Brief regering; Jaarrapportage 2023 Toeslagen - Belastingdienst

Deze brief is onder nr. 1386 toegevoegd aan dossier 31066 - Belastingdienst.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Brief regering; Jaarrapportage 2023 Toeslagen - Belastingdienst
Document­datum 28-05-2024
Publicatie­datum 28-05-2024
Nummer KST310661386
Kenmerk 31066, nr. 1386
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

> Retouradres Postbus 20201 2500 EE 's-gravenhage

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Directie Control & Risk

Korte Voorhout 7 2511 CW 's-gravenhage Postbus 20201 2500 EE 's-gravenhage www.rijksoverheid.nl

Ons kenmerk

Uw brief (kenmerk)

Bijlagen

2

Datum    28 mei 2024

Betreft    Jaarrapportage 2023 Toeslagen

Geachte voorzitter,

Met dit schrijven ontvangt u de jaarrapportage Toeslagen over 2023. In deze rapportage treft u de verantwoording aan over de doelstellingen uit het jaarplan Toeslagen 2023. Deze rapportage besteedt relatief minder aandacht aan de hersteloperatie, waarover regelmatig (drie keer per jaar) verslag wordt gedaan in de afzonderlijke Voortgangsrapportages Herstel Toeslagen.

Overeenkomstig de toezegging aan uw Kamer heeft de Auditdienst Rijk (ADR) onderzoek gedaan naar de volledigheid en de onderbouwing van deze jaarrapportage. De ADR heeft aangegeven dat alle onderwerpen uit het jaarplan in de jaarrapportage terugkomen en dat de in de rapportage opgenomen gegevens in overeenstemming zijn met de onderliggende basisdocumentatie. Verder concludeert de ADR dat de informatie in de jaarrapportage in lijn is met bevindingen uit recente onderzoeken ADR bij het ministerie van Financiën. Tenslotte heeft de ADR op verzoek van Dienst Toeslagen een aantal handelingsperspectieven bij het proces van de totstandkoming van de niet-financiële informatie opgenomen in de jaarrapportage. Dienst Toeslagen neemt deze adviezen ter harte en is reeds gestart met het transparanter, efficiënter en effectiever organiseren van het informatiebeheer om hiermee de kwaliteit van en de totstandkoming van de jaarrapportage nog verder te verbeteren. De ADR geeft aan dat Dienst Toeslagen hierdoor in staat is om de juistheid, volledigheid en mogelijke tegenstrijdigheden van de jaarrapportagegegevens zelf te toetsen. Dit betekent dat Toeslagen vanaf rapportagejaar 2024 de ADR niet meer zal verzoeken een onderzoek op de jaarrapportage te verrichten.

Hoogachtend,

Staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane

Aukje de Vries

Pagina 1 van 1


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.