Formatie en Straalkachel

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Wednesday, December 20 2006.

Vanavond was het debat over de tussenstand van de formatie. De leiders van met name CDA, PvdA, ChristenUnie, SP en Groenlinks moesten verantwoording afleggen voor hun bewegingen de afgelopen weken. Waarom lukte het niet met CDA, PvdA en SP? Marijnissen zegt dat het aan het CDA lag, en de PvdA zet dat het aan de SP lag. Ik denk dat Marijnissen er gewoon geen zin in had, en liever vanuit de oppositie de PvdA verder leeg eet. Maar waarom lukte het dan ook niet met CDA, PvdA en Groenlinks? Die partijen staan toch al een heel end dichter bij elkaar. Maar aan die optie werd niet eens begonnen omdat Femke Halsema niet wilde onderhandelen.

Hebben de stemmers op deze partijen nu waar voor hun stem? En nu gaat straks de ChristenUnie aanschuiven.. Tja..

Straalkachel aan, werkkamer uit

Terwijl ik blog, warmen mijn voeten langzaam op. Onder mijn bureau staat een klein straalkacheltje dat de gebrekkige centrale verwarming op mijn werkkamer tracht te compenseren.

Ik ben de spullen van mijn kamer in dozen aan het doen. De komende weken verhuist de D66 fractie naar een andere kant van het gebouw. Elke vier jaar, na de verkiezingen, is het gebouw verwikkeld in een groot verhuisfestival. Doordat fracties krimpen of groter worden hebben ze immers recht op overeenkomstig huisvesting. Dat is elke keer weer een groot puzzelwerk voor de ambtelijke diensten om iedereen een goed plekje te geven.

Vandaag fractievergadering gehad, en het woord gevoerd bij het debat over de Europese Top van dit weekend. Nog één dagje en dan is het reces.. Dan uitrusten!