Naar New York (+ meest actieve hyve-politicus!)

Source: B. (Boris) van der Ham i, published on Saturday, May 3 2008.

In ledigheid verveel ik me. Om 13:30 uur zou ik wegvliegen naar New York, maar de vlucht is vertraagd. Vijf uur wordt het nu. Zeggen ze. Ben maar wat boekjes gaan kopen en heb de Economist gelezen. Van een lotgenoot hoorde ik dat er door de KLM vouchers werden uitgedeeld, voor eten. Ik had welliswaar geen honger, maar ik had weer wat te doen. In sloffend tempo dus de vouchers gehaald, voortgesloft naar een der vele food-corners en een pizza weggemaakt. En het is nu nog maar 13:45!

Op werkbezoek in New York

De komende dagen ga ik voor een werkbezoek naar New York. Samen met fractiegenoot Fatma, en vier van onze medewerkers gaan we een zeer vol, maar interessant programma af. We gaan naar de Verenigde Naties, we gaan schoolprojecten bezoeken, spreken met Nederlandse ondernemers in New York enzovoort. Via hyves (en mijn eigen site) probeer ik de komende dagen een regelmatige update te leveren. Ik heb er erg veel zin in.

Scharrelen op rommelmarkten

De afgelopen week veel persoonlijke zaken kunnen doen. Vorig weekend doorgebracht met mijn enorme schoonfamilie in de Ardennen. Daarna bij mijn moeder geweest. Op Koninginnedag zijn we naar het dorpscentrum van Nieuwkoop geweest. Daar was een rommelmarkt. Iedereen stort daar z'n junk uit. Ik kan daar niet zoveel waardevols in ontdekken. Mijn moeder kan dat wel. Die kijkt met een blik als die van een biddende roofvogel naar de bergen meuk, en pakt er dan plotseling iets moois tussenuit. Donderdag zijn we bij een tante geweest, heerlijk gegeten, en de volgende dag met een andere tante naar Antwerpen gegaan. Wafels gegeten, met de rolstoel over de Vlaamse keitjes gereden en de vrijdag-markt bezocht, ook weer een rommelmarkt. Mijn moeder en tante hebben daar vol overgave geboden op een vaas en porseleine figuurtjes. Maar verkoop bij opbod ligt hen niet zo. Een klein muizig vrouwtje, met grijs-geel haar en een vale blauwe winterjas overtroefde hen. De teleurstelling daarover duurde kort. "Dan was het niet voor me bestemd", zuchte mijn tante even. Nuchtere dames.

'Beschouw deze brief als niet verzonden'

In de tussentijd ging mijn telefoon steeds. Een ambtenaar van Justitie-Minister Hirsch Balin had in een overijverige bui te vroeg een beleidsvoornemen op de site van het ministerie gezet. Het ging over de wet tegen godslastering en de vrijheid van meningsuiting. Het ministerie haastte zich om de brief weer snel van de site te halen, maar door de publicatie is de richting van het kabinet wel duidelijk. Ze willen de wet tegen godslastering verbreden (om alle soorten levensovertuigingen er onder brengen) en de wet ook verscherpen. De plannen zijn zowel om praktische als principiele redenen slecht. Lees daar HIER een bericht over.

Ook hoorde ik gisteren het bericht dat ik de meest actieve hyve-politicus ben. Leuk!

Morgen weer meer nieuws. Dan ben ik in New York. Tenmiste, als ik er vanuit ga dat het vliegtuig niet -nog- langere vertraging heeft..