Uitvoeringsverordening 2014/643 - Technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de rapportage overeenkomstig Richtlijn 2003/41/EG van nationale bepalingen van prudentiële aard die relevant zijn voor het gebied van bedrijfspensioenregelingen

1.

Wettekst

17.6.2014   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 177/34

 

UITVOERINGSVERORDENING (EU) Nr. 643/2014 VAN DE COMMISSIE

van 16 juni 2014

tot vaststelling van technische uitvoeringsnormen met betrekking tot de rapportage overeenkomstig Richtlijn 2003/41/EG van het Europees Parlement en de Raad van nationale bepalingen van prudentiële aard die relevant zijn voor het gebied van bedrijfspensioenregelingen

(Voor de EER relevante tekst)

DE EUROPESE COMMISSIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie,

Gezien Richtlijn 2003/41/EG van het Europees Parlement en de Raad van 3 juni 2003 betreffende de werkzaamheden van en het toezicht op instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening (1), en met name artikel 20, lid 11, vierde alinea,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Op grond van Richtlijn 2003/41/EG moeten de lidstaten de Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen (European Insurance and Occupational Pensions Authority, hierna „Eiopa” genoemd) in kennis stellen van hun nationale bepalingen van prudentiële aard die relevant zijn voor het gebied van bedrijfspensioenregelingen die niet vallen onder de verwijzing naar nationale sociale en arbeidswetgeving als bedoeld in artikel 20, lid 1, van die richtlijn (hierna „nationale prudentiële bepalingen” genoemd). De in deze verordening vervatte voorschriften laten de in Richtlijn 2003/41/EG vastgelegde bevoegdheden van de lidstaten met betrekking tot de nationale sociale en arbeidswetgeving die op instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening van toepassing is onverlet.

 

(2)

Het is dienstig dat de Eiopa de krachtens deze verordening gerapporteerde informatie op haar website beschikbaar stelt, zodat op Unieniveau een centrale informatiebron op het gebied van nationale prudentiële bepalingen ontstaat.

 

(3)

Erkend wordt dat in de lidstaten op terreinen zoals vennootschapsrecht, trustrecht en insolventierecht op bedrijfspensioenregelingen toepasselijke bepalingen kunnen bestaan die een ruimere werkingssfeer hebben dan nationale prudentiële bepalingen. Met de rapportageverplichting uit hoofde van deze verordening wordt niet beoogd te voorzien in een volledige lijst van alle wet- en regelgeving die op de werking van bedrijfspensioenregelingen van toepassing is.

 

(4)

Overeenkomstig artikel 4 van Richtlijn 2003/41/EG kunnen de lidstaten ervoor kiezen de bepalingen van de artikelen 9 tot en met 16 en 18, 19 en 20 van die richtlijn toe te passen op de werkzaamheden inzake bedrijfspensioenvoorziening van onder Richtlijn 2002/83/EG van het Europees Parlement en de Raad (2) vallende verzekeringsondernemingen. De lidstaten die van deze keuzemogelijkheid hebben gebruikgemaakt, passen diverse nationale prudentiële bepalingen op verzekeringsondernemingen toe die verschillen van die welke voor bedrijfspensioenregelingen gelden. Voor de lidstaten die voor deze mogelijkheid hebben gekozen, moet de rapportageverplichting ook gelden voor informatie over de in artikel 7, tweede alinea, van Richtlijn 2003/41/EG bedoelde activa en passiva.

 

(5)

Om een eenvormige rapportage te garanderen, moet worden voorzien in een template waarvan de bevoegde autoriteiten moeten gebruikmaken bij het toezenden van de verlangde informatie aan de Eiopa. Om een vlotte toegankelijkheid en vergelijkbaarheid van de toegezonden informatie mogelijk te maken, moet de in de template opgenomen lijst aansluiten bij de desbetreffende bepalingen van Richtlijn 2003/41/EG. De template moet ook de rapportage vergemakkelijken van de nationale prudentiële bepalingen die niet in de lijst voorkomen omdat zij, ofschoon van prudentiële aard, niet rechtstreeks met de omzetting van Richtlijn 2003/41/EG verband houden.

 

(6)

Gezien het feit dat het Unierecht niet voorziet in een harmonisatie van de structuren van instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening, bestaan er in de verschillende lidstaten tal van structuren voor de organisatie van de bedrijfspensioenvoorziening. De bevoegde autoriteiten dienen de namen van die instellingen te rapporteren en, in voorkomend geval, aan te geven welke nationale prudentiële bepalingen op de verschillende soorten structuren van toepassing zijn.

 

(7)

De aan de bevoegde autoriteiten opgelegde rapportageverplichting met betrekking tot de solvabiliteitsmarges en het garantiefonds zoals bedoeld in de artikelen 17 bis tot en met 17 quinquies van Richtlijn 2003/41/EG is via artikel 17, lid 2, van die richtlijn in de rapportagetemplate verwerkt.

