Verordening 2001/467 - Instelling van een verbod op de uitvoer van bepaalde goederen en diensten naar Afghanistan, tot versterking van het verbod op vluchten en verlenging van de bevriezing van tegoeden en andere financiële middelen ten aanzien van de Taliban van Afghanistan

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 32001R0467

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

32001R0467

Verordening (EG) nr. 467/2001 van de Raad van 6 maart 2001 tot instelling van een verbod op de uitvoer van bepaalde goederen en diensten naar Afghanistan, tot versterking van het verbod op vluchten en verlenging van de bevriezing van tegoeden en andere financiële middelen ten aanzien van de Taliban van Afghanistan en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 337/2000

Publicatieblad Nr. L 067 van 09/03/2001 blz. 0001 - 0023

Verordening (EG) nr. 467/2001 van de Raad

van 6 maart 2001

tot instelling van een verbod op de uitvoer van bepaalde goederen en diensten naar Afghanistan, tot versterking van het verbod op vluchten en verlenging van de bevriezing van tegoeden en andere financiële middelen ten aanzien van de Taliban van Afghanistan en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 337/2000

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, inzonderheid op de artikelen 60 en 301,

Gelet op Gemeenschappelijk Standpunt 2001/154/GBVB van de Raad van 26 februari 2001 betreffende aanvullende beperkende maatregelen tegen de Taliban en tot wijziging van Gemeenschappelijk Standpunt 96/746/GBVB(1),

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

  • (1) 
    Op 19 december 2000 heeft de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Resolutie 1333 (2000) aangenomen waarin de Taliban onder meer worden verzocht Resolutie 1267 (1999) na te leven, in het bijzonder door internationale terroristen en hun organisaties niet langer toevlucht en opleiding te verschaffen en door Usama Bin Laden voor berechting over te dragen aan de bevoegde autoriteiten.
  • (2) 
    De Veiligheidsraad heeft onder meer besloten dat het verbod op vluchten en de bevriezing van tegoeden, die op grond van zijn Resolutie 1267 (1999) werden opgelegd, dienden te worden versterkt en dat een aantal bijkomende maatregelen tegen de Taliban moesten worden genomen, in het bijzonder betreffende de uitvoer van bepaalde goederen, een verbod op het verstrekken van bepaalde vormen van technisch advies en opleiding en de gedwongen sluiting van de kantoren van de Taliban en van Ariana Afghan Airlines.
  • (3) 
    Deze maatregelen vallen onder het toepassingsgebied van het Verdrag en derhalve is, met name met het oog op de voorkoming van concurrentievervalsing, communautaire wetgeving nodig om de betrokken besluiten van de Veiligheidsraad uit te voeren voorzover er sprake is van het grondgebied van de Gemeenschap. Voor de toepassing van deze verordening wordt het grondgebied van de Gemeenschap geacht, overeenkomstig de in het Verdrag vastgestelde voorwaarden, de grondgebieden van de lidstaten waarop het Verdrag van toepassing is, mede te omvatten.
  • (4) 
    Om maximale rechtszekerheid binnen de Gemeenschap te creëren, dienen de namen van en andere relevante gegevens betreffende personen, entiteiten en lichamen waarvan de tegoeden op grond van een aanwijzing door de VN-instanties moeten worden bevroren, een beschrijving van het door de Taliban gecontroleerde grondgebied van Afghanistan als bepaald door de autoriteiten van de VN, en de lijst van organisaties en officiële hulporganen die humanitaire vluchten naar Afghanistan mogen uitvoeren, te worden bekendgemaakt en dient in de Gemeenschap een procedure voor de wijziging van deze lijsten te worden vastgesteld.
  • (5) 
    De bevoegde autoriteiten van de lidstaten dienen waar nodig te worden gemachtigd om de naleving van de bepalingen van deze verordening betreffende de bevriezing van tegoeden en andere financiële middelen te verzekeren.
  • (6) 
    De Resoluties 1267 (1999) en 1333 (2000) van de VN-Veiligheidsraad bepalen dat het sanctiecomité Taliban vrijstellingen van de bevriezing van tegoeden, het verbod op vluchten en het verbod op de uitvoer van bepaalde diensten kan toekennen. Daartoe dienen regelingen te worden getroffen om die vrijstellingen in de gehele Gemeenschap toepasbaar te maken.
  • (7) 
    Voor de goede gang van zaken dient de Commissie te worden gemachtigd de bijlagen bij deze verordening aan de hand van terzake doende kennisgevingen of informatie van de VN-Veiligheidsraad, het sanctiecomité Taliban of de lidstaten waar nodig aan te vullen en/of te wijzigen.
  • (8) 
    De Commissie en de lidstaten dienen elkaar op de hoogte te houden van de krachtens deze verordening getroffen maatregelen en van verdere relevante informatie waarover zij in verband met deze verordening beschikken, en dienen met het sanctiecomité Taliban samen te werken, in het bijzonder door dat comité informatie te verstrekken.
  • (9) 
    Schendingen van het bepaalde in deze verordening dienen te worden gesanctioneerd, en de lidstaten dienen daartoe passende sancties op te leggen. Het is bovendien wenselijk dat de sancties wegens schendingen van deze verordening bij de datum van inwerkingtreding van de verordening kunnen worden opgelegd, en dat, indien er voldoende aanwijzingen zijn, de lidstaten een rechtszaak aanspannen tegen onder hun rechtsbevoegdheid vallende personen, entiteiten of lichamen die een van deze bepalingen hebben geschonden.
  • (10) 
    Met het oog op transparantie en vereenvoudiging dient het afbreken of terugschroeven van de economische betrekkingen met Afghanistan door een enkel rechtsinstrument te worden geregeld. Daartoe dienen de bepalingen van Verordening (EG) nr. 337/2000 van de Raad(2) van 14 februari 2000 betreffende een verbod op vluchten en een bevriezing van tegoeden en andere financiële middelen ten aanzien van de Taliban van Afghanistan in de onderhavige verordening te worden opgenomen, en dient eerstgenoemde verordening te worden ingetrokken,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD:

Artikel 1

Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder:

  • 1. 
    Taliban: de Afghaanse factie die zichzelf ook het Islamitisch Emiraat Afghanistan noemt.
  • 2. 
    Het sanctiecomité Taliban: het door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bij Resolutie 1267 (1999) opgerichte comité.
  • 3. 
    Door de Taliban gecontroleerd Afghanistan: het Afghaans grondgebied dat onder controle staat van de Taliban, zoals bepaald door het sanctiecomité Taliban en zoals weergegeven in bijlage III.
  • 4. 
    Middelen: financiële activa en economische voordelen van enigerlei aard, inclusief, maar niet noodzakelijkerwijs beperkt tot contanten, cheques, geldvorderingen, wissels, postwissels en andere betalingsbewijzen; deposito's bij financiële instellingen of andere entiteiten, saldo's op rekeningen, schulden en schuldbewijzen, in het openbaar en onderhands verhandelde waardepapieren en schuldbewijzen, inclusief aandelen, certificaten van waardepapieren, obligaties, promesses, warrants, schuldbekentenissen, derivatencontracten; interesten, dividenden of andere inkomsten over of waarde voortkomende uit of gegenereerd door activa; krediet, recht op compensatie, garanties, uitvoeringsgaranties of andere financiële verplichtingen; kredietbrieven, connossementen, koopbrieven; bewijsstukken van een belang in fondsen of financiële middelen en ieder ander exportfinancieringsbewijs.
  • 5. 
    Bevriezing van middelen: het voorkomen van het op enigerlei wijze muteren, overmaken, corrigeren, gebruiken of omgaan met middelen met als gevolg wijzigingen van hun omvang, bedrag, locatie, eigenaar, bezit, onderscheidende kenmerken, bestemming, of verdere wijzigingen waardoor het gebruik van bedoelde middelen, inclusief het beheer van een beleggingsportefeuille, mogelijk zou worden gemaakt.

