Bijlagen bij COM(2023)499 - Wijziging van de bijlagen II en V bij Verordening 396/2005 wat maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen van tricyclazool in of op bepaalde producten betreft - Hoofdinhoud
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
dossier | COM(2023)499 - Wijziging van de bijlagen II en V bij Verordening 396/2005 wat maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen van ... |
---|---|
document | COM(2023)499 |
datum | 30 augustus 2023 |
bij
voorstel voor een VERORDENING VAN DE RAAD
tot wijziging van de bijlagen II en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 van het Europees Parlement en de Raad wat maximumgehalten aan bestrijdingsmiddelenresiduen van tricyclazool in of op bepaalde producten betreft
BIJLAGE
De bijlagen II en V bij Verordening (EG) nr. 396/2005 worden als volgt gewijzigd:
1)In bijlage II wordt de kolom voor tricyclazool toegevoegd:
Bestrijdingsmiddelenresiduen en maximumresidugehalten (mg/kg) | ||
Codenummer | Groepen en voorbeelden van afzonderlijke producten waarvoor de MRL’s gelden (a) | Tricyclazool |
0100000 | FRUIT, VERS of BEVROREN; NOTEN | 0,01* |
0110000 | Citrusvruchten | |
0110010 | Grapefruits/pompelmoezen | |
0110020 | Sinaasappelen | |
0110030 | Citroenen | |
0110040 | Limoenen/lemmetjes | |
0110050 | Mandarijnen | |
0110990 | Overige (2) | |
0120000 | Noten | |
0120010 | Amandelen | |
0120020 | Paranoten | |
0120030 | Cashewnoten | |
0120040 | Kastanjes | |
0120050 | Kokosnoten | |
0120060 | Hazelnoten | |
0120070 | Macadamianoten | |
0120080 | Pecannoten | |
0120090 | Pijnboompitten | |
0120100 | Pistaches | |
0120110 | Walnoten | |
0120990 | Overige (2) | |
0130000 | Pitvruchten | |
0130010 | Appelen | |
0130020 | Peren | |
0130030 | Kweeperen | |
0130040 | Mispels | |
0130050 | Loquats/Japanse mispels | |
0130990 | Overige (2) | |
0140000 | Steenvruchten | |
0140010 | Abrikozen | |
0140020 | Kersen (zoet) | |
0140030 | Perziken | |
0140040 | Pruimen | |
0140990 | Overige (2) | |
0150000 | Besvruchten en kleinfruit | |
0151000 | a) druiven | |
0151010 | Tafeldruiven | |
0151020 | Wijndruiven | |
0152000 | b) aardbeien | |
0153000 | c) rubussoorten | |
0153010 | Bramen/braambessen | |
0153020 | Dauwbramen | |
0153030 | Frambozen (geel en rood) | |
0153990 | Overige (2) | |
0154000 | d) ander kleinfruit en besvruchten | |
0154010 | Blauwe bessen | |
0154020 | Veenbessen | |
0154030 | Aalbessen (rood, wit en zwart) | |
0154040 | Kruisbessen (geel, groen en rood) | |
0154050 | Rozenbottels | |
0154060 | Moerbeien (wit en zwart) | |
0154070 | Azaroles/Middellandse Zeemispels | |
0154080 | Vlierbessen | |
0154990 | Overige (2) | |
0160000 | Diverse vruchten met | |
0161000 | a) eetbare schil | |
0161010 | Dadels | |
0161020 | Vijgen | |
0161030 | Tafelolijven | |
0161040 | Kumquats | |
0161050 | Carambola’s | |
0161060 | Kaki’s/Japanse persimoenen | |
0161070 | Jambolans/djamblangs | |
0161990 | Overige (2) | |
0162000 | b) niet-eetbare schil, klein | |
0162010 | Kiwi’s (geel, groen, rood) | |
0162020 | Lychees | |
0162030 | Passievruchten/maracuja’s | |
0162040 | Woestijnvijgen/cactusvruchten | |
0162050 | Sterappelen | |
0162060 | Noord-Amerikaanse persimoenen | |
0162990 | Overige (2) | |
