Toelichting bij COM(2004)546 - Standpunt van de EG in het Gemengd Comité inzake de aanpassing aan de uitbreiding van de EU van Protocol nr. 3 betreffende de definitie van het begrip "producten van oorsprong" en de methoden van administratieve samenwerking bij de Overeenkomst met Zwitserland

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

In verband met de toetreding van de nieuwe lidstaten moet Protocol nr. 3 bij de overeenkomst, betreffende de definitie van het begrip 'producten van oorsprong' en de methoden van administratieve samenwerking, worden gewijzigd.

Overeenkomstig artikel 38 van Protocol nr. 3 kunnen de bepalingen van het protocol worden gewijzigd bij besluit van het Gemengd Comité.

De tekst van het besluit omvat enerzijds enkele technische aanpassingen betreffende de toevoeging van nieuwe taalversies van de administratieve aantekeningen in het protocol, en anderzijds enkele overgangsbepalingen om het overgangsproces soepel te laten verlopen en de rechtszekerheid te waarborgen.

In afwachting van de formele goedkeuring van deze tekst is bij briefwisseling door de diensten van de Commissie en de Zwitserse federale regering overeengekomen dat beide zijden de inhoud van deze tekst met ingang van 1 mei 2004 reeds toepassen.

De Raad wordt verzocht zijn goedkeuring te hechten aan bijgaand voorstel voor het standpunt van de Gemeenschap, zodat het Gemengd Comité EG-Zwitserland het besluit tot wijziging van Protocol nr. 3 kan goedkeuren.