Nederland uit het WK, tandarts, Hirsi Ali en... reces!

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, June 28 2006.

Amsterdan 25-06-2006 We liggen er uit. De wedstrijd zag ik zondag met vriendin Nienke en vriend Mimoun in een engelse kroeg op de Wallen. Het is al dinsdagavond, maar het besef lijkt nu pas door te dringen. Vooral omdat de straten nog steeds volhangen met oranje-franje. Maar waarom nog? De kleur vloekt met de waarheid. En dan al die die glimlachende, levensgrote bordkartonnen voetbalspelers die in winkeletalages staan! Ze zijn hopeloos tragisch. Volgend tournooi beter.

Auw!!

Maandag weer aan het werk gegaan. Vergadering met de medewerkers. Natuurlijk nagepraat over het D66-congres waar onze nieuwe lijsttrekker is gekozen. We gaan vanuit de fractie alles ondernemen om Alexander goed te voeden met materiaal dat hij als partijleider kan gebruiken.

Na Den Haag, terug naar Amsterdam. De tandarts. Een wortelkanaalbehandeling. Het hele werkje heeft 3 uur geduurd. Ik vond het wel meevallen. Ik heb geen angst voor de tandarts. Zolang ik maar verdoving krijg, dan kan de arts zijn (in dit geval 'haar') gang maar. Eigenlijk vind ik het wel ontspannend al dat gepruts en gehak. Door al dat getril in je hoofd krijg je een soort hoofdmassage. Nadat de pijnstillers zijn uitgewerkt voel je echter wél pijn. Auw!

Gisteravond kwam mijn geliefde thuis. Die was drie weken weg geweest om te spelen in een toneelstuk op het Oerol-festival op Terschelling.

Hirsi Ali

Den Haag staat deze week weer in het teken van Hirsi Ali. Heeft ze haar Nederlanderschap nu verloren of niet? Vandaag kreeg de 2de Kamer een brief van Rita Verdonk dat er geen reden is om Hirsi Ali het Nederlanderschap te ontnemen. De vraag is nu of Verdonk daar niet veel eerder achter had kunnen komen. En ook of mensen met vergelijkbare omstandigheden nu ook hun Nederlanderschap mogen blijven houden. Daar zal morgen een debat over zijn.

Voor de rest..

Ik zelf heb dezer dagen nog veel debatten. Over de toekomst van Schiphol, over de bureaucratie bij de overheid, over openbaar vervoer.

Na deze week is het reces. Dat houdt in dat er niet meer vergaderd wordt in de Kamer. In de eerste week van het reces ga ik met een groep kamerleden wel op bezoek naar.. Japan! Daar een drukke agenda waar we infrastructuur gaan bekijken, naar autofabrieken gaan en met veel mensen praten. Druk, maar ik heb er erg veel zin in!