Toelichting bij COM(2000)643 - Standpunt dat de EG in het kader van het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs zal innemen met het oog op een besluit betreffende de goedkeuringvan het reglement van orde van het Gemengd Ministerieel Handelscomité ACS-EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Raad van Ministers ACS-EG heeft bij besluit van 27 juli 2000, met ingang van 2 augustus 2000 en tot de inwerkingtreding van de ACS-EG-Partnerschapsovereenkomst van Cotonou, enkele van de bepalingen ervan vervroegd in toepassing gebracht.

In deze bepalingen is artikel 38 van de overeenkomst opgenomen dat in de oprichting van een Gemengd Ministerieel Handelscomité ACS-EG voorziet, en waarvan in de derde alinea wordt bepaald dat het reglement van orde door de Raad van Ministers ACS-EG zal worden vastgesteld.

De Raad van Ministers ACS-EG heeft op 22 juni 2000 in Cotonou de overdracht van bevoegdheden aan het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs goedgekeurd, zodat dit comité genoemd reglement van orde kan vaststellen.

Het is dus nodig dat de Gemeenschap een standpunt met betrekking tot dit reglement van orde inneemt met het oog op een besluit in het kader van het ACS-EG-Comité van Ambassadeurs. Daartoe dient de Commissie hierna een voorstel voor een besluit van de Raad in.

Door de goedkeuring van dit reglement van orde kan het Gemengd Ministerieel Handelscomité ACS-EG worden opgericht en zo spoedig mogelijk bijeenkomen om een begin te maken met de belangrijke taken die hem door de Partnerschapsovereenkomst op het gebied van de handel worden toegekend.