VerWildering, verwondering en betovering

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Tuesday, December 4 2007.

Wat is de overeenkomst tussen Britney Spears en Geert Wilders? De één heeft elke dag een itempje in RTL Boulevard en Wilders haalt elke dag het journaal. Beiden overigens met een minumum aan inhoudelijke bijdrage. Zo kondigde Geert Wilders vorige week een film over de Islam aan, en haalde alle zenders. En nu is er weer een 'tegenbeweging' opgericht door CDA-prominent Doekle Terpstra.

'Tegen de verwildering', heet de club woordspelig. En wéér staan de opiniepagina's vol. Mensen, mensen, mensen. Láát Wilders toch die film maken, láát hem die rabiate opvattingen verkondigen. Wilders is een 'one-trick pony' en als wij nu eens gewoon verveeld raken door dat trucje, dan komt het tekort aan repetoire vanzelf bloot te liggen. En laten we ons op zinniger zaken richten. Bijvoorbeeld op integratiebeleid dat wél werkt.

Verwondering

Het is nu dinsdagochtend. Normaal heb ik fractievergadering, maar die skip ik nu al voor de tweede week. Want de verhoren voor de onderwijscommissie gaan stug door. Afgelopen vrijdag verhoren gehad, en gisteren (maandag) ook. Eind deze week komen politici als Netelenbos, Wallage, Ritzen en enkele kamerleden voorbij. Tegen die tijd hebben we bijna 60 mensen publiek gehoord. Diezelfde mensen hebben we ook al besloten gehoord. Inmiddels dus al meer dan 200 gesprekken a één uur gevoerd over onderwijs de afgelopen maanden.

Deze week dus nauwelijks tijd voor andere debatten. Wel de begroting van Verkeer en Waterstaat. Anders dan ik had verwacht heeft het kabinet besloten om toch wel de kilometerheffing in te voeren. Goede zaak. Hoewel? Het zal plaatsvinden in 2011/2012.. Dat duurt nog wel eventjes en in de tussentijd kan er nog veel gebeuren. Ik ben dus zeer voorzichtig blij. Lees hier ons persbericht.

Over één week zit ik overigens op Bali. Indonesië! Daar is gisteren de klimaatconferentie begonnen. Komende maandag vliegen verschillende kamerleden met minister Cramer mee om de laatste paar dagen van de conferentie mee te maken. Twee jaar geleden was ik ook mee naar de klimaatconferentie, die toen in Montreal was. Lange dagen, veel vergaderen, enorme massa's ambtenaren, maar erg interessant. En.. misschien komt Al Gore!

Betovering

Dit weekend vooral veel uitgeslapen en gelezen. Zaterdagmiddag wel mee gedaan aan een actie van 'Stop Aids Now'. In de Bijenkorf te Amsterdam werden verschillende 'art bags' verkocht. De opbrengt gaat naar AIDS-bestrijding. Veel artiesten, presentatoren en acteurs waren van de partij. Van dit soort acties wordt ik altijd erg competatief. Ik wil zoveel mogelijk tassen verkopen. Radio DJ Gijs Staverman en ik keken elkaar regelmatig met bloeddoorlopen ogen aan, want ook hij wilde zo veel mogelijk tassen verkopen. Was leuk.

Zondagmiddag samen met mijn moeder opnieuw naar Hair de Musical geweest. Mijn geliefde speelt daarin, en mijn moeder had het nog niet gezien. Terwijl het buiten stormde, steeg binnen (dit keer in Amstelveen) de geur van de hippie-tijd op. De voorstelling is na 50 keer spelen nog beter geworden. Erg genoten!