Donderdag 4 februari

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Thursday, February 4 2010.

Halverwege de ochtend een telefonisch interview met een journaliste over Staatsbosbeheer. Wat ik vond van het debat van gisteren? Ik vertaal haar ongeveer wat ik hierboven heb geschreven.

In de middag een gesprek met een groep CDA’ers uit Lingewaard. Ze doen een dagje Den Haag, inclusief rondleidingen door Kamergebouw en Ridderzaal, en hebben een gesprek met collega’s Ger Koopmans, Henk-Jan Ormel en mij. Aan het eind van de middag drinken we gezamenlijk nog een glas bier in Nieuwspoort.

Tussendoor nemen we (Patricia, Ciska en ik) afscheid van Jantine Zwinkels. Ik meldde u al eerder dat ze in januari stage zou lopen bij mij. Ze leverde een puike scriptie af over de wisselwerking tussen politiek, fractie, medewerkers en media. Ze vertelde in de pakweg 20 dagen dat ze bij ons ‘over de vloer kwam’, heel veel te hebben opgestoken. Daarbij kon ik haar, dat had ik wel graag anders gewild, weinig begeleiding geven omdat het gewoon te druk was. Aan de andere kant mag je van een studente aan de universiteit ook wel wat zelfstandigheid verwachten. Welnu, dat was prima in orde. De kwaliteit van de scriptie was dus prima, evenals het taalgebruik. Goed lopende zinnen en alle t’s en d’s op de juiste plek. Een verademing! Ze gaat ongetwijfeld een goed cijfer scoren.