Artikel 2

  • 1. 
    Alle tegoeden en andere financiële middelen die eigendom zijn van een door het sanctiecomité Taliban aangewezen en in bijlage I genoemde natuurlijke of rechtspersoon, entiteit of lichaam worden bevroren.
  • 2. 
    Er mogen geen tegoeden of andere financiële middelen direct of indirect ter beschikking worden gesteld van of ten behoeve van door het sanctiecomité Taliban aangewezen en in bijlage I genoemde personen, entiteiten of lichamen.
  • 3. 
    De leden 1 en 2 gelden niet voor tegoeden en financiële middelen waarvoor het sanctiecomité Taliban een vrijstelling heeft toegekend. Dergelijke vrijstellingen worden verkregen via de in bijlage II opgesomde bevoegde autoriteiten van de lidstaten.

Artikel 3

  • 1. 
    Onverminderd de geldende voorschriften inzake rapportage, vertrouwelijkheid en beroepsgeheim en onverminderd de bepalingen van artikel 284 van het Verdrag dienen natuurlijke en rechtspersonen, entiteiten en lichamen:
  • a) 
    onmiddellijk alle informatie die de naleving van deze verordening kan vergemakkelijken, bijvoorbeeld betreffende overeenkomstig artikel 2 bevroren rekeningen en bedragen en door het sanctiecomité Taliban toegekende vrijstellingen
  • ter kennis te brengen van de in bijlage II genoemde bevoegde autoriteiten van de lidstaten waar zij hun woonplaats of vestiging hebben, en
  • direct of via de bevoegde autoriteiten ter kennis van de Commissie te brengen,
  • b) 
    bij de verificatie van deze informatie samen te werken met de in bijlage II genoemde bevoegde autoriteiten.
  • 2. 
    Alle overeenkomstig dit artikel verstrekte of ontvangen informatie mag uitsluitend worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor zij werd verstrekt, respectievelijk ontvangen.
  • 3. 
    Alle direct door de Commissie ontvangen informatie wordt ter beschikking gesteld van de bevoegde autoriteiten van de betrokken lidstaten.

Artikel 4

Er wordt een verbod ingesteld op de directe of indirecte verkoop, levering, uitvoer of verzending van het chemisch product azijnzuuranhydride (GN 2915 24 00) aan/naar iedere natuurlijke of rechtspersoon, entiteit of lichaam in door de Taliban gecontroleerd Afghanistan en iedere persoon, entiteit of lichaam met het oog op zakelijke transacties die plaatsvinden op of vanaf door de Taliban gecontroleerd Afghanistan.

Artikel 5

  • 1. 
    Onverminderd de bevoegdheid van de lidstaten in hun uitoefening van het openbaar gezag, wordt er een verbod ingesteld op de directe of indirecte verstrekking, verkoop, levering of overdracht van technisch advies, bijstand of opleiding in verband met de militaire activiteiten van gewapend personeel onder de controle van de Taliban aan iedere natuurlijke of rechtspersoon, entiteit of lichaam in door de Taliban gecontroleerd Afghanistan en aan iedere persoon, entiteit of lichaam met het oog op zakelijke transacties die plaatsvinden op of vanaf door de Taliban gecontroleerd Afghanistan.
  • 2. 
    Het in lid 1 bedoelde verbod is niet van toepassing op gevallen waarvoor het sanctiecomité Taliban vooraf een vrijstelling heeft toegekend. Dergelijke vrijstellingen worden verkregen via de in bijlage II opgesomde bevoegde autoriteiten van de lidstaten.

Artikel 6

  • 1. 
    Er wordt een verbod ingesteld op het opstijgen van, landen op of vliegen over het grondgebied van de Gemeenschap voor alle luchtvaartuigen, ongeacht waar zij zijn geregistreerd, die zijn opgestegen van of hun bestemming hebben in één van de door het sanctiecomité Taliban aangewezen en in bijlage IV genoemde plaatsen van binnenkomst of landingsterreinen door de Taliban gecontroleerd in Afghanistan.
  • 2. 
    Het verbod in lid 1 is niet van toepassing op:
  • vluchten waarvoor het sanctiecomité Taliban vooraf een vrijstelling heeft toegekend. Dergelijke vrijstellingen worden verkregen via de in bijlage II opgesomde bevoegde autoriteiten van de lidstaten;
  • luchtvaartuigen die humanitaire vluchten verrichten die worden uitgevoerd door of namens de door het sanctiecomité Taliban aangewezen en in bijlage VI genoemde organisaties en organen.

De organisaties of organen die voor dergelijke humanitaire vluchten bevoegd zijn, stellen de in bijlage II genoemde terzake bevoegde autoriteiten vooraf in kennis van nadere gegevens betreffende alle luchtvaartuigen en hun vluchtschema.

  • 3. 
    Onverminderd lid 2 wordt er een verbod ingesteld op het opstijgen van, c.q. het landen op het grondgebied van de Gemeenschap van alle door het sanctiecomité Taliban aangewezen en in bijlage V opgesomde luchtvaartuigen, behoudens door het sanctiecomité Taliban verleende vrijstelling. Een dergelijke vrijstelling wordt verkregen via de in bijlage II genoemde bevoegde autoriteiten van de lidstaten.

Artikel 7

Alle kantoren die de belangen van de Taliban behartigen en alle kantoren, filialen en dochtermaatschappijen van Ariana Afghan Airlines, eveneens bekend als Bakhtar Afghan Airlines, worden gesloten.

Artikel 8

Het is verboden hetzij via een natuurlijke of rechtspersoon, entiteit of lichaam optredend als tussenpersoon of dekmantel, hetzij op enige andere wijze deel te nemen aan aanverwante activiteiten die direct of indirect tot doel of tot gevolg hebben de in de artikelen 2, 4, 5 en 6 bedoelde transacties of activiteiten of de werking van de in artikel 7 bedoelde kantoren te bevorderen, dan wel de bepalingen van deze verordening te omzeilen.

Artikel 9

  • 1. 
    Er mogen geen andere dan de in artikel 2, lid 3, artikel 5, en artikel 6, leden 2 en 3, bedoelde vrijstellingen worden verleend.
  • 2. 
    Door het sanctiecomité Taliban toegekende vrijstellingen gelden in de gehele Gemeenschap.

Artikel 10

  • 1. 
    De Commissie wordt gemachtigd:
  • bijlage III op basis van de besluiten van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties of het sanctiecomité Taliban vast te stellen;
  • de bijlagen I, III, IV, V en VI op basis van de besluiten van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties of het sanctiecomité Taliban te wijzigen of aan te vullen;
  • bijlage II te wijzigen op basis van door de lidstaten verstrekte informatie.
  • 2. 
    Onverminderd de rechten en verplichtingen van de lidstaten op grond van het Handvest van de Verenigde Naties onderhoudt de Commissie alle nodige contacten met het sanctiecomité Taliban met het oog op de doeltreffende tenuitvoerlegging van deze verordening.

Artikel 11

De Commissie en de lidstaten stellen elkaar onmiddellijk in kennis van de krachtens deze verordening getroffen maatregelen en van de relevante informatie waarover zij in verband met deze verordening beschikken, in het bijzonder informatie over schendingen en handhavingsproblemen of uitspraken van nationale rechters.

Artikel 12

Deze verordening is van toepassing ondanks de rechten of verplichtingen die voortvloeien uit vóór de inwerkingtreding ervan ondertekende internationale overeenkomsten, gesloten contracten of verleende vergunningen.

Artikel 13

  • 1. 
    Iedere lidstaat bepaalt welke sancties van toepassing zijn wanneer de bepalingen van deze verordening worden overtreden. Deze sancties moeten doeltreffend, evenredig en ontradend zijn.

