Overwegingen bij COM(2007)596 - Standpunt EG over het Voorstel tot wijziging van de douaneovereenkomst inzake het internationale vervoer van goederen onder dekking van carnets TIR (TIR-Overeenkomst 1975)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De douaneovereenkomst inzake het internationale vervoer van goederen onder dekking van carnets TIR (TIR-Overeenkomst) van 14 november 1975 werd namens de Gemeenschap goedgekeurd bij Verordening (EEG) nr. 2112/78 van de Raad van 25 juli 1978[1] en is op 20 juni 1983 in de Gemeenschap in werking getreden[2].

(2) In januari 2007 heeft de Commissie van beheer van de TIR-Overeenkomst besloten dat, ten behoeve van de goede samenwerking in het kader van het publieke-private partnerschap, enige wijzigingen moeten worden aangebracht in de TIR-overeenkomst ter verduidelijking van de wijze van financiering van het Secretariaat van de Economische Commissie voor Europa van de VN en van de TIR-Raad van Bestuur. Deze wijzigingen zijn niet alleen van taalkundige aard, maar beogen ook een duidelijke omschrijving van de procedure voor de berekening van een bedrag per TIR-carnet.

(3) Alle lidstaten hebben een gunstig advies uitgebracht over het voorstel tot wijziging. Het door de Commissie van beheer van de TIR-Overeenkomst opgestelde ontwerp is reeds besproken in het Comité Douanewetboek en werd voorlopig goedgekeurd.

(4) Het standpunt van de Gemeenschap over de voorgestelde wijziging moet worden vastgesteld.