Overwegingen bij COM(2004)217 - Sluiting van een overeenkomst inzake de voorlopige toepassing van het protocol tot vaststelling, voor de periode van 1 januari 2004 tot en met 31 december 2006, van de vangstmogelijkheden voor de tonijnvisserij en de financiële tegenprestatie, als bedoeld in de Overeenkomst met Madagaskar inzake de visserij voor de kust van Madagaskar

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1. Overeenkomstig de Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en de Democratische Republiek Madagaskar inzake de visserij voor de kust van Madagaskar2, hebben de Gemeenschap en Madagaskar onderhandeld om te bepalen welke wijzigingen of aanvullingen aan het einde van de periode van toepassing van het aan de overeenkomst gehechte protocol in voornoemde overeenkomst dienen te worden aangebracht.

2. Na afloop van deze onderhandelingen is op 8 september 2003 een nieuw protocol geparafeerd.

3. Op grond van dit protocol krijgen de vissers van de Gemeenschap voor de periode van 1 januari 2004 tot en met 31 december 2006 vangstmogelijkheden toegewezen in de wateren onder de soevereiniteit of jurisdictie van de Republiek Madagaskar.

4. Om een onderbreking van de visserijactiviteit van de vaartuigen van de Gemeenschap te voorkomen, moet het nieuwe protocol zo spoedig mogelijk worden toegepast; daarom hebben de twee partijen een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling geparafeerd, die voorziet in de voorlopige toepassing van het geparafeerde protocol met ingang van 1 januari 2004.

5. De overeenkomst in de vorm van een briefwisseling moet worden goedgekeurd, onder voorbehoud van de sluiting van het protocol door de Raad.

6. De vangstmogelijkheden moeten over de lidstaten worden verdeeld uitgaande van de traditionele verdeling van de vangstmogelijkheden in het kader van de visserijovereenkomst.