Een 'enerverende' week!

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Friday, September 1 2006.

Het is nu vrijdag, 13:00 uur. Ik zit in Amsterdam in een internetcafe te werken aan een aantal initiatieven die ik ga nemen. De eerste week van de Tweede Kamer ligt achter de rug. Debatten gehad over de subsidiestop op schone energie en de NS dienstregeling. Op http://www.d66.nl kan je de inbreng daarover lezen.

Het was om meerdere redenen een roerige, enerverende week.

Verjaardag

Afgelopen dinsdag was ik jarig. 33! Ik kreeg bloemen van de fractie en van het Landelijk Bureau van D66. Erg lief. Ik deelde taart uit. Het was leuk om iedereen weer te zien. Ook de kamerleden van andere partijen.

Die middag kreeg ik echter slechter nieuws. Mijn moeder was met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Ik wilde er snel heen. Ze is diezelfde dag nog geopereerd. De afgelopen dagen is ze een beetje opgeknapt, maar nog erg zwak. Ironisch: Morgen (zaterdag) staat waarschijnlijk een interview met haar en mijn vader in het Volkskrant-Magazine dat twee maanden geleden is afgenomen. Toen ik haar vroeg of ik de publicatie moest laten uitstellen, zei ze: "Nee, je moet een aantal extra exemplaren meenemen. Leuk!"

Kandidatenlijst

Terwijl ik dinsdag onderweg was naar het ziekenhuis hoorde ik dat RTL4 de conceptlijst had van onze kandidatenlijst. De kandidaten hadden die middag hun plek van de adviescommissie gehoord en die was blijkbaar alweer uitgelekt. De commissie had de zittende kamerleden achter een aantal nieuwe mensen gezet. Dit deden ze mede om een aantal nieuwe, maar onbekende talenten in de kijker te spelen. Daarom eindigde ik op nummer 6. Ik wil natuurlijk hoger op de lijst. Anders dan bij andere partijen hebben de D66-leden heel veel invloed op de lijstvolgorde, dus de komende weken ga ik campagne voeren. Ik zit nog helemaal in de campagnemood van de onderwijscampagne van de afgelopen maand, dus heb er zin in! Meehelpen?Mail me! Of meldt je aan voor http://borishoog.hyves.nl

Al met al een roerige week. Volgende week meer!