 

(8)

In sommige lidstaten zijn de nationale prudentiële bepalingen niet op het gehele grondgebied van de betrokken lidstaat van toepassing. Daarom moeten de bevoegde autoriteiten in de template aangeven of hun nationale prudentiële bepalingen op verschillende gebieden binnen hun lidstaat van toepassing zijn en welke territoriale reikwijdte de gerapporteerde bepalingen hebben.

 

(9)

De informatie over de nationale prudentiële bepalingen moet actueel worden gehouden zonder dat zulks onevenredige lasten voor de bevoegde autoriteiten met zich brengt. De rapportage dient daarom te worden beperkt tot eenmaal per jaar. Om de beschikbaarheid van de informatie beter te stroomlijnen, dienen de datum waarop de rapportage betrekking heeft en de datum waarop de informatie aan de Eiopa moet worden toegezonden, te worden vastgesteld. Tussen rapportagedata in moeten de bevoegde autoriteiten de verstrekte informatie op vrijwillige basis kunnen actualiseren.

 

(10)

Om ervoor te zorgen dat de informatie over de nationale prudentiële bepalingen spoedig na de inwerkingtreding van deze verordening beschikbaar is, dient de eerste toezending van informatie binnen zes maanden na de inwerkingtreding van deze verordening plaats te vinden.

 

(11)

Zoals in overweging 32 van Richtlijn 2010/78/EU van het Europees Parlement en de Raad (3) is vermeld, mogen de technische normen die de Eiopa opstelt, geen afbreuk doen aan de bevoegdheden van de lidstaten ten aanzien van de prudentiële voorschriften voor die instellingen, zoals vastgesteld in Richtlijn 2003/41/EG.

 

(12)

Deze verordening is gebaseerd op de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen die de Eiopa aan de Commissie heeft voorgelegd.

 

(13)

De Eiopa heeft openbare raadplegingen gehouden over de ontwerpen van technische uitvoeringsnormen waarop deze verordening is gebaseerd, de mogelijke daaraan verbonden kosten en baten geanalyseerd en de bij artikel 37 van Verordening (EU) nr. 1094/2010 van het Europees Parlement en de Raad (4) opgerichte Stakeholdergroep bedrijfspensioenen om advies verzocht,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Rapportageprocedures

  • 1. 
    De bevoegde autoriteiten zenden de informatie over de nationale prudentiële bepalingen uiterlijk zes maanden na de inwerkingtreding van deze verordening voor de eerste keer aan de Eiopa toe en vervolgens jaarlijks uiterlijk 30 juni van elk kalenderjaar volgend op het jaar waarin deze termijn van zes maanden eindigt.
  • 2. 
    De eerste toezending van informatie heeft betrekking op de nationale prudentiële bepalingen die van kracht zijn op de datum waarop deze verordening in werking treedt. De jaarlijks toegezonden informatie heeft betrekking op de nationale prudentiële bepalingen die van kracht zijn op 1 maart van het desbetreffende kalenderjaar.
  • 3. 
    De bevoegde autoriteiten kunnen te allen tijde op vrijwillige basis geactualiseerde informatie over hun nationale prudentiële bepalingen aan de Eiopa toezenden.

Artikel 2

Rapportagevorm en -templates

  • 1. 
    Wanneer de bevoegde autoriteiten hun nationale prudentiële bepalingen rapporteren en de informatie daarover actualiseren, maken zij gebruik van de in de bijlage opgenomen template waarin het volgende wordt vermeld:
 

a)

de naam van de bevoegde autoriteit, de naam van de lidstaat en de datum van toezending aan de Eiopa;

 

b)

of het om een eerste, een vrijwillige of een jaarlijkse toezending gaat;

 

c)

of de toegezonden informatie betrekking heeft op verzekeringsondernemingen als bedoeld in artikel 4 van Richtlijn 2003/41/EG en het type verzekeringsonderneming;

 

d)

of er in de betrokken lidstaat meer dan één structuurtype voor instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening bestaat en zo ja, de namen van de structuurtypes en de daarop van toepassing zijnde nationale prudentiële bepalingen;

 

e)

of de gerapporteerde bepalingen op verschillende gebieden binnen een lidstaat van toepassing zijn en zo ja, de territoriale reikwijdte van deze gerapporteerde bepalingen;

 

f)

verwijzingen naar de respectieve officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing;

 

g)

voor zover van toepassing, een hyperlink naar het deel van de website waarop de volledige tekst van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten te vinden is.

  • 2. 
    Ingeval er in een lidstaat nationale prudentiële bepalingen bestaan die niet in de in de bijlage opgenomen lijst voorkomen, vermeldt de betrokken bevoegde autoriteit deze bepalingen in de categorie „Overige” in de template.
  • 3. 
    De bevoegde autoriteiten dienen de ingevulde templates in elektronische vorm in bij de Eiopa.

Artikel 3

Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de twintigste dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 16 juni 2014.

