Door heel Nederland/Radiodagboek/Ploeteren met mijn website!

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, September 13 2006.

Het is 7:34 uur en zit klaar om naar Den Haag te gaan. Gisteren was ik pas om een uur 's nachts thuis. Ik kwam uit Tilburg. Daar was een bijeenkomst waar de kandidaatkamerleden voor D66 zich konden voorstellen aan de Brabantse leden. Maar de terugweg duurde lang. Het was niet de eerste (en zeker niet de laatste) keer deze week dat het zo laat werd.

Interne campagne begonnen!

Deze week vallen de stemformulieren in de brievenbus van de D66-leden. Op die stemformulieren kunnen de leden de volgorde van de Tweede Kamerlijst aangeven. Al die stemformulieren worden daarna opgeteld en vormen de nieuwe lijst. De komende weken is het van belang om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om mij zo hoog mogelijk op hun lijstje te zetten.

De afgelopen weken dus heel het land door: Rotterdam, Maastricht, Arnhem, Den Bosch, Tilburg enzovoort. Vanavond naar Sneek! Na de vele campagnes die ik de afgelopen maand in Nederland heb gevoerd voor onderwijs, zie ik dus nu weer het hele land om voor mijzelf campagne te voeren

Het is geweldig dat mensen me daar bij helpen. Zo heeft mede-hyver Alexander folders voor me uitgedeeld in Zwolle, heeft hyver Mirjam aangeboden banners te maken, geven hyvers Lotte en Danielle steun aan de campagne en komen er veel D66-leden naar me toe met de vraag: Hoe krijg ik jou hoger op de lijst?! Erg leuk! Zo zie je ook dat zo'n interne campagne ons ook goed laat warmdraaien voor de échte campagne. Waar de lijsttrekkerscampagne tussen Lousewies en Alexander vaak vennijnig was, werkt hij hier juist meer verbroederend. Ondanks de slechte peilingen houden we allemaal van D66 en willen we er voor knokken.

Radio dagboek

Deze hele week volgt de NCRV-radio mij elke dag en zenden zij een 'radiodagboek' over mij op Radio 1. Op deze website kan je de uitzendingen terugluisteren van de afgelopen dagen. (Het dagboek is aan het begin van de uitzending). Erg handig zo'n meereizend journalist, want ik kon maandag met hem meerijden naar Arnhem toen ik daarvoor in Utrecht was.

Overigens heeft mede hyver Steven een filmpje gemaakt van een optreden in Utrecht. Dat kan je hier zien.

Ploeteren met mijn website

Mijn website heeft een sturingsmechanisme wat briljant schijnt te zijn. Zo briljant dat zowel ikzelf als mijn stagiere Floris veel moeite heeft om het te ontcijferen. De afgelopen tijd dus veel zitten knutselen om mijn site weer up to date te maken. Dat is ie (hoop ik) nu ook. Ik heb er flink veel artikelen op gezet, ook over regio's, verschillende onderwerpen en het werk in de kamer. Check het en reageer! Nog suggesties?