In afwachting van de eventueel vereiste goedkeuring van daartoe strekkende wetgeving worden bij overtreding van de bepalingen van deze verordening de sancties opgelegd die de lidstaten vaststellen overeenkomstig artikel 10 van Verordening (EG) nr. 337/2000.

  • 2. 
    Iedere lidstaat is verantwoordelijk voor het aanspannen van een rechtszaak tegen natuurlijke of rechtspersonen, entiteiten of lichamen die onder zijn rechtsbevoegdheid vallen, in geval van schending van één van de in deze verordening vastgestelde verbodsbepalingen door die personen, entiteiten of lichamen.

Artikel 14

Verordening (EG) nr. 337/2000 wordt ingetrokken en vervangen door de bepalingen van deze verordening.

Artikel 15

Deze verordening is van toepassing op:

  • het grondgebied van de Gemeenschap, met inbegrip van haar luchtruim,
  • de luchtvaartuigen en vaartuigen die onder de rechtsbevoegdheid van een lidstaat vallen,
  • alle personen die onderdaan van een lidstaat zijn en die zich elders bevinden,
  • alle rechtspersonen, entiteiten of lichamen die volgens het recht van een lidstaat zijn geregistreerd of opgericht.

Artikel 16

Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen.

De artikelen 4 en 5 zijn van toepassing vanaf de dag van inwerkingtreding van de verordening van de Commissie tot vaststelling van bijlage III, overeenkomstig artikel 10.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.

Gedaan te Brussel, 6 maart 2001.

Voor de Raad

De voorzitter

  • I. 
    Thalén
  • (1) 
    PB L 57 van 27.2.2001, blz. 1.
  • (2) 
    PB L 43 van 16.2.2000, blz. 1. Verordening gewijzigd bij Verordening (EG) nr. 272/2000 (PB L 144 van 17.6.2000, blz. 16).

BIJLAGE I

LIJST VAN DE IN ARTIKEL 2 BEDOELDE PERSONEN, ENTITEITEN EN LICHAMEN

  • A. 
    Personen, entiteiten en lichamen die banden hebben met de Taliban
  • Afghan National Bank, Jada Ibn Sana, Kabul, Afghanistan, met inbegrip van de kantoren daarvan,
  • Agricultural Development Bank,
  • Ariana Afghan Airlines of Bakhtar Afghan Airlines, Afghan Authority Building, PO Box 76, Ansari Watt, Kabul, Afghanistan, met inbegrip van de kantoren of dochtermaatschappijen daarvan (de onderneming heeft rekeningen bij o.a. Citibank, New Delhi, India en bij Punjab National Bank, New Delhi, India),
  • Bakhtar Afghan Airlines, Afghan Authority Building, PO Box 76, Ansari Watt, Kabul, Afghanistan, met inbegrip van de kantoren of dochtermaatschappijen daarvan,
  • Banke Millie Afghan, Bank E. Millie Afghan of Afghan National Bank, Jada Ibn Sana, Kabul, Afghanistan, met inbegrip van de kantoren of dochtermaatschappijen daarvan,
  • Da Afghanistan Bank, Bank of Afghanistan, Central Bank of Afghanistan of Afghan State Bank, Ibni Sina Wat, Kabul, Afghanistan, met inbegrip van de kantoren of dochtermaatschappijen daarvan,
  • De Afghanistan Momtaz Bank,
  • Islamitisch Emiraat Afghanistan,
  • de Taliban,
  • "Ambassade" van de Taliban in Islamabad,
  • "Consulaat-generaal" van de Taliban in Karachi, Pakistan,
  • "Consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • "Consulaat-generaal" van de Taliban in Quetta, Pakistan,
  • Mohammad OMAR (Leider der Gelovigen of Amir ul-Mumineen), geboren in 1950 in Hotak, provincie Kandahar, Afghanistan,
  • Mullah Mohammad Rabbani, voorzitter van de Regerende Raad, hoofd van de Raad van ministers,
  • Mullah Mohammad Hasan, eerste plaatsvervanger, Raad van ministers; gouverneur van Kandahar,
  • Maulavi Abdul Kabir, tweede plaatsvervanger, Raad van ministers, gouverneur van de provincie Nangarhar; hoofd van de Oostelijke zone,
  • Abdul Wakil Mutawakil, minister van Buitenlandse Zaken,
  • Abdul Rahman Zahed, vice-minister van Buitenlandse Zaken,
  • Mullah Abdul Jalil, vice-minister van Buitenlandse Zaken,
  • Mullah Ubaidullah Akhund, minister van Defensie,
  • Mullah Abdul Razaq, minister van Binnenlandse Zaken,
  • Mullah Khaksar, vice-minister van Binnenlandse Zaken,
  • Mohammad Sharif, vice-minister van Binnenlandse Zaken,
  • Qari Ahmadulla, minister van Veiligheid (Inlichtingen),
  • Mullah Nooruddin Tubari, minister van Justitie,
  • Qari Din Mohammad, minister van Planning,
  • Mullah Abbas Akhund, minister van Volksgezondheid,
  • Sher Abbas Stanekzai, vice-minister van Volksgezondheid,
  • Mullah Yar Mohammad, minister van Communicatie,
  • Alla Dad Tayeb, vice-minister van Communicatie,
  • Alhaj Mullah Mohammad Isa Akhund, minister van Mijnbouw en Industrie,
  • Maulavi Mohammadullah Mati, minister van Openbare Werken,
  • Maulavi Rostam Nuristani, vice-minister van Openbare Werken,
  • Hafez Mohibullah, minister van Bedevaart en Religieuze Aangelegenheden,
  • Maulavi Moslim Haqqani, vice-minister van Bedevaart en Religieuze Aangelegenheden,
  • Maulavi Abdul Raqib, minister van Repatriëring,
  • Mullah Mohammad Jan Akhund, minister van Water en Elektriciteit,
  • Maulavi Faiz Mohammad Faizan, vice-minister van Handel,
  • Maulavi Abdul Hakim Monib, vice-minister van Grensaangelegenheden,
  • Qudratullah Jamal, minister van Voorlichting,
  • Abdul Rahman Hotak, vice-minister van Cultuur,
  • Ramatullah Wahidyar, vice-minister van Martelaars en Repatriëring,
  • Mullah Niaz Mohammad, gouverneur van de provincie Kabul,
  • Maulavi Khair Mohammad Khairkhwah, gouverneur van de provincie Herat,
  • Maulavi Nurullah Nuri, gouverneur van de provincie Balkh; hoofd van de Noordelijke zone,
  • Na'im Kuchi, gouverneur van de provincie Bamiyan,
  • Maulavi Shafiqullah Mohammadi, gouverneur van de provincie Khost,
  • Maulavi Ahmad Jan, gouverneur van de provincie Zabol,
  • Mullah Dost Mohammad, gouverneur van de provincie Ghazni,
  • Noor Mohammad Saqib, opperrechter van de Hoge Raad,
  • Abdul Rahman Agha, opperrechter van het Militaire Hof,
  • Maulavi Qalamuddin, hoofd van de afdeling zedeloosheidsbestrijding en deugdzaamheidsbevordering,
  • Abdul Salam Zaeef, ambassadeur van de Taliban in Pakistan,
  • Abdul Hakim Mujahid, gezant van de Taliban in de Verenigde Naties,
  • Generaal Rahmatullah Safi, vertegenwoordiger van de Taliban in Europa,
  • Akhtar Mohammad Mansour, hoofd van de luchtvaartdienst,
  • Mullah Hamidullah, hoofd van Ariana Airlines,
  • Alhaj Mullah Sadruddin, burgemeester van de stad Kabul,
  • Amir Khan Muttaqi, vertegenwoordiger van de Taliban in besprekingen onder VN-auspiciën,
  • Jan Mohmmad Madani, zaakgelastigde van de Taliban-ambassade in Abu Dhabi,
  • Shamsalah Kmalzada, tweede secretaris van de Taliban-ambassade in Abu Dhabi,
  • Azizirahman, derde secretaris van de Taliban-ambassade in Abu Dhabi,
  • Mawlawi Abdul Manan, handelsattaché van de Taliban-ambassade in Abu Dhabi,
  • Malawi Abdul Wahad, zaakgelastigde van de Taliban in Riyad, Saudi-Arabië,
  • Mullah Abdul Salam Zaeef, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Habibullah Fauzi, eerste secretaris/plaatsvervangend hoofd van de missie, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Mohammad Sohail Shaheen, tweede secretaris, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Mohammad Sarwar Siddiqmal, derde secretaris, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Mullah Mohammad Zahid, derde secretaris, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Generaal Abdul Qadeer, militair attaché, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Maulavi Nazirullah Anafi, handelsattaché, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Maulavi Abdul Ghafar, repatriëringsattaché, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Mohammad Daud, administratief attaché, "ambassade" van de Taliban in Islamabad, Pakistan,
  • Maulavi Najibullah, consul-generaal, "consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • Qari Abdul Wali, eerste secretaris, "consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • Syed Allamuddin, tweede secretaris, "consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • Maulavi Akhtar Mohammad, onderwijsattaché, "consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • Alhaj Maulavi Mohammad Saddiq, handelsvertegenwoordiger, "consulaat-generaal" van de Taliban in Peshawar, Pakistan,
  • Maulavi Rahamatullah Kakazada, consul-generaal, "consulaat-generaal" van de Taliban in Karachi, Pakistan,
  • Mufti Mohammad Aleem Noorani, eerste secretaris, "consulaat-generaal" van de Taliban in Karachi, Pakistan,
  • Haji Abdul Ghafar Shenwary, derde secretaris, "consulaat-generaal" van de Taliban in Karachi, Pakistan,
  • Maulavi Gul Ahmad Hakimi, handelsattaché, "consulaat-generaal" van de Taliban in Karachi, Pakistan,
  • Maulavi Abdullah Murad, consul-generaal, "consulaat-generaal" van de Taliban in Quetta, Pakistan,
  • Maulavi Abdul Haiy Aazem, eerste secretaris, "consulaat-generaal" van de Taliban in Quetta, Pakistan,
  • Maulavi Hamdullah, repatriëringsattaché, "consulaat-generaal" van de Taliban in Quetta, Pakistan.
  • B. 
    Personen, entiteiten en lichamen die banden hebben met Usama bin Laden
  • de organisatie Al-Qaida,
  • Usama Bin Muhammad Bin Awad Bin Laden (alias Abu Abdallah Abd Al-Hakim): geboren op 28/07/1957 in Saudi-Arabië. Saudisch staatsburgerschap ontnomen, momenteel officieel Afghaans onderdaan,
  • Muhammad 'Atif (alias Abu Hafs): geboren in 1944 (waarschijnlijk), in Egypte, waarschijnlijk Egyptisch onderdaan, hooggeplaatste medewerker van Usama bin Laden,
  • Aiman Muhammad Rabi Al-Zawahiri: geboren op 19/06/1951 in Giza, Egypte; waarschijnlijk Egyptisch onderdaan; voormalig leider van de Egyptische islamitische Jihadbeweging, nu nauwe bondgenoot van Usama bin Laden,
  • Sa'd Al-Sharif: geboren rond 1969 in Saudi-Arabië; zwager en nauwe bondgenoot van Usama bin Laden; naar verluidt hoofd van de financiële organisatie van Usama bin Laden,
  • Saif Al-'Adil: geboren rond 1963 in Egypte; waarschijnlijk Egyptisch onderdaan; verantwoordelijk voor de veiligheid van Usama bin Laden,
  • Amin Al-Haq (alias Muhammad Amin): geboren rond 1960 in de provincie Nangarhar (Afghanistan); Afghaans onderdaan; veiligheidscoördinator van Usama bin Laden,
  • Ahmad Sa'id Al-Kadr (alias Abu Abd Al-Rahman Al-Kanadi): geboren op 01/03/1948 in Caïro (Egypte); waarschijnlijk Egyptisch en Canadees onderdaan,
  • Zain Al-Abidin Muhahhad Husain (alias Abu Zubaida en Abd Al-Hadi Al-Wahab): geboren op 12/03/1971 in Riyad, Saudi-Arabië; waarschijnlijk Saudisch, Palestijns en Jordaans onderdaan; nauwe bondgenoot van Usama bin Laden en "reisagent" voor terroristen,
  • Saqar Al-Jadawi: geboren rond 1965; waarschijnlijk Jemenitisch en Saudisch onderdaan; assistent van Usama bin Laden,
  • Bilal Bin Marwan: geboren rond 1947; hooggeplaatste medewerker van Usama bin Laden.

