Verordening 1979/1178 - Vaststelling voor 1979 van bepaalde tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visstand, van toepassing op op de Faeröer geregistreerde vaartuigen

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 31979R1178

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

31979R1178

Verordening (EEG) nr. 1178/79 van de Raad van 12 juni 1979 tot vaststelling voor 1979 van bepaalde tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visstand, van toepassing op op de Faeröer geregistreerde vaartuigen

Publicatieblad Nr. L 151 van 19/06/1979 blz. 0009 - 0016

++++

VERORDENING ( EEG ) Nr . 1178/79 VAN DE RAAD

van 12 juni 1979

tot vaststelling voor 1979 van bepaalde tussentijdse maatregelen voor de instandhouding en het beheer van de visstand , van toepassing op de Faeroer geregistreerde vaartuigen

DE RAAD VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN ,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap , inzonderheid op artikel 43 ,

Gezien het voorstel van de Commissie ,

Gezien het advies van het Europese Parlement ( 1 ) ,

Overwegende dat de Raad op 3 november 1976 een aantal resoluties inzake bepaalde externe en interne aspecten van het gemeenschappelijk visserijbeleid heeft aangenomen ;

Overwegende dat de Gemeenschap , de Regering van Denemarken en de plaatselijke Regering van de Faeroer een kaderovereenkomst inzake visserij hebben ondertekend ;

Overwegende dat de Commissie de overeenkomst ter goedkeuring aan de Raad heeft voorgelegd ;

Overwegende dat de Gemeenschap , de Regering van Denemarken en de plaatselijke Regering van de Faeroer overleg hebben gepleegd over de wederzijdse toekenning van vangstquota voor 1979 ;

Overwegende dat de delegaties tijdens dit overleg zijn overeengekomen hun respectieve autoriteiten aan te bevelen bepaalde vangstquota voor 1979 vast te stellen voor vaartuigen van de andere partij ;

Overwegende dat de delegaties van de Gemeenschap en Canada zijn overeengekomen hun autoriteiten aan te bevelen hun besluiten inzake de aan derden toe te kennen vangstquota voor bepaalde gemeenschappelijke vis - en garnalenbestanden in de Davis Strait en de Baffin Bay te coordineren ;

Overwegende dat de twee delegaties zijn overeengekomen hun autoriteiten aan te bevelen de Faeroer 4 136 ton toe te wijzen van bovengenoemd gemeenschappelijk garnalenbestand , waarvan een bepaald gedeelte in de zone van de Gemeenschap zal worden gevangen ;

Overwegende dat de in deze verordening vervatte maatregelen als tussentijdse maatregelen zijn vastgesteld bij Verordening ( EEG ) nr . 589/79 ( 2 ) , in afwachting van hun opneming in het gemeenschappelijk landbouwbeleid door aanneming van een verordening op grond van artikel 43 van het Verdrag ,

HEEFT DE VOLGENDE VERORDENING VASTGESTELD :

Artikel 1

1 . Vaartuigen die op de Faeroer geregistreerd zijn mogen in 1979 in de 200-mijlszone van de Lid-Staten in de Noordzee , het Skagerrak , het Kattegat , de Oostzee , de Labradorzee , de Davis Strait , de Baffin Bay en de Atlantische Oceaan benoorden 43 * noorderbreedte overeenkomstig het bepaalde in deze verordening vissen op de in bijlage I vermelde soorten binnen de in die bijlage vastgestelde geografische en kwantitatieve grenzen .

2 . De bij lid 1 toegestane visserijactiviteiten mogen slechts worden uitgeoefend in de gedeelten van de visserijzone van 200 mijl zeewaarts van 12 zeemijl vanaf de basislijnen vanwaar de territoriale wateren van de Lid-Staten worden gemeten , evenwel met deze uitzondering dat het vissen in het Skagerrak is toegestaan zeewaarts van 4 zeemijl vanaf de basislijnen van Denemarken .

