Artikelen bij COM(2002)126-3 - Ontwerp Akkoord tussen de Secretarissen-generaal van het Europees Parlement, van de Raad en van de Commissie, de Griffier van het Hof van Justitie, de Secretarissen-generaal van de Rekenkamer, van het Economische en Sociaal Comité en van het Comité van de regio's, en de vertegenwoordiger van de ombudsman, betreffende de gemeenschappelijke beginselen voor een geharmoniseerd beleid inzake selectie en aanwerving en de beginselen voor het gebruik van de reservelijsten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1 - Oprichting van het Bureau

Er wordt een Aanwervingsbureau van de Europese Gemeenschappen opgericht, hierna te noemen 'het Bureau'.

Artikel 2 - Bevoegdheden

1. Het Bureau oefent de bevoegdheden uit die krachtens artikel 30, eerste alinea, van het statuut en bijlage III bij het statuut toekomen aan het tot aanstelling bevoegde gezag van de instellingen die dit besluit ondertekenen. Alleen in uitzonderlijke gevallen mogen de instellingen, met de toestemming van het Bureau, zelf algemene vergelijkende onderzoeken organiseren wanneer zich zeer specifieke en gespecialiseerde behoeften voordoen.

2. Het Bureau oefent deze bevoegdheden ook uit wanneer deze toekomen aan het tot aanstelling bevoegde gezag van een van de organen of agentschappen die bij het Verdrag of krachtens het afgeleide recht zijn opgericht, wanneer het betrokken orgaan of agentschap daarom verzoekt.

3. De besluiten betreffende de aanstelling van geslaagde kandidaten worden genomen door het tot aanstelling bevoegde gezag van het Europees Parlement, van de Raad, van de Commissie, van het Hof van Justitie, van de Rekenkamer, van het Economische en Sociaal Comité, van het Comité van de regio's of van de ombudsman, of van enig orgaan of agentschap dat bij het Verdrag of krachtens het afgeleide recht is opgericht.

Artikel 3 - Taken

1. Op basis van de verzoeken die het van het betrokken tot aanstelling bevoegde gezag als bedoeld in artikel 2 ontvangt, stelt het Bureau de in artikel 30, eerste alinea, van het statuut bedoelde lijsten van geschikte kandidaten op volgens de procedure van bijlage III bij het statuut.

2. Het Bureau kan de instellingen, organen en agentschappen die bij het Verdrag of krachtens het afgeleide recht zijn opgericht, bijstand verlenen bij de organisatie van interne vergelijkende onderzoeken of bij de selectie van andere personeelsleden.

Artikel 4 - Verzoeken en klachten, beroep

Overeenkomstig artikel 91 bis van het statuut, dienen verzoeken en klachten die betrekking hebben op de uitoefening van de krachtens artikel 2, leden 1 en 2, verleende bevoegdheden, bij het Bureau worden ingediend. Beroepen op dit gebied worden tegen de Commissie gericht.

Artikel 5 - Tenuitvoerlegging

De Secretarissen-generaal van het Europees Parlement, van de Raad en van de Commissie, de Griffier van het Hof van Justitie, de Secretarissen-generaal van de Rekenkamer, van het Economische en Sociaal Comité en van het Comité van de regio's, en de vertegenwoordiger van de ombudsman stellen in onderlinge overeenstemming de maatregelen vast die voor de tenuitvoerlegging van dit besluit moeten worden genomen.

Artikel 6 - Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op .......