Besluit 1993/52 - Constatering dat bepaalde lidstaten of gebieden aan de voorwaarden voldoen om te worden erkend als officieel brucellosevrij (Br. melitensis)

Inhoudsopgave

  1. Wettekst
  2. 31993D0052

1.

Wettekst

Avis juridique important

|

2.

31993D0052

93/52/EEG: Beschikking van de Commissie van 21 december 1992 houdende constatering dat bepaalde Lid-Staten of gebieden aan de voorwaarden voldoen om te worden erkend als officieel brucellosevrij (Br. melitensis)

Publicatieblad Nr. L 013 van 21/01/1993 blz. 0014 - 0015

Bijzondere uitgave in het Fins: Hoofdstuk 3 Deel 48 blz. 0016

Bijzondere uitgave in het Zweeds: Hoofdstuk 3 Deel 48 blz. 0016

BESCHIKKING VAN DE COMMISSIE van 21 december 1992 houdende constatering dat bepaalde Lid-Staten of gebieden aan de voorwaarden voldoen om te worden erkend als officieel brucellosevrij (Br. melitensis)

(93/52/EEG)DE COMMISSIE VAN DE EUROPESE GEMEENSCHAPPEN,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Economische Gemeenschap,

Gelet op Richtlijn 91/68/EEG van de Raad van 28 januari 1991 inzake veterinairrechtelijke voorschriften voor het intracommunautaire handelsverkeer in schapen en geiten (1), en met name op bijlage A, hoofdstuk 1, deel II,

Overwegende dat in het Verenigd Koninkrijk, in Duitsland, in Ierland, in Luxemburg, in België, in Nederland en in bepaalde gebieden van Frankrijk sedert ten minste vijf jaar een aangifteplicht geldt voor brucellose (Br. melitensis); dat er sedert ten minste vijf jaar geen enkel geval officieel is bevestigd en dat vaccinatie er sedert ten minste drie jaar verboden is; dat bijgevolg moet worden geconstateerd dat zij aan de in bijlage A, hoofdstuk 1, deel II, punt 1, onder b), vastgestelde voorwaarden voldoen;

Overwegende dat de hierboven bedoelde Lid-Staten of gebieden zich er bovendien toe verbinden ook de in bijlage A, hoofdstuk 1, deel II, punt 2, vastgestelde bepalingen in acht te nemen; dat de betrokken Lid-Staten en gebieden derhalve als officieel brucellosevrij (Br. melitensis) moeten worden erkend;

Overwegende dat de in deze beschikking vervatte maatregelen in overeenstemming zijn met het advies van het Permanent Veterinair Comité,

HEEFT DE VOLGENDE BESCHIKKING GEGEVEN:

Artikel 1

De in bijlage I, respectievelijk bijlagen I en II genoemde Lid-Staten, respectievelijk gebieden voldoen aan de in bijlage A, hoofdstuk 1, deel II, punt 1, onder b), van Richtlijn 91/68/EEG vastgestelde voorwaarden.

Artikel 2

De in bijlage I, respectievelijk bijlagen I en II genoemde Lid-Staten respectievelijk gebieden worden als officieel brucellosevrij (Br. melitensis) erkend.

Artikel 3

Deze beschikking is gericht tot de Lid-Staten.

Gedaan te Brussel, 21 december 1992.

Voor de Commissie

Ray MAC SHARRY

Lid van de Commissie

  • (1) 
    PB nr. L 46 van 19. 2. 1991, blz. 19.

BIJLAGE I

LID-STATEN - Verenigd Koninkrijk

  • Duitsland
  • Ierland
  • Luxemburg
  • België
  • Nederland.

BIJLAGE II

GEBIEDEN In Frankrijk: Ain, Aisne, Allier, Ardennes, Aube, Charente, Charente-Maritime, Cher, Côte-d'Or, Côtes-d'Armor, Creuse, Dordogne, Doubs, Eure, Eure-et-Loire, Finistère, Ille-et-Vilaine, Indre, Indre-et-Loire, Jura, Loir-et-Cher, Loire, Loire-Atlantique, Loiret, Lot-et-Garonne, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Nièvre, Nord, Oise, Orne, Pas-de-Calais, Rhône, Haute-Saône, Saône-et-Loire, Sarthe, Ville de Paris, Seine-Maritime, Seine-et-Marne, Yvelines, Deux-Sèvres, Vendée, Vienne, Haute-Vienne, Yonne, Territoire de Belfort, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val-de-Marne, Val-d'Oise.

Deze samenvatting is overgenomen van EUR-Lex.