Artikelen bij COM(1999)332 - Wijziging van Beschikking 96/411/CE betreffende de verbetering van de gemeenschappelijke landbouwstatistiek

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

Beschikking 96/411/EG wordt als volgt gewijzigd:

1) Artikel 2, punt a), wordt als volgt gewijzigd:

"a) stelt de Commissie vast op welke van de in bijlage II genoemde prioritaire statistische gebieden de lidstaten het volgende jaar maatregelen kunnen nemen;"

2) Artikel 3 wordt vervangen door:

Artikel 3 - Tijdschema en procedure

De in artikel 1 bedoelde aanpassing van de communautaire landbouwstatistiek wordt voortgezet gedurende het tijdvak 2000-2002. Zij wordt door de Commissie gecoördineerd door middel van technische actieplannen overeenkomstig artikel 4. Na deze periode kan de Raad, in overeenstemming met de in artikel 11 bedoelde voorstellen van de Commissie, tot een verlenging besluiten."

3) Artikel 4, lid 2, wordt geschrapt.

4) Artikel 5 wordt vervangen door:

Artikel 5 - Verslagen van de lidstaten

De lidstaten dienen de volgende stukken bij de Commissie in:

a) ieder jaar voor 31 maart een mededeling waarin zij hun eventuele voornemen om het volgende jaar aan prioritaire maatregelen deel te nemen aangeven, alsmede een beknopte beschrijving van de betreffende uitvoeringsprojecten en een evaluatie van de kosten;

b) na de goedkeuring van het technisch actieplan door de Commissie een werkprogramma voor elke maatregel die hen betreft;

c) na de afronding van iedere maatregel een beknopt verslag over de uitvoering van de maatregel waaraan zij hebben deelgenomen.

De overeenkomstig de punten a), b) en c) in te dienen stukken hebben betrekking op de beoogde veranderingen in de uitvoeringsmethoden, de werkzaamheden die moeten worden verricht, de verwachte moeilijkheden en de voorstellen om deze te verhelpen, de nationale en communautaire middelen die nodig zijn en de voorstellen voor verbetering op communautair niveau. Er moet worden aangegeven voor welke maatregelen financiële steun van de Commissie nodig is.

Volgens de procedure van artikel 10 stelt de Commissie vereenvoudigde modellen op om het opstellen van genoemde verslagen te vergemakkelijken."

5) Artikel 6, lid 3, wordt vervangen door:

"3. De bijdrage wordt in twee gedeelten aan de lidstaten verstrekt. De eerste, ter hoogte van 30% van de kosten van de maatregel, wordt bij wijze van voorschot verstrekt nadat de Commissie van het actieplan voor de betrokken maatregel in kennis is gesteld, en zij dit heeft goedgekeurd. Het saldo wordt overgemaakt nadat het verslag over de uitvoering van de maatregel door de betrokken lidstaten bij de Commissie is ingediend en door haar is goedgekeurd. In samenwerking met de bevoegde autoriteiten van de lidstaten voert de Commissie ter plekke elke vorm van controle uit die zij nodig acht."

6) In artikel 11 wordt '1999' vervangen door '2002'.

Artikel 2

Deze beschikking is gericht tot de lidstaten.