3 . In afwijking van lid 1 zijn onvermijdelijke bijvangsten van een soort waarvoor in een zone geen quotum is vastgesteld , toegestaan binnen de grenzen vastgesteld in de instandhoudingsmaatregelen die in de betrokken zone gelden .

4 . Bijvangsten in een bepaalde zone van een soort waarvoor in die zone een quotum is vastgesteld worden van dat quotum afgetrokken .

Artikel 2

1 . Vaartuigen die vissen in het kader van de in artikel 1 vastgestelde quotaregeling dienen zich te houden aan de instandhoudings - en controlemaatregelen en aan alle overige voorschriften inzake de uitoefening van de visserij in de in dat artikel bedoelde zones .

2 . De in lid 1 bedoelde vaartuigen dienen een logboek bij te houden waarin de gegevens vermeld in bijlage II moeten worden opgenomen .

3 . De in lid 1 bedoelde vaartuigen met uitzondering van die welke vissen in ICES-onderafdeling IIIa dienen de Commissie de gegevens mede te delen die zijn vermeld in bijlage III ( 3 ) . Deze gegevens dienen te worden medegedeeld overeenkomstig de voorschriften van deze bijlage .

4 . De registratieletters en -nummers van de in lid 1 bedoelde vaartuigen dienen duidelijk op beide zijden van de boeg van het vaartuig te zijn aangebracht .

Artikel 3

1 . Het vissen in de ICES-afdelingen IV , VI , VII en XIV en in de ICNAF-zone 0 + 1 binnen het kader van de in artikel 1 vastgestelde quota is onderworpen aan het aan boord hebben van een door de Commissie namens de Gemeenschap afgegeven vergunning en aan het in acht nemen van de in de vergunning neergelegde voorwaarden .

2 . De vergunningen voor de in lid 1 bedoelde visserij moeten zodanig worden afgegeven dat het aantal vergunningen op ongeacht welke dag niet meer bedraagt dan :

a ) 18 voor het vissen op makreel , hor * makreel en sprot in de ICES-afdelingen IV en VI ( benoorden 56 * 30' N.B . ) ;

b ) 22 voor het vissen op kever in de ICES-afdelingen IV en VIa ( benoorden 56 * 30' N.B . ) en zandaal in ICES-afdeling IV ;

c ) 18 voor het vissen op Noorse garnaal in de ICNAF-zone 0 + 1 ( ten oosten van de middenlijn ) ;

d ) 10 voor het vissen op leng en lom in ICES-onderafdeling VIb ;

e ) 10 voor het vissen op zwarte heilbot en op roodbaars in ICNAF-zone 0 + 1 ( ten oosten van de middenlijn ) en in ICES-afdeling XIV ;

f ) 17 voor het vissen op blauwe wijting , in ICES-afdeling VII ( ten westen van 12 * westerlengte ) en in ICES-onderafdelingen VIa ( benoorden 56 * 30' N.B . ) en VIb .

3 . Elke vergunning is slechts geldig voor één vaartuig . Indien verschillende vaartuigen samen vissen , moet ieder vaartuig in het bezit zijn van een vergunning .

4 . Vergunningen kunnen worden geannuleerd met het oog op de afgifte van nieuwe vergunningen . De annulering gaat in op de datum waarop de vergunning bij de Commissie is ingeleverd .

5 . Vergunningen afgegeven krachtens Verordening ( EEG ) nr . 589/79 blijven geldig indien de autoriteiten van de Faeroer daarom verzoeken .

Artikel 4

Bij het indienen van een aanvraag voor een vergunning bij de Commissie moeten de volgende inlichtingen worden verstrekt :

a ) naam van het vaartuig ;

b ) registratienummer ;

c ) op het vaartuig aangebrachte identificatieletters en -nummers ;

d ) haven van registratie ;

e ) naam en adres van de eigenaar of huurder ;

f ) brutotonnage en lengte over alles ;

g ) motorvermogen ;

h ) oproepnummer en radiofrequentie ;

i ) vismethode waarvan gebruik zal worden gemaakt ;

j ) zone waarin zal worden gevist ;

k ) vissoorten waarop zal worden gevist ;

l ) periode waarvoor de vergunning wordt aangevraagd .