0163000 | c) niet-eetbare schil, groot | |
0163010 | Avocado’s | |
0163020 | Bananen | |
0163030 | Mango’s | |
0163040 | Papaja’s | |
0163050 | Granaatappels | |
0163060 | Cherimoya’s | |
0163070 | Guaves | |
0163080 | Ananassen | |
0163090 | Broodvruchten | |
0163100 | Doerians | |
0163110 | Zuurzakken/doerian blanda | |
0163990 | Overige (2) | |
0200000 | GROENTEN, VERS of BEVROREN | |
0210000 | Wortel- en knolgewassen | 0,01* |
0211000 | a) aardappelen | |
0212000 | b) tropische wortel- en knolgewassen | |
0212010 | Cassave/maniok | |
0212020 | Bataten (zoete aardappelen) | |
0212030 | Yams | |
0212040 | Arrowroot/pijlwortel | |
0212990 | Overige (2) | |
0213000 | c) andere wortel- en knolgewassen, behalve suikerbiet | |
0213010 | Rode bieten | |
0213020 | Wortels | |
0213030 | Knolselderij | |
0213040 | Mierikswortels | |
0213050 | Aardperen/topinamboers | |
0213060 | Pastinaken | |
0213070 | Wortelpeterselie | |
0213080 | Radijzen | |
0213090 | Schorseneren | |
0213100 | Koolrapen | |
0213110 | Rapen | |
0213990 | Overige (2) | |
0220000 | Bolgewassen | 0,01* |
0220010 | Knoflook | |
0220020 | Uien | |
0220030 | Sjalotten | |
0220040 | Bosuien/groene uien en stengeluien | |
0220990 | Overige (2) | |
0230000 | Vruchtgroenten | 0,01* |
0231000 | a) Solanaceae en Malvaceae | |
0231010 | Tomaten | |
0231020 | Paprika’s | |
0231030 | Aubergines | |
0231040 | Okra’s, okers | |
0231990 | Overige (2) | |
0232000 | b) Cucurbitaceae met eetbare schil | |
0232010 | Komkommers | |
0232020 | Augurken | |
0232030 | Courgettes | |
0232990 | Overige (2) | |
0233000 | c) Cucurbitaceae met niet-eetbare schil | |
0233010 | Meloenen | |
0233020 | Pompoenen | |
0233030 | Watermeloenen | |
0233990 | Overige (2) | |
0234000 | d) suikermais | |
0239000 | e) andere vruchtgroenten | |
0240000 | Koolsoorten (met uitzondering van wortels en babyleafgewassen van Brassica) | 0,01* |
0241000 | a) bloemkoolachtigen | |
0241010 | Broccoli | |
0241020 | Bloemkolen | |
0241990 | Overige (2) | |
0242000 | b) sluitkoolachtigen | |
0242010 | Spruitjes | |
0242020 | Sluitkolen | |
0242990 | Overige (2) | |
0243000 | c) bladkoolachtigen | |
0243010 | Chinese kool/petsai | |
0243020 | Boerenkolen | |
0243990 | Overige (2) | |
0244000 | d) koolrabi’s | |
0250000 | Bladgroenten, kruiden en eetbare bloemen | |
0251000 | a) slasoorten | 0,01* |
0251010 | Veldsla | |
0251020 | Sla | |
0251030 | Andijvie | |
0251040 | Tuinkers en andere kiemen en scheuten | |
0251050 | Winterkers | |
0251060 | Raketsla/rucola | |
0251070 | Rode amsoi | |
0251080 | Babyleafgewassen (met inbegrip van Brassica-soorten) | |
0251990 | Overige (2) | |
0252000 | b) spinazie en dergelijke bladgroente | 0,01* |
0252010 | Spinazie | |
0252020 | Postelein | |
0252030 | Snijbiet | |
0252990 | Overige (2) | |
0253000 | c) druivenbladeren en bladeren van dergelijke soorten | 0,01* |
0254000 | d) waterkers | 0,01* |
0255000 | e) witlof/witloof/Brussels lof | 0,01* |
0256000 | f) kruiden en eetbare bloemen | 0,02* |
0256010 | Kervel | |
0256020 | Bieslook | |
0256030 | Bladselderij/snijselder | |
0256040 | Peterselie | |
0256050 | Salie | |
0256060 | Rozemarijn | |
0256070 | Tijm | |
0256080 | Basilicum en eetbare bloemen | |
