Rood voor Groen

Source: L. (Lutz) Jacobi i, published on Tuesday, February 23 2010.

Lutz in Pijnacker

21 februari 2010

Het groenste tweede kamerlid is van de PvdA; Lutz Jacobi. Ik zie haar bellend op de trappen van ons mooie stationsgebouw tegen 11 uur zaterdagochtend 20 februari. Ze is er, ondanks de val van het kabinet. Maar ze wordt wel plat gebeld. Als we beginnen met de wandeling doet ze de telefoon weg; ze is nu op bezoek bij de plaatselijke afdelingen Pijnacker-Nootdorp en Delft-Midden-Delfland.

Al pratend is er veel herkenning: we willen dezelfde dingen: groene natuur is belangrijk en verdient een grote plek in de keuzes voor Nederland en de Randstad. Ze is vanzelfsprekend enthousiast over “boeren voor natuur” en praat makkelijk met Jan Duijndam over natuur- en diervriendelijk boeren. Van koeientuinen had ik niet eerder gehoord, dat leer ik van haar. Ik vertel haar over het initiatief waar ik bij betrokken ben: Green urbanism. Ze krijgt het graag gemaild.

lutz op werkbezoek in pijnacker

Ook praat ik heerlijk met onze partijgenoten uit Pijnacker-Nootdorp. Wat fijn dat jullie ons meevroegen. We wisselen campagneverhalen uit en wensen elkaar succes.