Artikel 5

Vissen op makreel voor industriële doeleinden in het kader van de in artikel 1 bedoelde quotaregeling is voor 15 augustus 1979 niet toegestaan in ICES-afdeling IV bezuiden 60 * noorderbreedte .

Artikel 6

Vissen op leng en lom , in het kader van de in artikel 1 bedoelde quotaregeling is slechts toegestaan met beuglijnen .

Artikel 7

Voor de visserij in het Skagerrak gelden in het kader van de in artikel 1 bedoelde quotaregeling de volgende voorschriften :

1 . De gerichte haringvisserij is verboden van 1 januari tot en met 31 maart 1979 en van 1 oktober tot en met 31 december 1979 .

2 . Het gericht vissen op haring voor andere doeleinden dan menselijke consumptie is verboden .

3 . Het gebruik van trawlnetten en ringzegens voor de vangst van pelagische soorten is verboden van zaterdag middernacht tot zondag middernacht .

Artikel 8

De bevoegde instanties van de Lid-Staten treffen de nodige maatregelen , inclusief de regelmatige inspectie van de vaartuigen ten einde de uitvoering van deze verordening te verzekeren .

Artikel 9

Indien een overtreding naar behoren is geconstateerd , delen de Lid-Staten de Commissie onverwijld de naam van het betrokken vaartuig en de eventueel getroffen maatregelen mede .

Artikel 10

Verordening ( EEG ) nr . 589/79 wordt ingetrokken .

Artikel 11

1 . Deze verordening treedt in werking op de dag van haar bekendmaking in het Publikatieblad van de Europese Gemeenschappen .

2 . Zij is van toepassing tot en met 31 december 1979 .

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke Lid-Staat .

Gedaan te Luxemburg , 12 juni 1979 .

Voor de Raad

De Voorzitter

J . FRANCOIS-PONCET

( 1 ) PB nr . C 140 van 5 . 6 . 1979 , blz . 115 .

( 2 ) PB nr . L 81 van 31 . 3 . 1979 , blz . 26 .

( 3 ) De plaatselijke Regering van de Faeroer heeft toegezegd aan de Commissie gegevens mede te delen ingedeeld naar soort en ICES-gebied betreffende de vangsten welke worden aangevoerd door op de Faeroer geregistreerde vaartuigen die vissen op de bij deze verordening vastgestelde quota .

BIJLAGE I

Vangstquota

Soort * Gebied waarin mag worden gevist * Hoeveelheid ( ton ) *

Haring * Skagerrak ( 1 ) * 700 *

Leng , lom * ICES VIb * 1 000 *

Makreel * ICES IV * 15 000 ( 2 ) *

  • ICES IV ( 3 ) , VIa ( 4 ) * 30 000 *

Horsmakreel * ICES IV , VIa ( 4 ) * 6 000 *

Kever * ICES IV , VIa ( 4 ) * 22 500 ( 5 ) ( 6 ) *

Zandaal * ICES IV * 15 000 ( 5 ) *

Sprot * ICES IV , VIa ( 4 ) * 15 000 *

Noorse garnaal ( Pandalus borealis ) * ICNAF 0 + 1 ( 7 ) * 3 600 *

Blauwe wijting * ICES VIa ( 4 ) , VIb , VII ( 5 ) * 25 000 *

Zwarte heilbot * ICNAF 0 + 1 ( 9 ) * 100 *

  • ICES XIV * 200 *

Roodbaars * ICNAF 0 + 1 ( 9 ) * 300 *

  • ICES XIV * 300 *

Andere soorten magere vis ( alleen bijvangst ) * ICES IV , VIa ( 4 ) * 850 *

( 1 ) In het westen begrensd door een lijn van de vuurtoren van Hanstholm tot de vuurtoren van Lindesnes en in het zuiden door een lijn van de vuurtoren van Skagen naar de vuurtoren van Tistlarna en vandaar naar de dichtstbijgelegen kust van Zweden .

