Toelichting bij COM(2001)382 - Beëindiging van de tussentijdse herzieningsprocedure en wijziging van het definitieve, bij Verordening (EG) nr. 423/97 ingestelde antidumpingrecht op de invoer van niet-navulbare zakgasaanstekers met vuursteentje uit, onder meer, Thailand, althans wat de indiener betreft Toelichting

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bij Verordening (EG) nr. 423/97 van de Raad werd een definitief antidumpingrecht ingesteld op de invoer van niet-navulbare zakgasaanstekers met vuursteentje uit onder meer Thailand.

In oktober 2000 heeft de Commissie op verzoek van de Thaise producent/exporteur Thai Merry Co., Ltd. op grond van artikel 11, lid 3, van Verordening (EG) nr. 384/96 van de Raad een tussentijdse herzieningsprocedure ingeleid.

Uit het onderzoek bleek dat er geen dumping plaatsvond. Voorts werd vastgesteld dat het niet waarschijnlijk was dat er in de nabije toekomst opnieuw invoer met dumping zou plaatsvinden. Er werd daarom geconcludeerd dat de gewijzigde omstandigheden van blijvende aard waren. Aangezien er geen sprake is van dumping, wordt het derhalve dienstig geacht de maatregelen, althans wat betreft Thai Merry Co., Ltd. in te trekken.

In het licht van het bovenstaande stelt de Commissie voor dat de Raad zijn goedkeuring hecht aan bijgaand voorstel voor een verordening houdende intrekking van het definitieve, bij Verordening (EG) nr. 423/97 ingestelde antidumpingrecht op de invoer van niet-navulbare zakgasaanstekers met vuursteentje uit, onder meer, Thailand, althans wat Thai Merry Co., Ltd. betreft.