26 sep 2009

Source: A.J. (Arend Jan) Boekestijn i, published on Saturday, September 26 2009.

DEFENSIE MOET MEDEWERKING BLIJVEN VERLENEN AAN DEFILE 5 MEI WAGENINGEN

Tot mijn grote ontzetting las ik in de krant dat Defensie niet meer medewerking wil verlenen aan het defile in Wageningen. Dit is onbestaanbaar. Dit zou de doodssteek betekenen voor het bevrijdingsfeest in Wageningen. Daarmee wordt niet alleen onze historische identiteit te grabbel gegooid maar ook de veteranen en onze internationale bondgenoten voor het hoofd gestoten. Kamervragen dus:

schriftelijke vragen van het lid Boekestijn (VVD) aan de Minister van Defensie over de geruchten dat defensie wil bezuinigen op het nationale 5 mei bevrijdingsfeest in Wageningen

  • 1. 
    Heeft U het artikel ‘Streep door defilé 5 mei' gelezen in de telegraaf van 26 september?
  • 2. 
    Is het juist dat Defensie besloten heeft om na volgend jaar alle medewerking aan de viering in Wageningen in te trekken?
  • 3. 
    Acht de Minister het principieel juist om bevrijdingsfeesten niet uit te sluiten van bezuinigingen?
  • 4. 
    Bent U het met mij eens dat een besluit om geen medewerking te verlenen aan het bevrijdingsfeest in Wageningen niet alleen op gespannen voet staat met onze historische identiteit maar eveneens de veteranen en onze internationale bondgenoten voor het hoofd stoot?
  • 5. 
    Bent U bereid om in het kabinet te bepleiten om een van de 20 ambtelijke werkgroepen niet in te stellen en het uitgespaarde geld te benutten om de medewerking van defensie aan het defile in Wageningen te continueren?
  • 6. 
    Is uw hele plan niet gewoon een brug te ver?