Wow! D66 scoort het beste voor jongeren!

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Thursday, October 26 2006.

26-10-2006 Vandaag een belangrijke dag. De rekenmeesters van het Centraal Planbureau hadden namelijk alle verkiezingsprogramma's doorgerekend. Vandaag zou blijken wie nu het meeste doet voor jongeren, voor banen, voor koopkracht en andere belangrijke zaken. En wat blijkt...?

Het nieuwsbureau ANP zei het zo:

D66 scoort goed bij planbureau

DEN HAAG - Het verkiezingsprogramma van D66 komt goed te voorschijn uit het vergelijkend onderzoek dat het Centraal Planbureau ( CPB ) heeft gedaan bij acht partijen.

D66 het beste voor jongeren

Een van de grootste uitdagingen voor jongeren en de hele samenleving is het vergrijzingsvraagstuk. Er komen steeds meer ouderen en steeds minder jongeren om hen te onderhouden. Om Nederland wel sociaal te houden en de jongeren dat te kunnen blijven laten betalen moet je nu ingrijpen. Elke partij lijkt voor dit probleem weg te duiken. Maar D66 niet. D66 is de ENIGE partij die de pernsioenleeftijd wil verhogen (de komende 24 jaar elk jaar een maand, zodat over 24 jaar de pensioenleeftijd van 65 naar 67 is gestegen). Het Centraal Planbureau concludeert dat D66 daarmee de vergrijzingsproblematiek vrijwel geheel oplost en de economie structureel versterkt. Daarin zijn wij dus uniek. Dit alles maakt grootschalige investeringen in onderwijs mogelijk, voorkomt pijnlijke bezuinigen in de zorg en zorgt voor een sterke groei van de werkgelegenheid.

PvdA, GroenLinks en SP laten op termijn de werkeloosheid groeien en versterken de economie op langere termijn niet. Op rechts is het nog erger. Het CDA en de VVD duiken weg voor de problemen van de vergrijzing en bezuinigen miljarden op de zorg. Ook maken wij veel geld vrij voor natuur en milieu.

Je begrijpt: een mooie dag voor mij!!! Mooi om te zien dat de rekenmeesters aantonen dat we alles bij elkaar opgeteld gewoon de beste keuze zijn!

Llink over de vloer

Eergisteren was de zender Llink met een item over mij op tv. Dat filmpje kan je hier bekijken: je moet scrollen naar 17 minuten en 45 seconden en daar begint mijn item. Ze bekeken hoe 'groen' mijn huishouden is. En als je nieuwsgierig bent kan je een beetje zien hoe ik woon :)

en verder

Volgende week begint de campagne echt. Spannend, maar heb er zin in. Stagiairs Arend en Floris worden onderhand gek van alle nieuwe plannen en ideeen die ik bij ze neerleg, maar ze doen goed werk en we gaan er een paar fantastische weken van maken!