Bijlagen bij COM(2023)739 - Wijziging van bijlage II bij Verordening 396/2005 wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde producten betreft - Hoofdinhoud
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
dossier | COM(2023)739 - Wijziging van bijlage II bij Verordening 396/2005 wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde ... |
---|---|
document | COM(2023)739 |
datum | 24 november 2023 |
(6) Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, “Conclusion on the peer review of the pesticide risk assessment of the active substance thiacloprid”, EFSA Journal 2019;17(3):5595.
(7) Verordening (EG) nr. 1272/2008 van het Europees Parlement en de Raad van 16 december 2008 betreffende de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels, tot wijziging en intrekking van de Richtlijnen 67/548/EEG en 1999/45/EG en tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1907/2006 (PB L 353 van 31.12.2008, blz. 1).
(8) Verordening (EU) 2017/776 van de Commissie van 4 mei 2017 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1272/2008 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de indeling, etikettering en verpakking van stoffen en mengsels, met het oog op de aanpassing aan de technische en wetenschappelijke vooruitgang (PB L 116 van 5.5.2017, blz. 1).
(9) Verordening (EU) 2015/1200 van de Commissie van 22 juli 2015 tot wijziging van de bijlagen II en III bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de maximumgehalten aan residuen van amidosulfuron, fenhexamide, kresoxim-methyl, thiacloprid en trifloxystrobin in of op bepaalde producten (PB L 195 van 23.7.2015, blz. 1).
(10) Europese Autoriteit voor voedselveiligheid, “Statement on the short-term (acute) dietary risk assessment and evaluation of confirmatory data for certain maximum residue levels (MRLs) for thiacloprid”, EFSA Journal 2023;21(3):7888.
Top
EUROPESE COMMISSIE
Brussel, 24.11.2023
COM(2023) 739 final
BIJLAGE
bij het
voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD
tot wijziging van bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat de maximumgehalten aan residuen van thiacloprid in of op bepaalde producten betreft
BIJLAGE
Bijlage II bij Verordening (EG) nr. 396/2005 wordt als volgt gewijzigd:
1)de kolom voor thiacloprid wordt vervangen door:
Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg) | ||
Codenummer | Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a) | Thiacloprid |
0100000 | FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN | |
0110000 | Citrusvruchten | 0,01* |
0110010 | Grapefruits/pompelmoezen | |
0110020 | Sinaasappelen | |
0110030 | Citroenen | |
0110040 | Limoenen/lemmetjes | |
0110050 | Mandarijnen | |
0110990 | Overige (2) | |
0120000 | Noten | 0,02* |
0120010 | Amandelen | |
0120020 | Paranoten | |
0120030 | Cashewnoten | |
0120040 | Kastanjes | |
0120050 | Kokosnoten | |
0120060 | Hazelnoten | |
0120070 | Macadamianoten | |
0120080 | Pecannoten | |
0120090 | Pijnboompitten | |
0120100 | Pistaches | |
0120110 | Walnoten | |
0120990 | Overige (2) | |
0130000 | Pitvruchten | |
0130010 | Appelen | 0,01* |
0130020 | Peren | 0,01* |
0130030 | Kweeperen | 0,7 |
0130040 | Mispels | 0,7 |
0130050 | Loquats/Japanse mispels | 0,7 |
0130990 | Overige (2) | 0,01* |
0140000 | Steenvruchten | |
0140010 | Abrikozen | 0,5 |
0140020 | Kersen (zoet) | 0,5 |
0140030 | Perziken | 0,01* |
0140040 | Pruimen | 0,5 |
0140990 | Overige (2) | 0,01* |
0150000 | Besvruchten en kleinfruit | |
0151000 | a) druiven | 0,01* |
0151010 | Tafeldruiven | |
0151020 | Wijndruiven | |
0152000 | b) aardbeien | 1 |
0153000 | c) rubussoorten | 1 |
0153010 | Bramen/braambessen | |
0153020 | Dauwbramen | |
