7 sep 2009

Source: A.J. (Arend Jan) Boekestijn i, published on Monday, September 7 2009.

Zondagmorgen is korporaal Van de Rijdt om het leven gekomen in Uruzgan. Mijn gedachten gaan naar hem uit en zijn nabestaanden, familie en vrienden.

Het slachtoffer is de 26-jarige korporaal Kevin van de Rijdt van het korps commandotroepen uit Roosendaal. Hij sneuvelde gisteren rond 11.00 uur lokale tijd bij een vuurgevecht in de omgeving van de plaats Deh Rawod.

Naar aanleiding van KRO Reporter van zondagavond zit ik vandaag bij Goedemorgen Nederland. Ik wil graag van de huidige Staatssecretaris van Defensie weten of het waar is dat zijn voorganger in 2005 had besloten om minder dan 85 toestellen te kopen. Dat soort informatie dient gewoon aan de Kamer worden gemeld. Waarom is dat niet gebeurd? Of is het hele verhaal van Reporter onjuist? Tijd voor een debat.

Vandaag ga ik naar het jaarlijkse eerbetoon aan gesneuvelde Indie militairen bij het veteranenmoument in Roermond. Ik kijk er naar uit.

Op 7 September komen veel veteranen bijeen om hun gesneuvelde maten te herdenken, duizenden komen op die dag samen en staan stil als de lastpoost geblazen woord, sprekers komen aan het woord, vele kransen worden gelegd, het is op 7 September een massaal eerbetoon voor de 6200 gesneuvelde maten

Ik mag samen met mijn CDA collega Asted-Matsen een krans leggen