Verzoek van het lid Kröger (GroenLinks-PvdA) om voorafgaand aan het commissiedebat Fossiele subsidies een rondetafelgesprek in te plannen - Hoofdinhoud
Inhoudsopgave
Officiële titel | Verzoek van het lid Kröger (GroenLinks-PvdA) om voorafgaand aan het commissiedebat Fossiele subsidies een rondetafelgesprek in te plannen |
---|---|
Documentdatum | 29-02-2024 |
Publicatiedatum | 29-02-2024 |
Externe link | origineel bericht |
De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat Cie.ezk@tweedekamer.nl
Tweede Kamer der Staten-Generaal
INITIATIEF RONDETAFELGESPREK / HOORZITTING
-
-Initiatiefnemer: Suzanne Kröger
-
-Rondetafelgesprek of hoorzitting? RTG
-
-Openbaar of besloten? Openbaar
-
-Onderwerp: Fossiele subsidies
-
-Doel, hoofd- en deelvragen:
-
-Hoe kunnen fossiele subsidies het beste worden afgebouwd?
-
-Op welke manier kan het afschaffen van fossiele subsidies de energietransitie stimuleren?
-
-Hoe kan de afbouw van fossiele subsidies het innovatievermogen van Nederland versterken?
-
-Wat betekent de afbouw van fossiele subsidies voor de industrie in Nederland in termen van brede welvaart, innovatie, werkgelegenheid en economische activiteit? Met name het verschil tussen de hoogwaardige maakindustrie en de energie-intensieve basisindustrie?
-
-
-Termijn plaatsvinden:
-
-Blokindeling:
-
1.Wetenschappers/experts
-
2.Belangenorganisaties
-
3.Bedrijven
Etc.
Opmerking bij punt 7:
Het aangeven van de eventuele blokken is voldoende. Het is niet nodig om hier al suggesties voor namen van genodigden in te invullen. Nadat de commissie heeft ingestemd met het voorstel tot het houden van een rondetafelgesprek/hoorzitting, zal via een separate emailprocedure aan de fracties worden gevraagd suggesties voor genodigden aan te leveren.
-
-
-Maximaal aantal genodigden (per blok): 4
-
-Tijdsduur per blok: 1 uur
-
-Gebruik van een wetenschappelijke netwerkverkenning? Nee
Opmerking bij punt 10:.
Een netwerkverkenning houdt in dat de wetenschapsorganisaties (De Jonge Akademie, KNAW, NFU, NWO, TNO en UNL) verkennen of er wetenschappers zijn die de commissie vanuit hun expertise kunnen informeren over het onderwerp. De Tweede Kamer werkt met deze organisaties samen onder de vlag van Parlement & Wetenschap. Een verkenning duurt 1,5 à 2 weken. Bij een verzoek om een netwerkverkenning is van belang de vraag aan de wetenschap duidelijk te formuleren: welke wetenschappelijke vraag wilt u beantwoord hebben; vanuit welke discipline? De staf kan u informeren over de mogelijkheden, of met u van gedachten wisselen over de formulering van de vraag.