Dress-down Friday

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Friday, March 10 2006.

Amsterdam 10-03-2005 Een dagje Amsterdam. Ik spreek met een aantal mensen af in een café in Amsterdam. Daar hou ik een soort spreekuur. Iedereen die me wil spreken (organisaties, maar ook individuele mensen ) kan een aan afspraak maken. Dat doe ik het liefste in mijn eigen woonplaats, op vrijdag. Niet in een jasje en een nette broek, maar in mijn normale kleren. Dress-down Friday

Een stoet mensen trekt voorbij. Allereerst overleg ik met de Belangen Vereniging Dance, die een beter uitgaansleven voorstaat. Ik heb al eens met hen samengewerkt, en dat gaan we voortzetten. Dan een gesprek met de stichting AAP. We hebben het over dierenwelzijn. Minister Veerman wil de regels voor het houden van dieren versoepelen en AAP is daar terecht bezorgd over. Dan een gesprek met een jongen die stage bij ons wil lopen. Leuk gesprek. We hebben in Den haag veel stagieres die ons bij het vele werk helpen. Voor hen is het een mooie ervaring. De laatste die ik ontvang is Joris Wijnhoven van Milieudefensie. Hij vertelt de standpunten van zijn organisatie over de luchthaven Schiphol.

Na de (hoge) koffierekening te hebben betaald, neem ik de trein naar Hilversum. Ik zit in het radio-programma 1 op de Middag en discusieer met Hans van Baalen (VVD) en Diederik Samson (PvdA) over de actualiteit en de afgelopen week. Over Wiegel, over de campagne, over de strubbelingen in de VVD en over de Hofstadgroep die vandaag hun straf kregen.

Nu een avond vrij. Misschien samen naar de film of theater. Morgen, zaterdag, vroeg naar TROS kamerbreed en later die middag in het televisieprogramma 'De Rijdende Rechter', de rest van de dag werken en de volgende week voorbereiden. Zo ook zondag. Mijn weekend beperkt zich dus tot vanavond.