Toelichting bij COM(2003)851 - Sluiting van een Overeenkomst met Tsjechië tot wijziging van de overeenkomst betreffende de uitbreiding van het gemeenschappelijk communicatienetwerk met gemeenschappelijke systeeminterface (CCN/CSI) die op 13 april 2000 in het kader van de Overeenkomst betreffende een gemeenschappelijke regeling inzake douanevervoer werd gesloten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. De implementatie van het bij Besluit nr. 1/99  i van de Gemengde Commissie Gemeenschappelijk Douanevervoer ingevoerde geautomatiseerde systeem voor douanevervoer vereist het gebruik van een internationaal computernetwerk voor de uitwisseling van informatie tussen de bevoegde autoriteiten van de partijen bij de Overeenkomst van 20 mei 1987 betreffende een gemeenschappelijke regeling inzake douanevervoer  i.

2. Overeenkomstig Besluit nr. 2/99 van de Gemengde Commissie moeten alle partijen bij de bovenvermelde overeenkomst hiervoor het door de Europese Gemeenschap ontwikkelde gemeenschappelijke communicatienetwerk met gemeenschappelijke systeeminterface (CCN/CSI) gebruiken. Het besluit bepaalt dat door de Gemeenschap met elk van de betrokken partnerlanden een overeenkomst wordt gesloten tot vaststelling van de benodigde regeling  i.

3. De Gemeenschap en Tsjechië hebben een dergelijke overeenkomst bij briefwisseling gesloten op 13 april 2000  i.

4. De overeenkomst stelt een systeem van voorfinanciering vast dat inhoudt dat Tsjechië een vast bedrag betaalt als voorschot voor de jaarlijkse kosten van het gebruik van het netwerk en een reserve aanvult voor onvoorziene uitgaven en verdere ontwikkeling waarop de Commissie de kosten van de ondersteunende diensten aan dat land in mindering brengt.

5. Nu Tsjechië in het Phare-netwerk is opgenomen en op 25 november 2002 contracten zijn gesloten voor de verstrekking van ondersteunende diensten (CCN/CSI) aan Tsjechië, worden de kosten voor het verstrekken van die diensten in Tsjechië betaald uit het pretoetredingsfonds en niet meer volgens de regeling waarin de overeenkomst van 13 april 2000 voorziet.

6. De overeenkomst moet daarom worden gewijzigd teneinde de toepassing van de overeengekomen regeling te beëindigen.

7. De Commissie stelt de Raad voor met Tsjechië een overeenkomst te sluiten tot wijziging van de overeenkomst van 13 april 2000, zulks op basis van de tekst in bijlage I.