Toelichting bij COM(2007)441 - Gemeenschappelijk standpunt in de Gezamenlijke Raad EU/Mexico met betrekking tot de tenuitvoerlegging van artikel 9 van Besluit 2/2001 van de Gezamenlijke Raad inzake de vaststelling van een kader voor onderhandelingen over overeenkomsten inzake de onderlinge erkenning

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De vrijhandelszone EU/Mexico is opgericht bij besluiten van de Gezamenlijke Raad EU/Mexico. In Besluit 2/2001 van de Gezamenlijke Raad EU/Mexico, dat voorziet in de liberalisering van de handel in diensten tussen de partijen overeenkomstig artikel V van de GATS, zijn herzieningsclausules opgenomen in de artikelen 7, 9 en 17.

Op 23 oktober 2006 gaf de Raad de Commissie toestemming om deze herzieningsclausules toe te passen. Wat de herzieningsclausule van artikel 9 van Besluit 2/2001 betreft, hebben verdere onderhandelingen met Mexico geleid tot een overeenkomst om een kader vast te stellen voor onderhandelingen over overeenkomsten inzake de wederzijdse erkenning.

De Commissie beveelt de Raad bijgevolg aan het bijgevoegde besluit van de Raad goed te keuren als zijnde het gemeenschappelijk standpunt van de EU over het aangehechte besluit van de Gezamenlijke Raad EU/Mexico.