Afscheid van stagiaire en andere zaken (nog 4 dagen!)

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, July 3 2007.

Dinsdag. Het krioelt weer in Den Haag. Zomeet een debat over het rookverbod en coffeshops. Maar ook afscheid nemen vandaag van de stagiaires. Ook Paul, die de afgelopen 6 maanden stage bij me liep, neemt afscheid. Hij heeft veel tijd besteed aan het uitwerken van Eurenew, een pleidooi voor een nieuw verdrag voor schone energie. Hij belde met mij heel Europa af en een lange lijst met internationale politici die het initiatief nu steunen.

Ook werkten we samen aan het boekje waar we op het laatst 48 uur voor opbleven om het af te krijgen. 'voorstrekkers & baanbrekers' Met veel pakken sap, sterke koffie, rozijnenkoekjes, broodjes warm vlees en veel papier, inkt en proefdrukken zette we de puntjes op de i. De afgelopen weken hebben bijna tweeduizend mensen het boekje ontvangen en gekocht. Voor de rest: Goede discussies, veel samen meegemaakt, en vooral veel AFgemaakt. Hulde voor Paul!

Ook ooit stage lopen bij mij? Klik hier en neem contact met me op!

Ouders

Gisteren ook weer naar de twee ziekenhuizen geweest. Eerst naar mijn moeder. De pijn was weer aangezwollen. Ze kreeg extra pijnstillers, maar ze werken maar ten dele. Mijn vader maakt het redelijk goed. Hij ligt inmiddels omringt door drie dames. Erg vriendelijk en eerlijk zijn ze. Mijn vader is ongeveer anderhalve kop kleiner dan ik en weegt ongeveer de helft van wat ik weeg. Met zijn kleine lichaam ligt hij bedekt onder de dekens. Alleen zijn hoofd piept er onderuit. Om wat aan te sterken probeert hij vla en soep naar binnen te werken. Het gaat traag, maar het gaat in ieder geval de goede richting uit. Vanavond laat hoop ik weer bij ze langs te gaan.

Andere dingen

De agenda van de Kamer raakt de laatste dagen voor het reces altijd propvol. Nog even snel spoeddebatjes houden en moties indienen. Vandaag heb ik een debat over het rookverbod in de horeca, en ook de komende dagen wordt het druk. Intussen lonkt buiten de zomer. Mijn 'vakantie' begint echter nog niet echt volgende week. Volgende week ben ik nog in touw voor de Parlementaire commissie Onderwijsvernieuwingen en probeer ik al het achterstallig onderhoud aan Kamerwerk in te halen. Daarna? We wilden eerst naar Brazilië, toen naar Alaska en nu wordt het waarschijnlijk Italië. Ook mooi.

Overigens heb ik op Geen Stijl weer een nieuwe column geschreven: over Geert Wilders. De GS-lezers (veel ervan stemmen Wilders) reageerden weer ouderwets fel

Lees 'm HIER