BIJLAGE II

LIJST VAN DE IN ARTIKEL 3, LEDEN 1 EN 3, ARTIKEL 5, EN ARTIKEL 6, LEDEN 2 EN 3, BEDOELDE BEVOEGDE AUTORITEITEN

  • A. 
    Bevriezing van tegoeden

BELGIË

Ministerie van Financiën Thesaurie Kunstlaan 30 B - 1040 Brussel Fax (32-2) 233 75 18

DENEMARKEN

Erhvervsfremmestyrelsen Dahlerups Pakhus

Langelinie Allé 17

DK - 2100 København Ø Tel. (45) 35 46 60 00 Fax (45) 35 46 60 01

DUITSLAND

  • 1. 
    Voor onderzoek van de status van banken

Landeszentralbank in Baden-Württemberg Postfach 10 60 21 D - 70049 Stuttgart Tel. 07 11/9 44-11 20/21/23 Fax 07 11/9 44-19 06 Landeszentralbank in Freistaat Bayern D - 80291 München Tel. 0 89/280 89-32 64 Fax 0 89/28 89-38 78 Landeszentralbank in Berlin und Brandenburg Postfach 11 01 60 D - 10831 Berlin Tel. 0 30/34 75/11 10/15/20 Fax 0 30/34 75/11 90 Landeszentralbank in der Freien Hansestadt Hamburg, in Mecklenburg-Vorpommern und Schleswig-Holstein Postfach 57 03 48 D - 22772 Hamburg Tel. 0 40/37 07/66 00 Fax 0 40/37 07-66 15 Landeszentralbank in Hessen Postfach 11 12 32 D - 60047 Frankfurt am Main Tel. 0 69/23 88-19 20 Fax 0 69/23 88-19 19 Landeszentralbank in der Freien Hansestadt Bremen, in Niedersachsen und Sachsen-Anhalt Postfach 2 45 D - 30002 Hannover Tel. 05 11/30 33-27 23 Fax 05 11/30 33-27 30 Landeszentralbank in Nordrhein-Westfalen Postfach 10 11 48 D - 40002 Düsseldorf Tel. 02 11/8 74-23 73/31 59 Fax 02 11/8 74-23 78 Landeszentralbank in Rheinland-Pfalz und im Saarland Postfach 30 09 D - 55020 Mainz Tel. 0 61 31/3 77-4 10/4 16 Fax 0 61 31/3 77-4 24 Landeszentralbank in den Freistaaten Sachsen und Thüringen Postfach 90 11 21 D - 04103 Leipzig Tel. 03 41/8 60-22 00 Fax 03 41/8 60-23 89

  • 2. 
    Voor onderzoek van de status van andere personen, entiteiten of lichamen dan banken

Bundesamt für Wirtschaft und Ausfuhrkontrolle Referat 214 Postfach 51 60 D - 65726 Eschborn Tel. 0 61 96/9 08-0 Fax 0 61/96/9 08-4 12

GRIEKENLAND

Ministry of National Economy Secretariat-General for International Economic Relations

