Bijlagen bij SEC(2011)1406 - Samenvatting van de effectbeoordeling

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

dossier SEC(2011)1406 - Samenvatting van de effectbeoordeling.
document SEC(2011)1406 NLEN
datum 23 november 2011
bijlage daarbij SEC (2008) 85) Vol II.

[4]     Gebruikte classificaties: + of – wordt gebruikt voor respectievelijk positieve of negatieve effecten. = betekent geen effect, +/- beperkt effect, ++/-- matig effect, +++/--- groot effect.

[5]     Het gebruik van de rapporten die zijn ingediend in het kader van Beschikking nr. 280/2004/EG voor de rapportage van de inkomsten uit veilingen is niet specifiek voorzien voor de toewijzingen van de luchtvaartsector in artikel 3 quater, lid 4; niettemin zal dit omwille van de consistentie dienovereenkomstig toch worden toegepast.

[6]     De gedetailleerde elementen zijn gebaseerd op een ontwerpbeschikking in het kader van het Protocol van Kyoto.

[7]     "Bevochtiging en afwatering" is een systeem van praktijken voor bevochtiging en afwatering op land met organische bodem met een minimumoppervlakte van 1 hectare. De activiteit is van toepassing op alle percelen die zijn afgewaterd en/of bevochtigd sinds 1990 en die niet onder een andere, in deze bijlage genoemde activiteit vallen, waarbij afwatering de directe door de mens veroorzaakte verlaging van de grondwaterspiegel en bevochtiging de directe door de mens veroorzaakte gedeeltelijke of totale omkering van afwatering is.

[8]     Gebeurtenissen buiten de macht van en niet in belangrijke mate beïnvloed door het land met inbegrip van een bewijs dat geen verandering in landgebruik is opgetreden op percelen onderworpen aan gebeurtenissen van overmacht, een bewijs dat de gebeurtenissen buiten de macht van de partij hebben plaatsgevonden, een bewijs van de inspanningen geleverd om de percelen onderworpen aan gebeurtenissen van overmacht te saneren, een bewijs dat emissies gekoppeld aan opruimingskap niet werden uitgesloten.

[9]     De doelstelling van het nationale systeem, zoals bekend in het kader van het Protocol van Kyoto, is te zorgen voor de vaststelling van een jaarlijkse inventaris van broeikasgassen, die voldoet aan de kwaliteitscriteria voor de inventarissen, en de rapportage daarvan aan het secretariaat van het Raamverdrag van de Verenigde Naties inzake klimaatverandering (UNFCCC) en de Commissie van de Europese Unie. Het nationale systeem produceert de emissie- en achtergrondgegevens van de inventaris. Hieronder vallen ook de archivering van de in emissieberekeningen gebruikte gegevens, de publicatie van de resultaten, deelname aan inventarisonderzoeken en het kwaliteitsbeheer van de inventaris.