Overwegingen bij COM(2024)239 -

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
dossier COM(2024)239 - .
document COM(2024)239
datum 11 juni 2024
 
(1) De Brede en versterkte partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Armenië, anderzijds2 (“de overeenkomst”), werd sinds 1 juni 2018 voorlopig toegepast en is op 1 maart 2021 in werking getreden.

(2) Op grond van artikel 319, lid 3, en artikel 335, lid 2, van de overeenkomst moet het Partnerschapscomité, in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken als bedoeld in artikel 363, lid 7, van de overeenkomst, tijdens zijn eerste vergadering na de inwerkingtreding van de overeenkomst het bemiddelingsmechanisme, het reglement van orde en de gedragscode voor de geschillenbeslechtingsprocedures uit hoofde van titel VI, hoofdstuk 13, van de overeenkomst goedkeuren.

(3) Het bemiddelingsmechanisme, het reglement van orde en de gedragscode zijn sinds de eerste vergadering van het Partnerschapscomité op 25 september 2018 niet vastgesteld.

(4) De partijen hebben in overleg een herzien ontwerpvoorstel voor het bemiddelingsmechanisme, het reglement van orde en de gedragscode voor geschillenbeslechting opgesteld, dat door het Partnerschapscomité moet worden goedgekeurd.

(5) Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Partnerschapscomité met betrekking tot de vaststelling van het bemiddelingsmechanisme, het reglement van orde en de gedragscode voor geschillenbeslechting.

(6) Het bemiddelingsmechanisme, het reglement van orde en de gedragscode vormen een aanvulling op de overeenkomst en moeten worden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.