Directorate-General for External Economic and Trade Relations

Director General Mr V. Kanellakis Ermou and Kornarou 1 GR - 105 63 Athens Tel. (31) 328 64 01-3 Fax (31) 328 64 04

SPANJE

Dirección General de Comercio e Inversiones Subdirección General de Inversiones Exteriores

Ministerio de Economía

Paseo de la Castellana, 162 E - 28046 Madrid Tel. (00-34) 913 49 39 83 Fax (00-34) 913 49 35 62 Dirección General del Tesoro y Política Financiera Subdirección General de Inspección y Control de Movimientos de Capitales

Ministerio de Economía

Paseo del Prado, 6 E - 28014 Madrid Tel. (00-34) 912 09 95 11 Fax (00-34) 912 09 96 56

FRANKRIJK

Ministère de l'économie, des finances et de l'industrie Direction du Trésor

Service des affaires européennes et internationales

Sous-direction E

139, rue de Bercy F - 75572 Paris-cedex 12 Tel. (33-1) 44 87 17 17 Fax (33-1) 53 18 36 15

IERLAND

Central Bank of Ireland Financial Markets Department P.O. Box 559 Dame Street Dublin 2 Tel. (353-1) 671 66 66 Department of Foreign Affairs Bilateral Economic Relations Section 76-78 Harcourt Street Dublin 2 Tel. (353-1) 408 24 92

ITALIË

Ministero del Commercio Estero Direzione Generale per la Politica Commerciale e per la Gestione del Regime degli Scambi

Divisione IV

Viale America, 341 I - 00144 Roma Tel. (39-06) 59 93 24 39 Fax (39-06) 59 64 75 06

LUXEMBURG

Ministère des affaires étrangères et du commerce extérieur Direction des relations économiques internationales BP 1602 L - 1016 Luxembourg Tel. (352) 478-1 of 478-2370 Fax (352) 46 61 38

NEDERLAND

Ministerie van Financiën Directie Wetgeving, Juridische en Bestuurlijke Zaken Postbus 20201 2500 EE Den Haag Nederland Tel. (31-70) 342 82 27 Fax (31-70) 342 79 05

OOSTENRIJK

Bundesministerium für wirtschaftliche Angelegenheiten Abteilung II/A/2 Landstrasser Hauptstraße 55-57 A - 1030 Wien Österreichische Nationalbank Otto Wagner-Platz 3 A - 1090 Wien Tel. (43-1) 404 20-0 Fax (43-1) 404 20-73 99

PORTUGAL

Ministério das Finanças Direcção Geral dos Assuntos Europeus e Relações Internacionais Avenida Infante D. Henrique, n.o 1, C 2.o P - 1100 Lisboa Tel. (351-1) 882 32 40/47 Fax (351-1) 882 32 49 E-mail dgaeri@mfinancas,mailpac.pt

FINLAND

Ulkoasiainministeriö/Utrikesministeriet PL-PB 176 FIN - 00161 Helsinki/Helsingfors Tel. (358-9) 13 41 51 Fax (358-9) 13 41 57 07 en (358-9) 62 98 40

ZWEDEN

Regeringskansliet Utrikesdepartementet

Rättssekretariatet för EU-frågor

Fredsgatan 6 S - 103 39 Stockholm Tel. (46-8) 405 10 00 Fax (46-8) 723 11 76

VERENIGD KONINKRIJK

HM Treasury 19 Allington Towers London SW1E5 EB United Kingdom Tel. (44-207) 270 55 50 Fax (44-207) 270 43 65 Bank of England Financial Sanctions Unit London EC2R 8AH United Kingdom Tel. (44-207) 601 46 07 Fax (44-207) 601 43 09

EUROPESE GEMEENSCHAP

Commissie van de Europese Gemeenschappen Directoraat-generaal Buitenlandse Betrekkingen

Directoraat GBVB

Eenheid A.2/de heer A. de Vries

Wetstraat 200 B - 1049 Brussel Tel. (32-2) 295 68 80 Fax (32-2) 296 75 63 E-mail: anthonius-de-vries@cec.eu.int

  • B. 
    Uitvoerverbod

BELGIË

DENEMARKEN

DUITSLAND

GRIEKENLAND

SPANJE

Dirección General de Comercio e Inversiones Subdirección General de Inversiones Exteriores

Ministerio de Economía

Paseo de la Castellano, 162 E - 28046 Madrid Tel. (00-34) 913 49 39 83 Fax (00-34) 913 49 35 62

FRANKRIJK

Direction générale des douanes et droits indirects (DGDDI) bureau E/2 - cellule embargo 23 bis rue de l'Université F - 75 700 Paris cedex 07 SP Tel. (33) 01 44 74 48 93 Fax (33) 01 44 74 48 97

IERLAND

Licensing Unit Department of Enterprise, Trade and Employment 3rd Floor, Earlsfort Centre

Earlsfort Terrace

Dublin 2 Tel. (353-1) 631 2121 Fax (353-1) 631 2562

ITALIË

LUXEMBURG

Ministère des affaires étrangères et du commerce extérieur Direction des relations économiques internationales BP 1602 L - 1016 Luxembourg Tel. (352) 478-1 of 478-2370 Fax (352) 46 61 38

NEDERLAND

OOSTENRIJK

PORTUGAL

FINLAND

ZWEDEN

VERENIGD KONINKRIJK

EUROPESE GEMEENSCHAP

Commissie van de Europese Gemeenschappen Directoraat-generaal Buitenlandse Betrekkingen

Directoraat GBVB

Eenheid A.2/de heer A. de Vries

Wetstraat 200 B - 1049 Brussel Tel. (32-2) 295 68 80 Fax (32-2) 296 75 63 E-mail: anthonius-de-vries@cec.eu.int

  • C. 
    Verbod op vluchten

BELGIË

Ministerie van Verkeer en Infrastructuur Bestuur van de luchtvaart Communicatiecentrum Noord - 4de verdieping

Vooruitgangsstraat 80

  • Bus 5 B - 1030 Brussel Tel. (32-2) 206 32 00 Fax (32-2) 203 15 28

DENEMARKEN

Civil Aviation Administration Luftfartshuset Box 744 Ellebjergvej 50 DK - 2450 København Tel. (45) 36 44 48 48 Fax (45) 36 44 03 03

DUITSLAND

Generaldirektor für Luft- und Raumfahrt, Schifffahrt Bundesministerium für Verkehr, Bau und Wohnungswesen Postfach 200 100 D - 53170 Bonn Tel. (49-228) 300 45 00 Fax (49-228) 300 45 99

GRIEKENLAND

Ministry of Transport and Communications Hellenic Civil Aviation Authority PO Box 73 751 GR - 16604 Helliniko Tel. (30-1) 894 42 63 Fax (30-1) 894 42 79

SPANJE

Dirección General de Aviación Civil Ministerio de Fomento Paseo de la Castellana, 67 E - 28071 Madrid Tel. (34-91) 597 70 00 Fax (34-91) 597 53 57

FRANKRIJK

Ministere de l'équipement, des transports et du logement Direction générale de l'aviation civile

Direction des transports aériens

50, rue Henri Farman F - 75720 Paris cedex 15 Tel. (33-1) 58 09 43 21 Fax (33-1) 58 09 36 36

IERLAND

Director General for Civil Aviation Department of Public Enterprise 44, Kildare Street Dublin 2 Ireland Tel. (353-1) 604 10 36 Fax (353-1) 604 11 81

ITALIË

Ente Nazionale per l'Aviazione Civile (ENAC) Via di Villa Ricotti 42 I - 00161 Roma Tel. (39-06) 44 18 52 08/44 18 52 09 Fax (39-06) 44 18 53 16

LUXEMBURG

Directeur de l'aviation civile Ministère des transports 19-21, boulevard Royal L - 2938 Luxembourg Tel. (352) 478 44 12 Fax (352) 46 77 90