0256090 | Laurierblad | |
0256100 | Dragon | |
0256990 | Overige (2) | |
0260000 | Peulgroenten | 0,01* |
0260010 | Bonen (met peul) | |
0260020 | Bonen (zonder peul) | |
0260030 | Erwten (met peul) | |
0260040 | Erwten (zonder peul) | |
0260050 | Linzen | |
0260990 | Overige (2) | |
0270000 | Stengelgroenten | 0,01* |
0270010 | Asperges | |
0270020 | Kardoenen | |
0270030 | Bleekselderij | |
0270040 | Knolvenkel | |
0270050 | Artisjokken | |
0270060 | Preien | |
0270070 | Rabarber | |
0270080 | Bamboescheuten | |
0270090 | Palmharten | |
0270990 | Overige (2) | |
0280000 | Paddenstoelen, mossen en korstmossen | 0,01* |
0280010 | Gekweekte paddenstoelen | |
0280020 | Wilde paddenstoelen | |
0280990 | Mossen en korstmossen | |
0290000 | Algen en prokaryote organismen | 0,01* |
0300000 | PEULVRUCHTEN | 0,01* |
0300010 | Bonen | |
0300020 | Linzen | |
0300030 | Erwten | |
0300040 | Lupinen/lupinebonen | |
0300990 | Overige (2) | |
0400000 | OLIEHOUDENDE ZADEN EN VRUCHTEN | 0,01* |
0401000 | Oliehoudende zaden | |
0401010 | Lijnzaad | |
0401020 | Pinda’s/aardnoten | |
0401030 | Papaverzaad/maanzaad | |
0401040 | Sesamzaad | |
0401050 | Zonnebloemzaad | |
0401060 | Koolzaad | |
0401070 | Sojabonen | |
0401080 | Mosterdzaad | |
0401090 | Katoenzaad | |
0401100 | Pompoenzaad | |
0401110 | Saffloerzaad | |
0401120 | Bernagiezaad | |
0401130 | Huttentutzaad | |
0401140 | Hennepzaad | |
0401150 | Wonderbonen | |
0401990 | Overige (2) | |
0402000 | Oliehoudende vruchten | |
0402010 | Olijven voor oliewinning | |
0402020 | Palmpitten | |
0402030 | Palmvruchten | |
0402040 | Kapok | |
0402990 | Overige (2) | |
0500000 | GRANEN | |
0500010 | Gerst | 0,01* |
0500020 | Boekweit en andere pseudogranen | 0,01* |
0500030 | Mais | 0,01* |
0500040 | Gierst/pluimgierst | 0,01* |
0500050 | Haver | 0,01* |
0500060 | Rijst | 0,09 |
0500070 | Rogge | 0,01* |
0500080 | Sorghum | 0,01* |
0500090 | Tarwe | 0,01* |
0500990 | Overige (2) | 0,01* |
0600000 | THEE, KOFFIE, KRUIDENTHEE, CACAO EN CAROB | 0,05* |
0610000 | Thee | |
0620000 | Koffiebonen | |
0630000 | Kruidenthee van | |
0631000 | a) bloemen | |
0631010 | Kamille | |
0631020 | Hibiscus/roselle | |
0631030 | Roos | |
0631040 | Jasmijn | |
0631050 | Lindebloesem | |
0631990 | Overige (2) | |
0632000 | b) bladeren en kruiden | |
0632010 | Aardbei | |
0632020 | Rooibos | |
0632030 | Maté | |
0632990 | Overige (2) | |
0633000 | c) wortels | |
0633010 | Valeriaan | |
0633020 | Ginseng | |
0633990 | Overige (2) | |
0639000 | d) alle andere delen van de plant | |
0640000 | Cacaobonen | |
0650000 | Carob/johannesbrood | |
0700000 | HOP | 0,05* |
0800000 | SPECERIJEN | |
0810000 | Als specerij gebruikte zaden | 0,05* |
0810010 | Anijs | |
0810020 | Zwarte komijn | |
0810030 | Selderij | |
0810040 | Koriander | |
0810050 | Komijn | |
0810060 | Dille | |
0810070 | Venkel | |
0810080 | Fenegriek | |
0810090 | Nootmuskaat | |
0810990 | Overige (2) | |
0820000 | Als specerij gebruikte vruchten | 0,05* |
0820010 | Piment | |
0820020 | Szechuanpeper/anijspeper | |
0820030 | Karwij | |
0820040 | Kardemom | |
0820050 | Jeneverbes | |
0820060 | Peperkorrel (groen, wit en zwart) | |
0820070 | Vanille | |
0820080 | Tamarinde | |
0820990 | Overige (2) | |
