Brief van de minister voor APP over de derde voortgangsrapportage van de aanpak geldzorgen, armoede en schulden - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2024

Deze brief is onder nr. P toegevoegd aan wetsvoorstel 36410 XV - Vaststelling begroting Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2024 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2024; Brief van de minister voor APP over de derde voortgangsrapportage van de aanpak geldzorgen, armoede en schulden
Document­datum 26-06-2024
Publicatie­datum 26-06-2024
Nummer KST1149823
Kenmerk 36410 XV, nr. P
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2023-2024

36 410 XV    Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van

Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2024

P    BRIEF VAN DE MINISTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN

PENSIOENEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 25 juni 2024

In juli 2022 ging de Aanpak geldzorgen, armoede en schulden (hierna: Aanpak) van start. In deze Aanpak staan deze drie hoofddoelstellingen centraal:

Q    Een    halvering    van    het    aantal    mensen in armoede in 2030;

Q    Een    halvering    van    het    aantal    kinderen dat in armoede opgroeit in 2025;

Q    Een    halvering    van    het    aantal    huishoudens met problematische    schulden in    2030.

Op    19 december jl. ontving u de    tweede voortgangsrapportage van    de Aanpak.1    Hierbij ontvangt u de derde voortgangsrapportage van de Aanpak. Deze derde voortgangsrapportage bestaat uit twee onderdelen:

  • 1) 
    een beschrijving van de voortgang van de Aanpak in de periode januari t/m juni om de (kinder)armoede en schulden terug te dringen;
  • 2) 
    Een beschouwing van de algemene voortgang

In de bijlagen vindt u tevens de derde versie van de Monitor, een totaaloverzicht van de acties (factsheet) en een financieel overzicht. Daarnaast vindt u in de bijlagen onder andere een kabinetsreactie op het rapport van de Nederlandse Arbeidsinspectie over de doeltreffendheid van de schuldhulpverlening.

Deze rapportage stuur ik u mede namens de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de minister van Economische Zaken en Klimaat, de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de minister van Financiën, de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de minister voor Rechtsbescherming, de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, de staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst, de staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering, de staatssecretaris Toeslagen en Douane en de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen,

C.J. Schouten

1

Kamerstukken II 2023/24, 24 515, nr. 733


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.