NEDERLAND

Ministerie van Verkeer en Waterstaat Directoraat-generaal Rijksluchtvaart Plesmanweg 1-6 Postbus 90771 2509 LT Den Haag Nederland Tel. (31-70) 351 72 45 Fax (31-70) 351 63 48

OOSTENRIJK

Bundesministerium für Wissenschaft und Verkehr Zentralsektion Verkehr, Luftfahrt Radetzkystraße 2 A - 1030 Wien Tel. (43-1) 711 62 70 00 Fax (43-1) 711 62 70 99

PORTUGAL

Instituto Nacional da Aviação Civil Ministério do Equipamento Social Rua B, edifícios 4, 5, 6

Aeroporto da Portela

P - 1749-034 Lisboa Tel. (351-21) 842 35 00 Fax (351-21) 840 23 98 E-mail: inacgeral@mail.telepac.pt

FINLAND

Civil Aviation Administration

Ilmailulaitos/Luftfartsverket

PO Box 50 FIN - 01531 Vantaa/Vanda Tel. (358-9) 82 77 20 10 Fax (358-9) 82 77 20 91

ZWEDEN

Regeringskansliet Utrikesdepartementet

Rättssekretariatet för EU-frågor

Fredsgatan 6 S - 103 39 Stockholm Tel. (46-8) 405 10 00 Fax (46-8) 723 11 76

VERENIGD KONINKRIJK

Department of Environment, Transport and the Regions International Aviation Negotiations

Great Minster House

76, Marsham Street London SW1P 4DR United Kingdom Tel. (44-207) 890 58 01 Fax (44-207) 676 21 94

EUROPESE GEMEENSCHAP

Commissie van de Europese Gemeenschappen Directoraat-generaal Buitenlandse Betrekkingen

Directoraat GBVB

Eenheid A.2/de heer A. de Vries

Wetstraat 200 B - 1049 Brussel Tel. (32-2) 295 68 80 Fax (32-2) 296 75 63 E-mail: anthonius-de-vries@cec.eu.int

BIJLAGE III

AFGHAANS GRONDGEBIED ONDER CONTROLE VAN DE TALIBAN ALS BEDOELD IN ARTIKEL 4

BIJLAGE IV

IN ARTIKEL 6, LID 1, BEDOELDE PLAATSEN VAN BINNENKOMST EN LANDINGSTERREINEN IN AFGHANISTAN

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

NB:

  • Het betreft hier veeleer de coördinaten van de dichtstbijgelegen stad dan die van de luchthaven.

BIJLAGE V

In artikel 6, lid 3, bedoelde lijst van luchtvaartuigen

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

BIJLAGE VI

LIJST VAN DE IN ARTIKEL 5, LID 2, BEDOELDE ORGANISATIES EN ORGANEN

Organisaties en organen van de Verenigde Naties

United Nations Special Mission to Afghanistan (UNSMA), Mr. Francesc Vendrell, Head of Mission/Special Envoy for Afghanistan, UNSMA, House No. 32, St. No. 48, F-8/4, Islamabad. Phone 92-51-2281670

The United Nations Office of the Coordinator for Afghanistan (UNOCA), Mr. Erick de Mul, Coordinator, 292, Street 55, F 10/4, Islamabad, Fax 92-51-2211475

World Food Programme, WFP Afghanistan (in Islamabad), Mr. Gerard van Dijk, Country Director, House No. 38, St. No. 86, G-6/3, Islamabad

United Nations Drug Control Programme, UNDCP, Regional Office, Mr. Bernard Frahi, Representative, Tower B, 11th floor, Saudi-Pak Towers, Blue Area, Islamabad

United Nations Children's Fund, UNICEF, Mr. Louis-Georges Arsenault, Representative, House No. 112, St. No. 37, F-10/1, Islamabad

World Health Organisation, WHO, Dr. Said Salah Youssouf, Representative, House No. 5-B1, St. No. 22, F-8/2, Islamabad

United Nations High Commissioner for refugees, UNHCR, Mr. Ahmed S. Farah, Chief of Mission, House No. 24, St. No. 89, G-6/3, Islamabad

International Labour Organisation, ILO, Mr. Johannes Lokollo, Director, ILO Office Building, G-5/2, (Near State Bank of Pakistan), Islamabad

United Nations Fund for Population Activities, UNFPA, Ms. Nuzhat Ehsan, Representative a.i, UN Offices, 61-A, Jinnah Avenue, 5th Floor, Saudi-Pak Towers, Islamabad

United Nations Industrial Development Organisation, UNIDO, Dr. Robert G. Gumen, Country Director, UN Offices, 61-A, Jinnah Avenue, 10th Floor, Saudi-Pak Towers, Islamabad

Food and Agriculture Organisation, FAO Afghanistan, Mr. Hans C. Brink, Programme Manager, House No. 8, St. No. 30, F-7/1, Islamabad

United Nations Centre for Human Settlements, UNCHS, Ms. Samantha Reynolds, House

1A, St. 70, F-8/3, Islamabad

United Nations Office of Project Services, UNOPS, Mr. Ahmed Hussein, Acting Programme Manager, House

2, St.

58, F-10/3, Islamabad

Comprehensive Disabled Afghans Programme, CDAP, Peter Coleridge, Director

Bij een internationaal statuut ingestelde organen

The International Committee of the Red Cross, Alfred Grimm, Pakistan Delegate, House 12, Street 83, G 6/4, Islamabad, 051-2824780

World Bank, Mr. John W. Wall, Country Director, House

11, St.

1, E-7, Islamabad

International Organisation for Migration, IOM, Mr. Richard Danziger, Head of Delegation, H

6, Main Embassy Road, G-6/4, Islamabad

Comité international de la Croix-Rouge (CICR), 19 Avenue de la Paix, CH-1202 Genève

Fédération internationale des Sociétés de la Croix-Rouge et du Croissant-Rouge, 17 Chemin des Crêts, Petit-Saconnex, CH-1209 Genève

Internationale niet-gouvernementele organisaties en humanitaire organisaties

ACT Netherlands (Kerken in Aktie), Postbus 8506, 3503 RM Utrecht, The Netherlands

ACTED, 33, rue Godot de Mauroy, 75008 Paris, France

Action Contre La Faim, 17-F, KKK Road, U/T, Peshawar, Pakistan; 4 RUE Niepco, 75014 Paris, France

Afghan Aid (UK), 5-B, Gul Mohar Road, University Town, Peshawar

AFGHANAID, 5B Gulmohar Road

Afghanischer Ärzteverein in Deutschland e.V., Postfach 10 12 23, 40003 Düsseldorf, Germany

Afghanistan-Hilfe, c/o Mme V. Frauenfelder, 51 Rosenbergstrasse, CH-8212 Neuhausen am Rheinfall

Afghanistankomiteen, Solidaritetshuset, Osterhausgaten 27, 0183 Oslo, Norway

AFRANE, 16, passage de la Main d'Or, 75011 Paris, France

Aga Khan Foundation (incl. Focus), 1-3 avenue de la Paix, CH - 1202; Chaîne du Bonheur, case postale 132, CH-1211 Genève 8

Aga Khan Foundation, 360 Albert Street, Ottawa, Ontario, Canada K1R 7X75

Agency for support and coordination of Russian participation in international humanitarian operations (EMERCOM Agency), 7, 2nd Samotechny pereulok, Moscow, 103473

Aide medicale et Développement, 46 rue Saint Laurent, 38000 Grenoble

Aide Medicale Internationale, 45-D, S.J. Afghani Road, University Town, GPO Box 326, Peshawar; 119 rue Amandiers, 75020 Paris

Ärzte der Welt e.V., Schönstrasse 12 A, 81543 Munich, Germany

Association of Medical Doctors of Asia (AMDA), 310-1 Naratsu, Okayama City, Okayama, 701-1202 Japan

