Toelichting bij COM(2001)220 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van ureum uit Rusland

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Op 4 maart 2000 leidde de Commissie een nieuw onderzoek in naar aanleiding van het vervallen van de maatregelen die van toepassing waren op de invoer van ureum uit Rusland; zij opende dit onderzoek naar aanleiding van een verzoek dat was ingediend door de European Fertiliser Manufacturers Association en waarin werd aangevoerd dat het vervallen van de maatregelen waarschijnlijk zou leiden tot een voortzetting dan wel herhaling van de schadelijke dumping.

2. Het bijgevoegde voorstel voor een Verordening van de Raad is gebaseerd op de bevindingen in verband met de mogelijke herhaling van de dumping en schade en op de evaluatie van het belang van de Gemeenschap.

3. Het onderzoek bevestigde dat de schadelijke dumping zich, bij intrekking van de maatregelen die op de invoer uit het betrokken land van toepassing zijn, waarschijnlijk zou herhalen en dat de handhaving van de maatregelen niet tegen het belang van de Gemeenschap zou indruisen.

4. Derhalve wordt de Raad om goedkeuring verzocht van het bijgevoegde voorstel voor een Verordening waarbij de geldigheidsduur van de bestaande maatregelen wordt verlengd.