Dinsdag 2 februari

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Tuesday, February 2 2010.

Niet zoveel afwijkends te melden. Na fractievergadering en tijdens het vragenuurtje een paar gesprekken over uiteenlopende onderwerpen. Er komen nog steeds mails binnen over het afschaffen van de strippenkaart. Ik heb het idee dat mensen denken dat per 11 februari niet alleen in Rotterdam het papieren kaartje wordt afgeschaft, maar dat je vanaf die datum in heel Nederland alleen nog maar met de chipkaart kunt reizen. Dat is niet het geval. De Staatssecretaris heeft besloten dat ingaande 11 februari het in Rotterdam niet meer mogelijk is om met een papieren kaartje te reizen. De rest van Nederland volgt later, maar pas op het moment dat Huizinga ervan overtuigd is dat het ‘uitzetten’ van de strippenkaart in bijvoorbeeld Amsterdam, Utrecht en andere steden een verantwoorde stap is.

De CDA-fractie is het daarmee eens. Ik heb namens de fractie al een paar keer gezegd: ‘gaande de weg, blijkt de weg’. Er zal zich in Rotterdam best een probleem voordoen, maar dat is er om te worden opgelost. De consumentenorganisaties zitten er bovenop en er is goed overleg tussen de RET en de reizigers.

Ik ga morgen (dan praten we weer met Huizinga over de chipkaart) zeggen: ‘de CDA-fractie stemt pas in met afschaffing van het papieren kaartje in andere steden als wij ervan overtuigd zijn dat het systeem goed werkt en dat inderdaad ook mensen met een beperking goed kunnen reizen.’