Generaal Berlijn steunt Hans van Baalen als voorvechter van een sterk en open Nederland in Europa

Source: Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i, published on Saturday, May 16 2009.

Oud-commandant der strijdkrachten, generaal Dick Berlijn, heeft op het VVD-congres in Rosmalen zijn volle steun gegeven aan Tweede-Kamerlid Hans van Baalen i, Europees lijsttrekker van de VVD.

Berlijn geeft zijn persoonlijk vertrouwen aan Van Baalen omdat hij zich steeds heeft ingezet voor de Nederlandse soldaten op missie in het buitenland. Nederland is een sterk en internationaal land, dat het moet hebben van de vrije wereldhandel. Vrede en stabiliteit in de wereld zijn daarom in het directe belang Van Nederland. Nederlandse belangen zijn bij Bosnië-reservist Van Baalen in goede handen.

Hans van Baalen daagde in Rosmalen PVV-leider Geert Wilders i persoonlijk uit. Volgens Van Baalen is Nederland geen zwak land, waar een hek omheen moet worden gezet, zoals de PVV keer op keer zegt. Nederland leeft door de handel in de Europese Unie i. De vrije markt is voor Nederland van levensbelang. Wij zijn kooplieden en geen bange mensen.

Een vrije markt betekent open grenzen. Dat vraagt om nauwe Europese samenwerking tussen politie en justitie. Dat vraagt om één Europees asiel- en immigratiebeleid. De VVD is streng tegen misdadigers, illegalen en relschoppers wat hun achtergrond ook is. De VVD zet geen immigranten in de hoek, die onze taal spreken, hard werken, hun kinderen goed opvoeden en hun geloof met respect voor andersdenkenden belijden, maar komt voor ze op. Blijf van deze mensen af, aldus Van Baalen. Dat is de lijn van Frits Bolkestein i en Henk Kamp i, moedig uitgevoerd door VVD-minister Rita Verdonk i.

Van Baalen hekelde het wegblijven van de PVV bij de campagne en de debatten: “Geert, Kom naar buiten en durf het debat aan te gaan. Nederland is niet zwak. Nederland is sterk. Stop met duiken. Toon je moed.”