0153030 | Frambozen (geel en rood) | |
0153990 | Overige (2) | |
0154000 | d) ander kleinfruit en besvruchten | 1 |
0154010 | Blauwe bessen | |
0154020 | Veenbessen | |
0154030 | Aalbessen (rood, wit en zwart) | |
0154040 | Kruisbessen (geel, groen en rood) | |
0154050 | Rozenbottels | |
0154060 | Moerbeien (wit en zwart) | |
0154070 | Azaroles/Middellandse Zeemispels | |
0154080 | Vlierbessen | |
0154990 | Overige (2) | |
0160000 | Diverse vruchten met | |
0161000 | a) eetbare schil | 0,01* |
0161010 | Dadels | |
0161020 | Vijgen | |
0161030 | Tafelolijven | |
0161040 | Kumquats | |
0161050 | Carambola’s | |
0161060 | Kaki’s/Japanse persimoenen | |
0161070 | Jambolans/djamblangs | |
0161990 | Overige (2) | |
0162000 | b) niet-eetbare schil, klein | |
0162010 | Kiwi’s (geel, groen, rood) | 0,2 |
0162020 | Lychees | 0,01* |
0162030 | Passievruchten/maracuja’s | 0,01* |
0162040 | Woestijnvijgen/cactusvruchten | 0,01* |
0162050 | Sterappelen | 0,01* |
0162060 | Noord-Amerikaanse persimoenen | 0,01* |
0162990 | Overige (2) | 0,01* |
0163000 | c) niet-eetbare schil, groot | |
0163010 | Avocado’s | 0,01* |
0163020 | Bananen | 0,01* |
0163030 | Mango’s | 0,01* |
0163040 | Papaja’s | 0,5 |
0163050 | Granaatappels | 0,01* |
0163060 | Cherimoya’s | 0,01* |
0163070 | Guaves | 0,01* |
0163080 | Ananassen | 0,01* |
0163090 | Broodvruchten | 0,01* |
0163100 | Doerians | 0,01* |
0163110 | Zuurzakken/doerian blanda | 0,01* |
0163990 | Overige (2) | 0,01* |
0200000 | GROENTEN, VERS of BEVROREN | |
0210000 | Wortel- en knolgewassen | |
0211000 | a) aardappelen | 0,02 |
0212000 | b) tropische wortel- en knolgewassen | 0,01* |
0212010 | Cassave/maniok | |
0212020 | Bataten (zoete aardappelen) | |
0212030 | Yams | |
0212040 | Arrowroot/pijlwortel | |
0212990 | Overige (2) | |
0213000 | c) andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet | 0,01* |
0213010 | Rode bieten | |
0213020 | Wortels | |
0213030 | Knolselderij | |
0213040 | Mierikswortels | |
0213050 | Aardperen/topinamboers | |
0213060 | Pastinaken | |
0213070 | Wortelpeterselie | |
0213080 | Radijzen | |
0213090 | Schorseneren | |
0213100 | Koolrapen | |
0213110 | Rapen | |
0213990 | Overige (2) | |
0220000 | Bolgewassen | 0,01* |
0220010 | Knoflook | |
0220020 | Uien | |
0220030 | Sjalotten | |
0220040 | Bosuien/groene uien en stengeluien | |
0220990 | Overige (2) | |
0230000 | Vruchtgroenten | |
0231000 | a) Solanaceae en Malvaceae | |
0231010 | Tomaten | 0,5 |
0231020 | Paprika’s | 0,01* |
0231030 | Aubergines | 0,7 |
0231040 | Okra’s, okers | 0,01* |
0231990 | Overige (2) | 0,01* |
0232000 | b) Cucurbitaceae met eetbare schil | |
0232010 | Komkommers | 0,3 |
0232020 | Augurken | 0,01* |
0232030 | Courgettes | 0,3 |
0232990 | Overige (2) | 0,01* |
0233000 | c) Cucurbitaceae met niet-eetbare schil | |
0233010 | Meloenen | 0,2 |
0233020 | Pompoenen | 0,01* |
0233030 | Watermeloenen | 0,2 |
0233990 | Overige (2) | 0,01* |
0234000 | d) suikermais | 0,01* |
0239000 | e) andere vruchtgroenten | 0,01* |
0240000 | Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica) | 0,01* |
0241000 | a) bloemkoolachtigen | |
0241010 | Broccoli | |
0241020 | Bloemkolen | |
0241990 | Overige (2) | |
0242000 | b) sluitkoolachtigen | |
0242010 | Spruitjes | |
0242020 | Sluitkolen | |
0242990 | Overige (2) | |
0243000 | c) bladkoolachtigen | |
0243010 | Chinese kool/petsai | |
0243020 | Boerenkolen | |
0243990 | Overige (2) | |
0244000 | d) koolrabi’s | |
0250000 | Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen | 0,01* |
0251000 | a) slasoorten | |
0251010 | Veldsla | |
0251020 | Sla | |
0251030 | Andijvie | |
0251040 | Tuinkers en andere kiemen en scheuten | |
0251050 | Winterkers | |
0251060 | Raketsla/rucola | |
