Filmpje! Eigenlijk bent u....

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Thursday, November 9 2006.

Woensdagavond Weer even voor mijn computer. Laatste hand leggen aan een aantal acties die we de komende dagen gaan voeren. Ook stromen de suggesties binnen voor wie de nieuwe 'Minister-President van de Nacht moet worden'. Doe mee en surf naar Manifest van de Nacht

Is de premier een beetje gek geworden?

De minister-president van de 'dag' had dit weekend blijkbaar niet goed geslapen 's nachts. Afgelopen weekend werd Sadam Hoessein ter dood veroordeeld. Natuurlijk is Sadam een grote schurk en verdient hij levenslange gevangenisstraf. Maar juist net niet de doodstraf. Als Irak een beschaafd land wil worden, moeten ze juist dat soort barbaarse straffen afschaffen. Trouwens: Sadam komt er met de doodstraf wel erg makkelijk van af. Wat mij betreft zit hij nog enkele tientallen jaren in de cel. Dat lijkt me veel harder voor hem. Gelukkig deed de Europese Unie meteen een verklaring uit dat de EU tegen de doodstraf is. Maar wat deed Jan Peter Balkenende (en ook de VVD)? Die verklaarden dat ze natuurlijk wel principieel tegen de doodstraf zijn, maar niet in dit geval. Interessant bij Balkenende: steeds als het over het buitenland gaat, laat hij de kernwaarden van Nederland los. Weet je nog toen hij in Indonesie was en daar het homohuwelijk relativeerde? Ook van de VVD verbaasd me dit. Rutte waar ben je toch? Laat je toch niet gijzelen door de Van Baalens en de Verdonks! Ook Bos lijkt van streek. De ene keer gooit hij Turkse kamerkandidaten van zijn partijlijst af omdat ze iets anders denken dan hij, en nu denkt hij er weer anders over. Geen beste beurt voor de premierkandidaten. Toch maar gewoon op de inhoud stemmen?

Campagnefilm!

De afgelopen dagen is ook het campagnefilmpje van D66 uitgezonden. Geen hippe auto's en felle kleuren of gladde gesprekjes met de keurslager (dat zag ik Balkenende doen), maar een spotje puur op inhoud en de mensen. Ik zit er natuurlijk zelf ook in! Ben benieuwd wat jullie er van vinden!

Tour de Hollande

De afgelopen dagen weer veel van Nederland gezien. Op vrijdag moest ik in Bussum zijn voor een debat op een Middelbare School. Was een leuk debat, waarin D66 uiteindelijk als 2de grootste partij onder de leerlingen uitkwam! 's Middags had ik een radiooptreden bij Radio 1; zaterdag naar Nijmegen; zondag een grappig debat in Amsterdam over overeenkomsten tussen theater en politiek; maandag een studentendebat in Utrecht en gisteren een milieudebat in Den Haag en studenten in Amsterdam.

Geweldige hulp!

Ook zijn mijn posters klaar, en mijn campagnefolders. Tienduizenden staan bij mij in de gang! Veel mede hyvers hebben al aangeboden om posters op te hangen of folders in hun buurt uit te delen. Fantastisch! Wil ook jij meehelpen? Mail me!