Association suisse des Amis de l'Afghanistan, 15 Chemin du Levant, CH-1005 Lausanne

Australian Volunteers International, POB 350, Fitzroy, Victoria 3065, Australia

BBC Afghan Education Projects (AEP), 8 Abdara Road, University Town, PO BOX 946, Peshawar, Pakistan

BHN Association, 2-6-5 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, 160-0022 Japan

Mellemfolkeligt Samvirke, Borgergade 10-14, 1300 København, Denmark

CARE Canada, 6 Antares, Ottawa, Ontario, Canada K1G 4X6

CARE International, 6, Park Lane, University Town, Peshawar

Care International, Rodericks, 8-14 Southampton Street, London WC2E 7HA

Centre for Peace Studies, McMaster University, Mark Vorobej University Hall, B104

CEREDAF, 16, passage de la Main d'Or, 75014 Paris, France

Children in Crisis, Sogan, 4 Calico Houce, Plantation Wharf, York Road, London SW11 3UB

Children In Crisis-UK, 281, Street 15, Wazir Akbar Khan, Kabul, Afghanistan

Christian Aid, Christ Church, Rathgar Road, Dublin 6, Ireland

Christian Aid, PO Box 100, London SE1 7RT

Christusträger Bruderschaft e.V., Kloster Triefenstein, 97855 Triefenstein, Germany

Concern, Camden Street, Dublin 2, Ireland

COPE International (Creating Opportunities Through Partnership & Education), 13811-117 Avenue, P.O Box 62057, Edmonton, Alberta, Canada T5M 4B5

Croix-Rouge Suisse, 10 Rainmattstrasse, CH-3001 Berne

DANIDA, Royal Danish Ministry of Foreign Affairs, Asiatisk Plads 2, DK-1448, Copenhagen K, Denmark

Danish Afghanistan Committee (DAC), Gammel Koge Landevej 117, DK-2500 Valby, Denmark

Danish Committee For Aid To Afghan Refugees, 10 Gul Mohar Lane, GPO. Box 855, University Town, Peshawar

Danish De-Mining Group, 5, Gul Town, G.O.R. Road, Adjacent Chaman Housing Scheme, Quetta

Danish Red Cross, POB 2600, Blegdamsvej 27, DK-2100 Copenhagen Ø, Denmark

Deutsche Welthungerhilfe, Adenauerallee 134, 53113 Bonn, Germany

Direction du Développement et de la Coopération (DDC), (incl. Le Corps Suisse d'Aide en Cas de Catastrophe) 130 Freiburgstrasse, CH-3003 Berne

Dutch Committee For Afghanistan, Jamrud Road, Hayatabad Chowk, UPO Box 792, Peshawar

Emergency, Via Bagutta 12, 20121 Milano, Italy

European Community Humanitarian Organisation, ECHO, Alain Robyns, Representative for Afghanistan, ECHO, E-7 Islamabad, Fax 92-51-22822636

Ev.lut. Lähetsyhdistys Kylväjä, POB 188, 01301 Vantaa, Finland

Finlands Svenska Frikyrkoräd ry, Högbergsgatan 22, 00130 Helsingfors, Finland

Focus Canada, 789 Don Mills Road, Suite 786, Don Mills, Ontario, Canada, M3C 1T5

Focus Europe, 205-209 Addiscombe Road, Croydon, Surrey CR0 65P

Focus Humanitarian Assistance - Europe Foundation, 13, Street 37, Sector F 6/1, Islamabad

Friedensdorf International (Peace-Village International), Postfach 140162, 46131 Oberhausen, Lanterstrasse 21, 45539 Dinslaken, Germany

German Afghanistan Foundation, 315, Gul Haji Plaza, University Road, Peshawar

German Agro Action, 31-C, Circular Road, University Town, GPO Box 135, Peshawar

German Agro Action, 31-C, Circular Road, University Town, Peshawar

Gesundheitshilfe Afghanistan (LEPCO) e.V., C/o Schwittek, Friedenstrasse 7, 97236 Randersacker, Germany

Halo Trust, KRC Street Shar-E-Naw, Kabul, Afghanistan

Handicap International - Belgium, rue de Spa, 1000 Bruxelles, Belgium

Handicap International, District 6, Kandahar City Afghanistan

Healthnet International, 11-A, Circular Lane, University Town, P.O. Box 889, Peshawar

HELP - Hilfe zur Selbsthilfe e.V., Kaiserplatz 3, 53113 Bonn, Germany

International Assistance Mission, Lane 1, Street 15, Wazir Akbar Khan, P.O. Box 625, Kabul, Afghanistran

International Centre for the Advancement of Community Based Rehabilitation (ICACBR) Queen's University, Kingston, Ontario, Canada K7L 3N6

International Development and Relief Foundation (IDRF) 2201 Warden Ave.

L-1, Scarborough, Ontario, Canada M1T 1V5

International Rescue Committee, 12-C, Chinar Road, University Town, GPO Box 504, Peshawar

Italian Cooperation For Development, 80-E, Old Bara Road, UPO Box 813, University Town, Peshawar

Japan International Cooperation Agency Shinjuku Maynds Tower 6F-13F, 2-1-1 Yoyogi, Shibuya-ku, Tokyo, 151-8558, Japan

Japan International Friendship and Welfare Foundation (JFF): 10745-24 Uenomiya, Yuki City, Ibaraki, 307-0000 Japan

Japanese Red Cross Society, 1-1-3 Shibadaimon, Minato-ku, Tokyo, 105-8521 Japan

Kirkens Nødhjelp (Norwegian Church Aid), PO Box 4544 Torshov, 0404 Oslo, Norway

Komitee zur Förderung medizinischer und humanitärer Hilfe Afghanistan e.V., Schmittburstrasse 11, 64546 Mörfelden-Walldorf, Germany

Leprosy Control Organisation, 2 Afzal Abad, Old Bara Road, University Town, Peshawar

Little Sister of Jesus, 2837 Miyadera, Iruma City, Saitama, 358-0014 Japan

Tre fontane, Via Di Acque Salvie 2, I-00142, Rome, Italy

Microyon 3, Block 28 Room No. 71, Kabul, Afghanistan

MADERA, 3 rue Ronbo, 75011 Paris, France

McMaster University, Hamilton, Ontario, Canada L8S 4K1

MEDAIR (Head Office), 98 Chemin de la Fauvette, CH-1024 Ecublens, Switzerland

MEDAIR, 98 Chemin de la Fauvette, CH-1012 Lausanne

MEDAIR, 1107 District 4, Shar-E-Naw, Kabul, Afghanistan

Médecins du Monde, 62 rue Marcadet, 75018 Paris, France

Médecins du Monde, Lane Z, Street 15, Wazir Akbar Khan, P.O. Box 625, Kabul, Afghanistran

Médecins sans Frontières, 124-132 Clerkenwell Road, London EC1 5DL

Médecins sans Frontières - Suisse, 12 Rue du Lac, Case postale 6090, CH-1211 Genève 6

Médecins sans Frontières (Artsen zonder Grenzen), Max Euweplein 40, P.O. Box 10014, 1000 EA Amsterdam, The Netherlands

Médecins sans Frontières (MSF), 8 rue Saint Sabin, 75011 Paris, France

Médecins sans Frontières-International, 34-A, Circular Road, University Town, Peshawar

Médecins sans Frontières, 720 Spadina Ave, Toronto, Ontario, Canada M5S 2T9

Media Action International, Villa de Grand Montfleury, Versoix, Geneva 1290, Switzerland

Médecins sans Frontières Sweden (MSF-Sweden), Gotlandsgatan 84, 11638 Stockholm, Sweden

Médecins sans Frontières, Belgium, rue Dupré, 94, 1090 Brussels, Belgium

Mercy Corps International, 10, Arab Karam Khan Road, P.O. Box 314, Quetta

Ministry of Foreign Affairs of Turkey (Balgat, Ankara, Turkey)