( 2 ) Hiervan mag ten hoogste 1 000 ton worden gevangen in de gedeelten van ICES-afdeling IV gelegen ten zuiden van 60 * noorderbreedte of ten oosten van 2 * oosterlengte .

( 3 ) Ten noorden van 60 * noorderbreedte en ten westen van 2 * oosterlengte .

( 4 ) Ten oorden van 56 * 30 ' noorderbreedte .

( 5 ) Deze hoeveelheid mag met maximum 2 500 ton overschreden worden op voorwaarde echter dat in totaal niet meer dan 52 500 ton kever , zandaal en sprot wordt gevangen .

( 6 ) Hiervan mag niet meer dan 6 000 ton gevangen worden in ICES-afdeling VIa ten noorden van 56 * 30 ' noorderbreedte .

( 7 ) Ten oosten van de middenlijn en ten zuiden van 68 * noorderbreedte .

( 8 ) Ten westen van 12 * westerlengre .

( 9 ) Ten oosten van de middenlijn .

BIJLAGE II

1 . De volgende gegevens dienen na iedere trek in het logboek te worden genoteerd bij het vissen in de visserijzone van 200 zeemijl langs de kusten van de Lid-Staten van de Gemeenschap , waarop de communautaire visserijregeling van toepassing is :

1.1 . Gevangen hoeveelheid van elke soort ( in kg )

1.2 . Datum en tijdstip waarop de trek heeft plaatsgevonden

1.3 . Geografische positie van de vangsten

1.4 . Gebruikte vismethode

2 . Het volgende logboek moet worden gebruikt bij het vissen in de zone onder gezamenlijk beheer van de Gemeenschap en Canada in statistische zone 0 + 1 van de ICNAF .

EUROPESE GEMEENSCHAPPEN - LOGBOEK VOOR DE VISSERIJ IN ICNAF-ZONE 0 + 1

Naam van het vaartuig

Identificatienummer ...

Nummer communautaire vergunning ...

Nummer Canadese vergunning ...

Datum * Positie om 12.00 uur ( GMT ) *

Dag * Maand * Jaar * Breedtegraad * Lengtegraad * ICNAF-afdeling 09 *

... * ... * ... * ... N * ... W * ... *

Begin trek ( GMT ) * Einde trek ( GMT ) * Vistijd ( uren ) * Diepte ( meter ) * Positie aan het begin van de trek * Type vis tuig * Aantal binnengehaalde netten of lijnen * Maaswijdte * Vangst per soort ( in kilogram - afgerond gewicht ) *

  • * * * Breedtegraad * Lengtegraad * ICNAF-afd . * * * * * Kabeljauw ( 101 ) * Roodbaars ( 10 2 ) * Zwarte heilbot ( 118 ) * Heilbot ( 120 ) * Roundnose Grenadier ( 168 ) * Zeewolt ( 188 ) * Lodde ( 340 ) * Garnaal ( 639 ) * * *
  • * * * * * * * * * gehouden * * * * * * * * * * *
  • * * * * * * * * * overboord * * * * * * * * * * *

Subtotaal voor de visdag * gehouden * * * * * * * * * * *

  • overboord * * * * * * * * * * *

Totaal voor de visreis * gehouden * * * * * * * * * * *

  • overboord * * * * * * * * * * *

Vandaag verwerkt voor menselijke consumptie ( in kg afgerond gewicht ) * * * * * * * * * * *

Vandaag verwerkt voor industriële doeleinden ( in kg afgerond gewicht ) * * * * * * * * * * *

TOTAAL * * * * * * * * * * *

Opmerkingen ...

