Bijlagen bij COM(2010)504 - Financiering van de IFRS-stichting (International Financial Reporting Standards Foundation)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

BIJLAGE

1. Interne bestuursstructuur van de IFRS-stichting

[pic]

2. Glossarium van in het verslag gebruikte afkortingen

Financial Accounting Standards Board (FASB)

De FASB is een particuliere organisatie in de VS die financiële boekhoudkundige en verslaggevingsstandaarden vaststelt voor ondernemingen die de algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen (US GAAP) van de VS toepassen.

Algemeen aanvaarde boekhoudbeginselen van de VS (US GAAP)

Door de Financial Accounting Standards Board (FASB) en/of daaraan voorafgaande instanties opgestelde boekhoudkundige standaarden voor ondernemingen in de VS.

internationale verslagleggingsstandaard (IAS)

Een standaard die is vastgesteld door de voorloper van de International Accounting Standards Board’s (IASB): het International Accounting Standards Committee (IASC). De IASB heeft in 2001 het IASC vervangen en alle toen geldende IAS overgenomen.

International Accounting Standards Board (IASB)

De IASB is een onafhankelijke met particuliere middelen gefinancierd normalisatieorgaan.

De International Accounting Standards Committee Foundation (IASCF)

De vroegere naam van de moederentiteit van de International Accounting Standards Board (IASB), tegenwoordig bekend als de IFRS-stichting.

International Financial Reporting Standards (IFRS)

Standaarden en interpretaties die door de International Accounting Standards Board (IASB) zijn goedgekeurd.

IFRS-stichting

De naam van de moederentiteit van de International Accounting Standards Board (IASB)

Standards Advisory Council

Een forum waar de International Accounting Standards Board (IASB) overleg kan plegen met belanghebbende organisaties, tegenwoordig IFRS Advisory Board genoemd. De Advisory Council vergadert drie maal per jaar en de leden van de Council leveren de IASB input over zijn agenda, werkprogramma en specifieke projecten.

[1] De International Accounting Standards Committee (IASC) Foundation heeft na de wijziging van zijn statuten op 1 maart 2010 een nieuwe naam gekregen: de International Financial Reporting Standards (IFRS) Foundation (hierna: de IFRS-stichting). De wijziging is in juli 2010 van kracht geworden. Hoewel in Besluit nr. 716/2009/EG nog de oude benaming wordt gebruikt (IASCF), wordt in dit verslag de nieuwe benaming gebruikt (IFRS-stichting). De IFRS-stichting is de moederentiteit van de International Accounting Standards Board (IASB), waarvan de standaarden in het EU-recht worden opgenomen overeenkomstig Verordening (EG) nr. 1606/2002 van 19 juli 2002 betreffende de toepassing van internationale standaarden voor jaarrekeningen (PB L 243 van 11.9.2002, blz. 1).

[2] Besluit nr. 716/2009/EG van het Europees Parlement en de Raad van 16 september 2009 tot vaststelling van een Gemeenschapsprogramma ter ondersteuning van specifieke activiteiten op het gebied van financiële diensten, financiële verslaggeving en controle van jaarrekeningen, PB L 253 van 25.9.2009, blz. 8.

[3] De financiële bijdrage waarin het besluit voorziet, is vastgesteld op basis van de cijfers die beschikbaar waren op het moment waarop de Commissie haar voorstel heeft opgesteld en houdt geen rekening met eventuele toekomstige budgettaire ontwikkelingen.

[4] Zie de aankondiging van de oprichting van een werkgroep door het Toezichtsorgaan op: http://www.iosco.org/monitoring_board/.