Mission d'aide au développement des économies Rurales en Afghanistan, 53-C, Gul Mohar Lane, University Town, Peshawar

MRCA, 21 avenue Jean Moulin, 75014 Paris, France

Muslime helfen e.V., Postfach 1607, 85740 Garching, Germany

Nippon Volunteer Network Active in Disaster, 5-1-1 Kamikoushien, Nishinomiya City, Hyogo, 663-8114 Japan

Norges Røde Kors (Norwegian Red Cross), P.O. Box 1 Grønland, 0133 Oslo, Norway

Norwegian Afghanistan Committee, 20 F-A, K.K.K Road, University Town, Peshawar

Norwegian Church Aid, 7 Gulmohar Road, University Town, Peshawar

NOVIB

NRK, Leeghwaterplein 27, P.O. Box 28120, 2502 KC Den Haag, The Netherlands

Ockenden International, Constitution Hill, Woking, Surrey GU22 7UU

Ockenden Venture (UK), 43 D2 Old Jamrud Road, University Town, Peshawar

Operaatio Mobilisaatio ry, Yliopistonkatu 58 B, 33100 Tampere, Finland

Ottawa Rehabilitation Centre, 505 Smyth Road, Ottawa, Ontario, Canada K1H 8M2

OXFAM, 256, Street 51, Wazir Akbar Khan, Kabul, Afghanistan

OXFAM, 274 Banbury Road, Oxford OX2 7DZ

Partners in Aviation and Communications Technology (PACTEC), John Woodberry, Afghanistan Program Director, 5/B (ii) Circular Lane, University Town, Peshawar, Pakistan. Phone/fax 92-91-840961

Peshawar-Kai, 1-10-25-307 Daimyo, Chuo-ku, Fukuoka City, Fukuoka, 810-0041 Japan; House

58-C, University Road, University Town, Peshawar, Pakistan

PMU Interlife, Box 4093, 14104 Huddinge, Sweden

SAFE, 1 Beeches Park, Glenageary, Co. Dublin, Ireland

Sandy Gall's Afghanistan Appeal, 45-D, S. J. Afghani Road, University Town, Peshawar

Saudi Red Crescent Society, 20 Gul Mohar Road, University Town, Peshawar

Save the Children - Sweden, 60-C(5), University Road, University Town, UPO Box 1424, Peshawar

Save the Children - U.S.A, 7a & B, Street 58, Sector F 7/4, Islamabad

Save the Children Fund - UK, 228, Gul Haji Plaza, UPO Box 1424, Peshawar

Save the Children Sweden, 107 88 Stockholm, Sweden

Save the Children, 17 Grove Lane, London SE5 8RD

SERVE (UK), 7 Mulberry Road University Town, Peshawar

Service de l'Action Humanitaire-ministère des affaires étrangères, 103 rue de l'Université, 75700 Paris 07 SP, France

Shelter Germany, Am Waldrand 19, 38173 Hötzum, Germany

Shelter Now International, 60-E, Canal Road, University Town, GPO Box 354 Peshawar

Society of the Red Crescent of the Islamic Republic of Iran, 147 Nejatollahi St., Tehran, Iran

Solidarité Afghanistan Belgium, ITC Building, Phase 5, Hayatabad, Peshawar UPO Box 799, rue Raikem 3, 4000 Liège, Belgium

SOLIDARITÉS, 105 avenue Gambetta, 75020 Paris, France

Solidarités, 46/C2, Sahib Zada A. Qayum Road, University Town, Peshawar

Spolecnost Clovek v tisni (The People in Need Society), Spolecnost Clovek v tisni pri Ceske televizi, o.p.s., Kavei hory, 140 70, Praha 4

Stichting Vluchteling, Stadhouderslaan 28, 2517 HZ Den Haag, The Netherlands

Stiftung Biblioteca Afghanica, Benburweg 5, CH-4410 Liestal

Suomen Ev.lut. Kansanlähetys ry, 12310 Ryttylä, Finland

Suomen Punainen Risti (Finnish Red Cross), Tehtaankatu la, 00140 Helsinki, Finland

Support for Afghan Further Education (SAFE), 1 Beaches Park, Glenageary, Co. Dublin, Eire

Swedish Committee for Afghanistan (SCA), Sturegatan 16, 11436 Stockholm, Sweden

Swedish Committee for Afghanistan, 24-D, Chinar Road, University Town, Peshawar GPO Box 689, Peshawar

Swedish International Development Cooperation Agency (SIDA), 105 25 Stockholm, Sweden

Swedish Mission Council, Box 1767, 111 87 Stockholm, Sweden

Swedish Red Cross, Box 27316, 102 54 Stockholm, Sweden

Takarazuka Afghanistan Friendship Association: 5-45-117 Mukogawa-cho, Takarazuka City, Hyogo, 665-0844 Japan

TEAR Australia, POB 289, Hawthorn 3122, Australia

Tear Fund, 100 Church Road, Teddington, Middlesex TW11 8QE

Terre des Hommes, Abdara Road 3/C, University Town, Peshawar

Terre des Hommes, En Budron C 8, CH-1052 Le Mont-sur-Lausanne

THE HALO TRUST, 10 Storey's Gate, London SW1P 3AY

The Lighthouse International (TODAI), 161-4 Kitahonjuku, Kitamoto City, Saitama, 364-0021 Japan; 16 Sariab Road, Quetta, Pakistan; House

14, K4 Main Street Phase-3, Hayatabad, Peshawar, Pakistan

Tròcaire, 169 Booterstown Avenue, Blackrock, Co. Dublin, Ireland

Turkish Red Crescent Society, Karanfil Sokak, No: 7, Bakanliklar, Ankara, Turkey

Viva-Westfalen hilft e.V., Bremer Platz 9, 48155 Münster, Germany

World Conference on Religion and Peace, Japanese Committee (WCRP/Japan): 2-6-1 Wada, Suginami-ku, Tokyo, 166-0012

Zuflucht, 307, Street 15, Road 5, Wazir Akbar Khan, Kabul, Afghanistan

Afghaanse niet-gouvernementele organisaties

Guardians, A-One-City, Housing Scheme, Haji Manan St. Plot 192, Brewery Quetta

Ghazni Rural Support Program, 305, Street 35, D-4, Phase I, Hayatabad, Peshawar

Mine Clearance Planning Agency, 291, Street 56, Sector F 10/4, Islamabad

Mine Detection Dog Center 2, Park Road, University Town, Peshawar

Orphans Refugees and Aid, F 27, K.K.K Road, University Town, Peshawar, P.O.Box 594, Peshawar

Pamir Reconstruction Bureau, 20-D, Circular Road, University Town, Peshawar

Development and Humanitarian Services for Afghanistan (DHSA), H. No. 95, Str. No. 6, Sector N-3, Phase-IV, Hayatabad, Peshawar

Shuhda Organization, Block-5, Alam Dar Road, Naseerabad, Quetta

Agency Coordinating Body for Afghan Relief, 2-Rehman Baba Rd, UPO Box 1084, U/T, Peshawar, Afghanistan

Afghan Development Association, 17-F-A-A, K.K.K. Rd., U/T, Peshawar

Cooperation Center for Afghanistan, 4-P/1, Phase 4, Hayatabad, Peshawar

Development and Humanitarian Services for Afghanistan, 60 D-Iii-A, S. J. Afghani Road, University Town, Peshawar

Ibnsina Public Health Programme for Afghanistan, 39/D-1, S. J. Afghani Road, University Town, Peshawar

Shuhada Organisation, Shuhada Clinic Alamdar Road, Nasir Abad, Quetta

Pamir Reconstruction Bureau (PRB), 20-D, Circular Road, Peshawar, Pakistan

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.