0830000 | Als specerij gebruikte bast | 0,05* |
0830010 | Kaneel | |
0830990 | Overige (2) | |
0840000 | Als specerij gebruikte wortels en wortelstokken | |
0840010 | Zoethout | 0,05* |
0840020 | Gember (10) | |
0840030 | Geelwortel/kurkuma/koenjit | 0,05* |
0840040 | Mierikswortel (11) | |
0840990 | Overige (2) | 0,05* |
0850000 | Als specerij gebruikte knoppen | 0,05* |
0850010 | Kruidnagels | |
0850020 | Kappertjes | |
0850990 | Overige (2) | |
0860000 | Als specerij gebruikte stampers | 0,05* |
0860010 | Saffraan | |
0860990 | Overige (2) | |
0870000 | Als specerij gebruikte zaadrokken | 0,05* |
0870010 | Foelie | |
0870990 | Overige (2) | |
0900000 | SUIKERGEWASSEN | 0,01* |
0900010 | Suikerbiet | |
0900020 | Suikerriet | |
0900030 | Wortelcichorei | |
0900990 | Overige (2) | |
1000000 | PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - LANDDIEREN | |
1010000 | Producten afkomstig van | 0,01* |
1011000 | a) varkens | |
1011010 | Spier | |
1011020 | Vet | |
1011030 | Lever | |
1011040 | Nier | |
1011050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1011990 | Overige (2) | |
1012000 | b) runderen | |
1012010 | Spier | |
1012020 | Vet | |
1012030 | Lever | |
1012040 | Nier | |
1012050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1012990 | Overige (2) | |
1013000 | c) schapen | |
1013010 | Spier | |
1013020 | Vet | |
1013030 | Lever | |
1013040 | Nier | |
1013050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1013990 | Overige (2) | |
1014000 | d) geiten | |
1014010 | Spier | |
1014020 | Vet | |
1014030 | Lever | |
1014040 | Nier | |
1014050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1014990 | Overige (2) | |
1015000 | e) paardachtigen | |
1015010 | Spier | |
1015020 | Vet | |
1015030 | Lever | |
1015040 | Nier | |
1015050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1015990 | Overige (2) | |
1016000 | f) pluimvee | |
1016010 | Spier | |
1016020 | Vet | |
1016030 | Lever | |
1016040 | Nier | |
1016050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1016990 | Overige (2) | |
1017000 | g) andere gekweekte landdieren | |
1017010 | Spier | |
1017020 | Vet | |
1017030 | Lever | |
1017040 | Nier | |
1017050 | Eetbare slachtafvallen (anders dan lever en nier) | |
1017990 | Overige (2) | |
1020000 | Melk | 0,01* |
1020010 | Runderen | |
1020020 | Schapen | |
1020030 | Geiten | |
1020040 | Paarden | |
1020990 | Overige (2) | |
1030000 | Vogeleieren | 0,01* |
1030010 | Kippen | |
1030020 | Eenden | |
1030030 | Ganzen | |
1030040 | Kwartels | |
1030990 | Overige (2) | |
1040000 | Honing en andere producten van de bijenteelt (7) | 0,05* |
1050000 | Amfibieën en reptielen | 0,01* |
1060000 | Ongewervelde landdieren | 0,01* |
1070000 | In het wild levende gewervelde landdieren | 0,01* |
1100000 | PRODUCTEN VAN DIERLIJKE OORSPRONG - VIS, VISPRODUCTEN EN ANDERE PRODUCTEN VAN ZOUT- EN ZOETWATERDIEREN (8) | |
1200000 | UITSLUITEND VOOR DIERVOEDER GEBRUIKTE PRODUCTEN OF DELEN VAN PRODUCTEN (8) | |
1300000 | VERWERKTE VOEDINGSMIDDELEN (9) | |
(*) Bepaalbaarheidsgrens | ||
(a) Voor de volledige lijst van producten van plantaardige en dierlijke oorsprong waarvoor MRL’s gelden, zie bijlage I. |
2)In bijlage V wordt de kolom voor tricyclazool geschrapt.
Top