Een normaal dagje

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, March 14 2006.

Den Haag 14-03-2006 Dinsdag is de meest drukke dag in de Kamer. 's Ochtends fractieoverleg, 's middags vragenuur, en daarna stemmingen. De rest van de dag is meestal volgeplempt met afspraken, vergaderingen, in ontvangst nemen van petities etc. Vandaag niet anders. Een normaal dagje dus.

Zojuist een inspirerend gesprek gehad met Boele Staal, de commissaris van de Koningin in Utrecht. Hij ergert zich aan het gebrek aan daadkracht in de Randstad. Er zijn zóveel bestuurders actief in al die steden en gemeenten, dat er nauwelijks besluiten vallen. Dat is volgens hem één van de redenen dat de Randstad als europese regio minder aantrekkelijk wordt: In 1999 nam de Randstad, tussen twintig vergelijkbare Europese regio's nog de vijfde plaats in met de groei van de welvaart. Nu is de Randstad op die lijst met veertien plaatsen gekelderd naar een 19e plaats, de op één na laatste. Dat moet veranderen. De Randstad moet weer een vrijzinnige ontmoetingsplaats van talent worden. Onlangs schreef ik over dit onderwerp een opinie artikel. Dat kan je lezen op: http://www.d66.nl/news/item/Vrijzinnigheid%20maakt%20Holland%20uniek/4193

Het is nu half zeven 's avonds. Ik ga zo eten in het restaurant van de Tweede Kamer. De dagschotel, denk ik. Zal wel weer iets met pasta zijn. Vanavond nog tot een uur of elf hier in de Kamer bezig. Maak een notitie af over duurzame energie. Dan naar huis. Nachtwerk.