Toelichting bij COM(2000)195 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op bepaalde delen van televisiecamerasystemen uit Japan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Op 12 februari 1999 heeft de Commissie een antidumpingonderzoek geopend naar de invoer van bepaalde delen van televisiecamerasystemen uit Japan.

2. Het onderzoek had betrekking op drie essentiƫle delen van televisiecamerasystemen. Het bericht van inleiding van de antidumpingprocedure bevatte een productomschrijving die later, op grond van de bevindingen van het onderzoek, minder ruim moest worden gemaakt.

3. Er werden geen voorlopige maatregelen genomen, maar besloten werd het onderzoek voort te zetten met het oog op een eventueel voorstel voor definitieve maatregelen.

4. Bijgaand voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op de definitieve bevindingen inzake dumping, schade, oorzakelijk verband en belang van de Gemeenschap, waaruit bleek dat het gerechtvaardigd was definitieve antidumpingmaatregelen te nemen.

5. Derhalve wordt voorgesteld dat de Raad bijgaand voorstel voor een verordening goedkeurt, welke verordening uiterlijk op 12 mei 2000 in het Publicatieblad moet worden bekendgemaakt.