Artikelen bij SEC(1999)1311 - Wijziging van Protocol 3 bij de Overeenkomst met IJsland betreffende de omschrijving van het begrip "producten van oorsprong" en methoden van administratieve samenwerking - Ontwerp gemeenschappelijk standpunt van de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Artikel 1

Protocol 3 betreffende de omschrijving van het begrip 'producten van oorsprong' en methoden van administratieve samenwerking wordt als volgt gewijzigd:

1.In de artikelen 21 en 26 wordt het woord 'ecu' vervangen door het woord 'euro'.

2.Artikel 30 komt als volgt te luiden:

"Artikel 30 - Bedragen in euro

1. De tegenwaarde van de in euro uitgedrukte bedragen in de nationale valuta van het land van uitvoer wordt door het land van uitvoer vastgesteld en via de Europese Commissie aan de landen van invoer medegedeeld.

2. Wanneer deze tegenwaarde hoger is dan de door het land van invoer vastgestelde tegenwaarde, dan aanvaardt het land van invoer het door het land van uitvoer vastgestelde bedrag indien de producten gefactureerd zijn in de valuta van het land van uitvoer. Wanneer de producten gefactureerd zijn in de valuta van een lidstaat van de Gemeenschap of van een ander in de artikelen 3 en 4 genoemd land, aanvaardt het land van invoer het door het betrokken land medegedeelde bedrag.

3. De in een bepaalde nationale valuta te gebruiken bedragen zijn gelijk aan de tegenwaarde in die nationale valuta van de in euro uitgedrukte bedragen op de eerste werkdag van oktober 1999.

4. De in euro uitgedrukte bedragen en de tegenwaarde daarvan in de nationale valuta van de lidstaten en van IJsland worden op verzoek van de Gemeenschap of van IJsland door het Gemengd Comité herzien. Bij deze herziening ziet het Gemengd Comité erop toe dat de in nationale valuta uitgedrukte bedragen niet lager worden. Voorts zal het Comité onderzoeken of het wenselijk is de gevolgen van de betreffende limieten in reële termen te handhaven. Het kan te dien einde besluiten de in euro uitgedrukte bedragen te wijzigen."

3. Bijlage II wordt als volgt gewijzigd:

(a) de bewoording van GS-post 1904 komt als volgt te luiden:


>RUIMTE VOOR DE TABEL>


(b) de bewoording van GS-post 2207 komt als volgt te luiden:


>RUIMTE VOOR DE TABEL>


(c) de bewoording van Hoofdstuk 57 van de GS komt als volgt te luiden:


>RUIMTE VOOR DE TABEL>


(d) de bewoording van GS-post 8401 komt als volgt te luiden:


>RUIMTE VOOR DE TABEL>


(e) de volgende tekst wordt ingevoegd tussen GS-posten 9606 en 9612:


>RUIMTE VOOR DE TABEL>

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking op de dag dat het wordt goedgekeurd.

Het is vanaf 1 januari 2000 van toepassing.