Voor de Commissie

De voorzitter

José Manuel BARROSO

 

  • (3) 
    Richtlijn 2010/78/EU van het Europees Parlement en de Raad van 24 november 2010 tot wijziging van de Richtlijnen 98/26/EG, 2002/87/EG, 2003/6/EG, 2003/41/EG, 2003/71/EG, 2004/39/EG, 2004/109/EG, 2005/60/EG, 2006/48/EG, 2006/49/EG en 2009/65/EG wat de bevoegdheden van de Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Bankautoriteit), de Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen) en de Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor effecten en markten) betreft (PB L 331 van 15.12.2010, blz. 120).
  • (4) 
    Verordening (EU) nr. 1094/2010 van het Europees Parlement en de Raad van 24 november 2010 tot oprichting van een Europese toezichthoudende autoriteit (Europese Autoriteit voor verzekeringen en bedrijfspensioenen), tot wijziging van Besluit nr. 716/2009/EG en tot intrekking van Besluit 2009/79/EG van de Commissie (PB L 331 van 15.12.2010, blz. 48).
 

BIJLAGE

 

Template betreffende de nationale bepalingen van prudentiële aard die relevant zijn voor het gebied van bedrijfspensioenregelingen

Naam van de bevoegde autoriteit

Naam van de lidstaat

Datum van toezending aan de Eiopa

     

Informatie betreft bedrijfspensioenvoorziening van verzekeringsondernemingen als bedoeld in artikel 2, lid 1, onder c)

(zet een x)

Ja

 

Er bestaat meer dan één structuurtype van instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening in ons rechtsgebied als bedoeld in artikel 2, lid 1, onder d)

(zet een x)

Ja

 

Neen

 

Neen

 
       

Zo ja, vermeld het type verzekeringsonderneming g als bedoeld in de nationale wetgeving:

Zo ja, vermeld de namen ervan en geef aan of op de verschillende structuurtypes van instellingen voor bedrijfspensioenvoorziening verschillende nationale prudentiële bepalingen van toepassing zijn.

Soort rapportage

(zet een x)

a)

eerste toezending — artikel 1, leden 1 en 2

 

De gerapporteerde bepalingen hebben betrekking op verschillende gebieden als bedoeld in artikel 2, lid 1, onder e)

(zet een x)

Ja

 

b)

vrijwillige toezending — artikel 1, lid 3

 

Neen

 

c)

jaarlijkse toezending — artikel 1, lid 1

   
 

Zo ja, vermeld de territoriale reikwijdte van elk van de gerapporteerde bepalingen.

 

Code

Onderwerp

Overeenkomstige bepalingen van Richtlijn 2003/41/EG

10

Werkzaamheden van de instellingen

Artikel 7

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

20

Juridische scheiding tussen de bijdragende onderneming en de instelling voor bedrijfspensioenvoorziening

Artikel 8

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

30

Voorwaarden voor de uitvoering van de werkzaamheden

Artikel 9

31

 

artikel 9, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

32

 

artikel 9, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

33

 

artikel 9, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

34

 

artikel 9, lid 4

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

35

 

artikel 9, lid 5

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

40

Jaarrekening en jaarverslag

Artikel 10

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

50

Verklaring inzake de beleggingsbeginselen

Artikel 12

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

60

Aan de bevoegde autoriteiten te verstrekken inlichtingen

Artikel 13

61

 

artikel 13, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

62

 

artikel 13, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

70

Interventiebevoegdheden en taken van de bevoegde autoriteiten

Artikel 14

71

 

artikel 14, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

72

 

artikel 14, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

73

 

artikel 14, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

74

 

artikel 14, lid 4

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

75

 

artikel 14, lid 5

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

80

Technische voorzieningen

Artikel 15

81

 

artikel 15, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

82

 

artikel 15, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

83

 

artikel 15, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

84

 

artikel 15, lid 4

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

85

 

artikel 15, lid 5

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

86

 

artikel 15, lid 6

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

90

Financiering van de technische voorzieningen

Artikel 16

91

 

artikel 16, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

92

 

artikel 16, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

93

 

artikel 16, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

100

Voorgeschreven eigen vermogen

Artikel 17

101

 

artikel 17, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

102

 

artikel 17, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

103

 

artikel 17, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

110

Beleggingsvoorschriften

Artikel 18

111

 

artikel 18, lid 1

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

112

 

artikel 18, lid 2

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

113

 

artikel 18, lid 3

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

114

 

artikel 18, lid 4

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

115

 

artikel 18, lid 5

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

116

 

artikel 18, lid 6

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

117

 

artikel 18, lid 7

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

120

Beheer en bewaring

Artikel 19

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

 

Overige als bedoeld in artikel 2, lid 2

Nationale prudentiële bepalingen die niet in de bovenstaande lijst voorkomen.

Officiële benamingen en nummers van de wetten en andere relevante wetgevingsinstrumenten, met inbegrip van de titel en het nummer van de desbetreffende afdelingen of artikelen, indien van toepassing:

Hyperlink(s) naar de volledige tekst van de nationale wetgeving:

 

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.