Besluit 2014/733 - Ondertekening en voorlopige toepassing van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij met Senegal, en van het Protocol voor de tenuitvoerlegging daarvan

1.

Wettekst

23.10.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 304/1

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 8 oktober 2014

betreffende de ondertekening, namens de Europese Unie, en de voorlopige toepassing van de Partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Senegal, en van het Protocol voor de tenuitvoerlegging daarvan

(2014/733/EU)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 43 in samenhang met artikel 218, lid 5,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Europese Unie en de Republiek Senegal hebben onderhandeld over een partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij (hierna „de overeenkomst” genoemd) en een protocol voor de tenuitvoerlegging van die partnerschapsovereenkomst (hierna „het protocol” genoemd), waarbij aan vaartuigen van de Unie vangstmogelijkheden worden toegekend in de wateren waarover de Republiek Senegal de soevereiniteit of de jurisdictie voor visserijaangelegenheden heeft.

 

(2)

Na afloop van de onderhandelingen zijn de overeenkomst en het protocol op 25 april 2014 geparafeerd.

 

(3)

Bij de overeenkomst wordt de vorige overeenkomst ingetrokken die de regering van de Republiek Senegal en de Europese Economische Gemeenschap met betrekking tot de visserij voor de Senegalese kust (1) hebben gesloten en die op 1 juni 1981 in werking is getreden.

 

(4)

In artikel 17 van de overeenkomst en artikel 12 van het protocol is bepaald dat de overeenkomst en het protocol voorlopig van toepassing zijn met ingang van de datum waarop deze worden ondertekend.

 

(5)

De overeenkomst en het protocol moeten worden ondertekend.

 

(6)

Om te garanderen dat de visserijactiviteiten van de Unievissersvaartuigen voortgezet kunnen worden, moeten de overeenkomst en het protocol voorlopig worden toegepast tot de voor de sluiting van de overeenkomst en het protocol vereiste procedures zijn voltooid,

HEEFT HET VOLGENDE BESLUIT VASTGESTELD:

Artikel 1

De ondertekening van de partnerschapsovereenkomst inzake duurzame visserij tussen de Europese Unie en de Republiek Senegal, en van het protocol voor de tenuitvoerlegging van die overeenkomst wordt goedgekeurd, onder voorbehoud van de sluiting van die overeenkomst en dat protocol.

De tekst van de overeenkomst en die van het protocol zijn bij dit besluit gevoegd.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd de persoon (personen) aan te wijzen die bevoegd is (zijn), namens de Unie, de overeenkomst en het protocol te ondertekenen.

Artikel 3

De overeenkomst wordt met ingang van de datum van ondertekening ervan (2) voorlopig toegepast overeenkomstig artikel 17 van de overeenkomst, in afwachting van de voltooiing van de voor de sluiting ervan noodzakelijke procedures.

Artikel 4

Het protocol wordt met ingang van de datum van ondertekening ervan (3) voorlopig toegepast overeenkomstig artikel 12 van het protocol, in afwachting van de voltooiing van de voor de sluiting ervan noodzakelijke procedures.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.

Gedaan te Luxemburg, 8 oktober 2014.

Voor de Raad

De voorzitter

  • M. 
    LUPI
 

  • (1) 
    Overeenkomst tussen de regering van de Republiek Senegal en de Europese Economische Gemeenschap inzake de visserij voor de Senegalese kust (PB L 226 van 29.8.1980, blz. 17).
  • (2) 
    De datum van ondertekening van de overeenkomst wordt door het secretariaat-generaal van de Raad in het Publicatieblad van de Europese Unie bekendgemaakt.
  • (3) 
    De datum van ondertekening van het protocol wordt door het secretariaat-generaal van de Raad in het Publicatieblad van de Europese Unie bekendgemaakt.
 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.