Bijlagen bij COM(2013)755 - Verplichte vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van vlees dat als ingrediënt wordt gebruikt - Hoofdinhoud
Dit is een beperkte versie
U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.
dossier | COM(2013)755 - Verplichte vermelding van het land van oorsprong of de plaats van herkomst van vlees dat als ingrediënt wordt gebruikt . |
---|---|
document | COM(2013)755 |
datum | 17 december 2013 |
[11] Deze studie is vóór 2013 uitgevoerd, d.w.z. vóór het paardenvleesschandaal.
[12] Werkdocument van de diensten van de Commissie, blz. 22-28.
[13] FCEC-studie, blz. 10.
[14] Deze verschillen worden in het werkdocument van de diensten van de Commissie, op blz. 30-32, uitvoeriger behandeld.
[15] Werkdocument van de diensten van de Commissie, blz. 40.
[16] Bijlage D bij de FCEC-studie.
[17] "Study on mandatory origin labelling for pig, poultry and sheep and goat meat", LEI Wageningen University (2013).
[18] FCEC-studie, blz. 25.
[19] Andere scenario's (bijv. verplichte etikettering waarbij de plaats van herkomst hoger of lager wordt vermeld dan het land, verplichte oorsprongsetikettering gebaseerd op opsplitsing van de oorsprong in drie fasen - "geboren, gefokt en geslacht" - of verplichte oorsprongsetikettering uitsluitend gebaseerd op geboorteplaats, geboorte- en slachtplaats of alleen slachtplaats) werden als onuitvoerbaar beschouwd en derhalve niet gedetailleerd geanalyseerd.
[20] In Brazilië zijn traceerbaarheid en oorsprongsetikettering momenteel op landelijk niveau geregeld op basis van de teelt- en opfokplaats.