Dinsdag 16 februari

Source: J.J. (Jan) Mastwijk i, published on Tuesday, February 16 2010.

Vandaag heb ik twee gasten. Het zijn Marga en Klaas Mol uit Spijkenisse. Ze hebben een prijs gewonnen in de fotowedstrijd 2009 van de Drentse Fiets 4Daagse en de prijs is ‘een geheel verzorgd dagje Den Haag’. Mijn Patricia moet het meeste werk doen (dat doet ze trouwens graag), namelijk het rondleiden van Marga en Klaas en het vertellen van allerlei wetenswaardigheden over de Kamer en de verschillende gebouwen. Natuurlijk heb ik tussen fractievergadering, vragenuurtje en stemmingen door ook wel wat tijd om uit te leggen hoe de week van een Kamerlid eruit ziet en hoe procedures werken. We sluiten de dag af met een dinertje in Nieuwspoort en ze vertellen me dat het een heel bijzondere ervaring is om allemaal eens mee te maken. ‘Het gaat er toch echt anders aan toe dan je denkt, als je naar de TV kijkt.’

In 2010 doen ze weer mee aan de Fiets 4Daagse, met 6 vrienden en vriendinnen. Het vakantiehuisje is al besproken. Ze starten deze keer vanuit Diever.

Inmiddels is het debat over het rapport van de Commissie Davids in volle gang. Veel herhaling van zetten. Desalniettemin is het toch woensdagochtend 02.45 uur als we stemmen over de ingediende moties, waaronder één waarbij het vertrouwen in de premier wordt opgezegd. De motie wordt verworpen met 40 tegen 96 stemmen.