0251070 | Rode amsoi | |
0251080 | Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten) | |
0251990 | Overige (2) | |
0252000 | b) spinazie en dergelijke bladgroente | |
0252010 | Spinazie | |
0252020 | Postelein | |
0252030 | Snijbiet | |
0252990 | Overige (2) | |
0253000 | c) druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten | |
0254000 | d) waterkers | |
0255000 | e) witlof/witloof/Brussels lof | |
0256000 | f) kruiden en eetbare bloemen | |
0256010 | Kervel | |
0256020 | Bieslook | |
0256030 | Bladselderij/snijselder | |
0256040 | Peterselie | |
0256050 | Salie | |
0256060 | Rozemarijn | |
0256070 | Tijm | |
0256080 | Basilicum en eetbare bloemen | |
0256090 | Laurierblad | |
0256100 | Dragon | |
0256990 | Overige (2) | |
0260000 | Peulgroenten | 0,01* |
0260010 | Bonen (met peul) | |
0260020 | Bonen (zonder peul) | |
0260030 | Erwten (met peul) | |
0260040 | Erwten (zonder peul) | |
0260050 | Linzen | |
0260990 | Overige (2) | |
0270000 | Stengelgroenten | 0,01* |
0270010 | Asperges | |
0270020 | Kardoenen | |
0270030 | Bleekselderij | |
0270040 | Knolvenkel | |
0270050 | Artisjokken | |
0270060 | Preien | |
0270070 | Rabarber | |
0270080 | Bamboescheuten | |
0270090 | Palmharten | |
0270990 | Overige (2) | |
0280000 | Paddenstoelen, mossen en korstmossen | 0,01* |
0280010 | Gekweekte paddenstoelen | |
0280020 | Wilde paddenstoelen | |
0280990 | Mossen en korstmossen | |
0290000 | Algen en prokaryote organismen | 0,01* |
0300000 | PEULVRUCHTEN | 0,01* |
0300010 | Bonen | |
0300020 | Linzen | |
0300030 | Erwten | |
0300040 | Lupinen/lupinebonen | |
0300990 | Overige (2) | |
0400000 | OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN | |
0401000 | Oliehoudende zaden | |
0401010 | Lijnzaad | 0,02* |
0401020 | Pinda’s/aardnoten | 0,02* |
0401030 | Papaverzaad/maanzaad | 0,02* |
0401040 | Sesamzaad | 0,02* |
0401050 | Zonnebloemzaad | 0,02* |
0401060 | Koolzaad | 0,5 |
0401070 | Sojabonen | 0,02* |
0401080 | Mosterdzaad | 0,5 |
0401090 | Katoenzaad | 0,02* |
0401100 | Pompoenzaad | 0,02* |
0401110 | Saffloerzaad | 0,02* |
0401120 | Bernagiezaad | 0,02* |
0401130 | Huttentutzaad | 0,02* |
0401140 | Hennepzaad | 0,02* |
0401150 | Wonderbonen | 0,02* |
0401990 | Overige (2) | 0,02* |
0402000 | Oliehoudende vruchten | 0,02* |
0402010 | Olijven voor oliewinning | |
0402020 | Palmpitten | |
0402030 | Palmvruchten | |
0402040 | Kapok | |
0402990 | Overige (2) | |
0500000 | GRANEN | |
0500010 | Gerst | 0,01* |
0500020 | Boekweit en andere pseudogranen | 0,01* |
0500030 | Mais | 0,01* |
0500040 | Gierst/pluimgierst | 0,01* |
0500050 | Haver | 0,01* |
0500060 | Rijst | 0,02 |
0500070 | Rogge | 0,01* |
0500080 | Sorghum | 0,01* |
0500090 | Tarwe | 0,1 |
0500990 | Overige (2) | 0,01* |
0600000 | THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB | |
0610000 | Thee | 10 |
0620000 | Koffiebonen | 0,05* |
0630000 | Kruidenthee van | 0,05* |
0631000 | a) bloemen | |
0631010 | Kamille | |
0631020 | Hibiscus/roselle | |
0631030 | Roos | |
0631040 | Jasmijn | |
0631050 | Lindebloesem | |
0631990 | Overige (2) | |
0632000 | b) bladeren en kruiden | |
0632010 | Aardbei | |
0632020 | Rooibos | |
0632030 | Maté | |
0632990 | Overige (2) | |
0633000 | c) wortels | |
0633010 | Valeriaan | |
0633020 | Ginseng | |
0633990 | Overige (2) | |
0639000 | d) alle andere delen van de plant | |
0640000 | Cacaobonen | 0,05* |
0650000 | Carob/johannesbrood | 0,05* |
0700000 | HOP | 0,05* |
0800000 | SPECERIJEN | |
0810000 | Als specerij gebruikte zaden | 0,05* |
0810010 | Anijs | |
0810020 | Zwarte komijn | |
0810030 | Selderij | |
0810040 | Koriander | |
0810050 | Komijn | |
0810060 | Dille | |
0810070 | Venkel | |
0810080 | Fenegriek | |