Handtekening van de kapitein ...

BIJLAGE III

1 . De volgende inlichtingen moeten aan de Commissie worden verstrekt volgens het onderstaande tijdschema :

1.1 . Bij het binnenvaren van het vaartuig :

  • in de visserijzone van 200 zeemijl langs de kusten van de Lid-Staten van de Gemeenschap , waarop de communautaire visserijregeling van toepassing is ;
  • in de zone onder gezamenlijk beheer van de Gemeenschap en Canada in statistische zone 0 + 1 van de ICNAF :

a ) de in punt 1.4 hieronder aangegeven inlichtingen ;

b ) gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden in het ruim , per vissoort ;

c ) tijdstip en plaats waarop de visserijactiviteit zal aanvangen .

1.2 . Bij het verlaten van

  • de visserijzone van 200 zeemijl langs de kusten van de Lid-Staten van de Gemeenschap , waarop de communautaire visserijregeling van toepassing is ;
  • de zone onder gemeenschappelijk beheer van de Gemeenschap en Canada in statistische zone 0 + 1 van de ICNAF , nadat ten minste 48 uur van tevoren is medegedeel dat de zone zal worden verlaten :

a ) de in punt 1.4 hieronder aangegeven inlichtingen ;

b ) gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden in het ruim , per vissoort ;

c ) gewicht ( in kg ) van de sedert het vorige bericht gevangen vissoorten ;

d ) ICES-onderafdeling of ICNAF-zone waarin de vangsten zijn gedaan ;

e ) gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die op andere vaartuigen zijn overgeladen sinds het vaartuig de visserijzone van de Gemeenschap of de gezamenlijk beheerde ICNAF-zone 0 + 1 is binnengevaren , onder vermelding van het vaartuig waarop de hoeveelheden zijn overgeladen ;

f ) gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die in een haven van de Gemeenschap zijn aangevoerd sinds het vaartuig de visserijzone van de Gemeenschap is binnengevaren ;

g ) gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die sinds het vorige bericht overboord zijn gezet bij het vissen in de gezamenlijk beheerde ICNAF-zone 0 + 1 .

1.3 . Om de zeven dagen , te beginnen op de zevende dag nadat het vaartuig voor het eerst de visserijzone van de Lid-Staten is binnengevaren :

a ) de in punt 1.4 hieronder aangegeven inlichtingen ;

b ) gewicht ( in kg ) van de sedert het vorige bericht gevangen hoeveelheden , per vissoort ;

c ) ICES-onderafdeling of ICNAF-zone waarin de vangsten zijn gedaan .

1.4 .

a ) Naam , roepnaam , identificatienummers en -letters van het vaartuig en naam van de kapitein ;

b ) Nummer van de vergunning indien het schip met een vergunning vist ;

c ) Volgnummer van het bericht ;

d ) Aanduiding van de aard van het bericht ;

e ) Datum , uur en geografische positie van het vaartuig .

2.1 . De sub 1 bedoelde gegevens moeten aan de Commissie van de Europese Gemeenschappen te Brussel ( telexadres 24189 FISEU-B ) worden medegedeeld via een van de sub 3 vermelde radiostations en wel in de sub 4 aangegeven vorm .

2.2 . Indien het bericht wegens overmacht niet door het vaartuig kan worden verzonden , mag het namens dat vaartuig door een ander vaartuig worden doorgezonden .

3 .

