Toelichting bij COM(2003)813 - Standpunt EG in het Gemengd Comité Douanesamenwerking EG/Canada met het oog op de vaststelling van zijn reglement van orde

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en Canada betreffende douanesamenwerking en wederzijdse administratieve bijstand in douanezaken werd op 4 december 1997 ondertekend en is op 1 januari 1998 in werking getreden.

2. In artikel 20, lid 2, van de Overeenkomst wordt bepaald dat het Gemengd Comité Douanesamenwerking zal toezien op de correcte werking van de Overeenkomst en alle kwesties zal onderzoeken die zich bij de toepassing ervan voordoen.

3. Het Gemengd Comité Douanesamenwerking dient, in overeenstemming met artikel 20, lid 3, zijn eigen reglement van orde vast te stellen.

4. Een ontwerp-verklaring met betrekking tot de samenstelling van de delegaties in het Gemengd Comité Douanesamenwerking zal eveneens moeten worden goedgekeurd.

5. Gezien het bovenstaande stelt de Commissie de Raad voor om bij de eerstvolgende gelegenheid de tekst van bijgaand ontwerp-besluit goed te keuren, evenals de tekst van de ontwerp-verklaring en het gemeenschappelijk standpunt van de Gemeenschap in het kader van het Gemengd Comité Douanesamenwerking EG/Canada.