Overwegingen bij COM(2021)643 - Standpunt EU met betrekking tot de benoeming van de directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Het Verdrag tot oprichting van de energiegemeenschap (hierna “het Verdrag” genoemd) is door de Unie gesloten bij Besluit 2006/500/EG van de Raad van 29 mei 2006 3 en is op 1 juli 2006 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig de artikelen 69 en 88 van het Verdrag kan de ministerraad op voorstel van de Commissie een procedureel besluit tot benoeming van de directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap aannemen.

(3) De derde termijn van de huidige directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap, de heer Janez Kopac, loopt af op 30 november 2021.

(4) De ministerraad van de energiegemeenschap zal op zijn 19e vergadering van 25 november 2021 in Belgrado (Servië) een procedureel besluit tot benoeming van de volgende directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap aannemen.

(5) Op 23 februari 2021 heeft de Commissie een open selectieprocedure in gang gezet en een vacature bekendgemaakt voor de volgende directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap vanaf 1 december 2021.

(6) De Commissie heeft de vaardigheden en ervaring van de kandidaten op basis van de in de vacature vastgestelde selectiecriteria beoordeeld. De selectie is gebeurd in overeenstemming met de bestaande regels en uitvoeringsvoorschriften. De Commissie is van mening dat de heer Artur Lorkowski over de beste combinatie beschikt van vaardigheden op het gebied van management, leiderschap, communicatie, vertegenwoordiging en talenkennis alsook technische kennis en internationale ervaring en kennis van de Europese Unie om de taken van directeur van het secretariaat van de energiegemeenschap uit te voeren,