0810090 | Nootmuskaat | |
0810990 | Overige (2) | |
0820000 | Als specerij gebruikte vruchten | 0,05* |
0820010 | Piment | |
0820020 | Szechuanpeper/anijspeper | |
0820030 | Karwij | |
0820040 | Kardemom | |
0820050 | Jeneverbes | |
0820060 | Peperkorrel (groen, wit en zwart) | |
0820070 | Vanille | |
0820080 | Tamarinde | |
0820990 | Overige (2) | |
0830000 | Als specerij gebruikte bast | 0,05* |
0830010 | Kaneel | |
0830990 | Overige (2) | |
0840000 | Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken | |
0840010 | Zoethout | 0,05* |
0840020 | Gember (10) | |
0840030 | Geelwortel/kurkuma/koenjit | 0,05* |
0840040 | Mierikswortel (11) | |
0840990 | Overige (2) | 0,05* |
0850000 | Als specerij gebruikte knoppen | 0,05* |
0850010 | Kruidnagels | |
0850020 | Kappertjes | |
0850990 | Overige (2) | |
0860000 | Als specerij gebruikte stampers | 0,05* |
0860010 | Saffraan | |
0860990 | Overige (2) | |
0870000 | Als specerij gebruikte zaadrokken | 0,05* |
0870010 | Foelie | |
0870990 | Overige (2) | |
0900000 | SUIKERGEWASSEN | 0,01* |
0900010 | Suikerbiet | |
0900020 | Suikerriet | |
0900030 | Wortelcichorei | |
0900990 | Overige (2) | |
1000000 | PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG — LANDDIEREN | |
1010000 | Producten afkomstig van | |
1011000 | a) varkens | |
1011010 | Spier | 0,1 |
1011020 | Vet | 0,07 |
1011030 | Lever | 0,5 |
1011040 | Nier | 0,5 |
1011050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1011990 | Overige (2) | 0,01* |
1012000 | b) runderen | |
1012010 | Spier | 0,1 |
1012020 | Vet | 0,07 |
1012030 | Lever | 0,5 |
1012040 | Nier | 0,5 |
1012050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1012990 | Overige (2) | 0,01* |
1013000 | c) schapen | |
1013010 | Spier | 0,1 |
1013020 | Vet | 0,07 |
1013030 | Lever | 0,5 |
1013040 | Nier | 0,5 |
1013050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1013990 | Overige (2) | 0,01* |
1014000 | d) geiten | |
1014010 | Spier | 0,1 |
1014020 | Vet | 0,07 |
1014030 | Lever | 0,5 |
1014040 | Nier | 0,5 |
1014050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1014990 | Overige (2) | 0,01* |
1015000 | e) paardachtigen | |
1015010 | Spier | 0,1 |
1015020 | Vet | 0,07 |
1015030 | Lever | 0,5 |
1015040 | Nier | 0,5 |
1015050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1015990 | Overige (2) | 0,01* |
1016000 | f) pluimvee | |
1016010 | Spier | 0,02 |
1016020 | Vet | 0,01* |
1016030 | Lever | 0,02 |
1016040 | Nier | 0,02 |
1016050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,02 |
1016990 | Overige (2) | 0,01* |
1017000 | g) andere gekweekte landdieren | |
1017010 | Spier | 0,1 |
1017020 | Vet | 0,07 |
1017030 | Lever | 0,5 |
1017040 | Nier | 0,5 |
1017050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | 0,5 |
1017990 | Overige (2) | 0,01* |
1020000 | Melk | 0,05 |
1020010 | Runderen | |
1020020 | Schapen | |
1020030 | Geiten | |
1020040 | Paarden | |
1020990 | Overige (2) | |
1030000 | Vogeleieren | 0,02* |
1030010 | Kippen | |
1030020 | Eenden | |
1030030 | Ganzen | |
1030040 | Kwartels | |
1030990 | Overige (2) | |
1040000 | Honing en andere producten van de bijenteelt (7) | 0,05* |
1050000 | Amfibieën en reptielen | 0,01* |
1060000 | Ongewervelde landdieren | 0,01* |
1070000 | In het wild levende gewervelde landdieren | 0,01* |
1100000 | PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG — VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8) | |
1200000 | UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8) | |
1300000 | VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9) | |
(*) Bepaalbaarheidsgrens | ||
(a) Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor MRL’s gelden, zie bijlage I. |
Top