Dinsdag 26 januari

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Tuesday, January 26 2010.

Een heleboel reuring over de vraag wat Eurlings nu wel of niet heeft gezegd dan wel bedoeld over de km-heffing en de ledenraadpleging van de ANWB. Dat wordt allemaal tijdens het vragenuurtje uitgediscussieerd.

Tegelijkertijd alarmerende berichten uit Boskoop; de Aziatische boktor is gesignaleerd. Als je via Google een plaatje ziet, heb je niet direct het idee dat dit beestje zo enorm kan huishouden in openbaar groen, particuliere tuinen en boomkwekerijgewassen. Dit is een serieuze bedreiging, getuige ook het feit dat in Europees verband bepaalde maatregelen verplicht zijn. Ingrijpen is nodig en de minister is daar mee bezig. Omdat er ook enorme financiële gevolgen uit kunnen voortvloeien voor particulieren, gemeenten en de agrarische sector vraag ik een debat aan over de kwestie. Andere partijen steunen mij en donderdag praten we met Verburg over deze zaak.

Goed om te lezen (Algemeen Dagblad, Groene Hart van 26 januari) is dat de boomkwekers in Boskoop hebben besloten om bij te dragen aan het herinrichten van de tuinen van particulieren. Hulde! Dat past bij het begrip ‘maatschappelijk ondernemen’, dat de meeste agrarische ondernemers goed tussen de oren hebben.