Naam van het radiostation * Oproepletters van het radiostation *

Skagen * OXP *

Blavand * OXB *

Roenne * OYE *

Norddeich * DAF DAK *

  • DAH DAL *
  • DAI DAM *
  • DAJ DAN *

Scheveningen * PCH *

Oostende * OST *

North Foreland * GNF *

Humber * GKZ *

Cullercoats * GCC *

Wick * GKR *

Oban * GNE *

Portpatrick * GPK *

Anglesey * GLV *

Ilfracombe * GIL *

Niton * GNI *

Stonehaven * GND *

Portshead * GKA *

  • GKB *
  • GKC *

Land's End * GLD *

Valentia * EJK *

Malin Head * EJM *

Boulogne * FFB *

Brest * FFU *

Saint-Nazaire * FFO *

Bordeaux-Arcachon * FFC *

Prins Christians Sund * OZN Central Godthaab *

Julianehaab * OXF Central Godthaab *

Godthaab * OXI Central Godthaab *

Holsteinsborg * OYS Central Godthaab *

Godhavn * OZM Central Godthaab *

Thorshavn * OXJ *

Velferdsstasjon Faeringerham * 22239 *

Bergen * LGN *

Farsund * LGZ *

Floroe * LGL *

Rogarland * LGQ *

Tjoeme * LGT *

Aalesund * LGA *

4 . Vorm van de berichten

De sub 1 bedoelde inlichtingen dienen de volgende gegevens te omvatten die in de onderstaande volgorde moeten worden verstrekt :

  • naam van het vaartuig ;
  • roepnaam van het vaartuig ;
  • op het vaartuig aangebrachte identificatieletters en -nummers ;
  • volgnummer van het bericht voor de betrokken visreis ;
  • aanduiding van de aard van het bericht aan de hand van de volgende code :
  • bericht bij het binnenvaren van de zone van de Gemeenschap of de gezamenlijk beheerde ICNAF-zone 0 + 1 : " IN " ,
  • bericht bij het verlaten van de zone van de Gemeenschap of de gezamenlijk beheerde ICNAF-zone 0 + 1 : " OUT " ,
  • wekelijks bericht : " WKL " ;
  • geografische positie ;
  • ICES-onderafdeling of ICNAF-zone waarin de visserijactiviteit naar verwachting zal aanvangen ;
  • datum waarop de visserijactiviteit naar verwachting zal aanvangen ;
  • gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden in het ruim , per vissoort , met gebruikmaking van de sub 5 hieronder opgenomen code ;
  • gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die sinds het vorige bericht overboord zijn gezet bij het vissen in de gezamenlijk beheerde ICNAF-zone 0 + 1 met gebruikmaking van de sub 5 hieronder opgenomen code ;
  • ICES-onderafdeling of ICNAF-zone waarin de vangsten zijn gedaan ;
  • gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die sinds het vorige bericht op andere vaartuigen zijn overgeladen ;
  • naam en toepnaam van het vaartuig waarop deze hoeveelheden zijn overgeladen ;
  • gewicht ( in kg ) van de hoeveelheden , per vissoort , die sinds het vorige bericht zijn aangevoerd in een haven van de Gemeenschap ;
  • naam van de kapitein .

5 . Code voor het mededelen van de sub 4 hierboven bedoelde hoeveelheden vis die zich aan boord bevinden :

  • A : Noorse garnaal ( Pandalus borealis )
  • B : Heek ( Merluccius merluccius )
  • C : Zwarte heilbot ( Reinhardtius hippoglossoides )
  • D : Kabeljauw ( Gadus morrhua )
  • E : Schelvis ( Melanogrammus aeglefinus )
  • F : Heilbot ( Hippoglossus hippoglossus )
  • G : Makreel ( Scomber scombrus )
  • H : Horsmakreel ( Trachurus trachurus )
  • I : Roundnose Grenadier ( Coryphaenoides rupestris )
  • J : Koolvis ( Pollachius virens )
  • K : Wijting ( Merlangus merlangus )
  • L : Haring ( Clupea harengus )
  • M : Zandspiering ( Ammodytes sp . )
  • N : Sprot ( Clupea sprattus )
  • O : Schol ( Pleuronectes platessa )
  • P : Kever ( Trisopterus esmarkii )
  • Q : Leng ( Molva molva )
  • R : Andere
  • S : Garnaal ( Penaeidae )
  • T : Ansjovis ( Engraulis encrassicholus )

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.