Aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken - Doorgeleiding voorstellen voorbereidingsgroep uitvoering motie-Leijten/Inge van Dijk

1.

Kerngegevens

Officiële titel Aan de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken - Doorgeleiding voorstellen voorbereidingsgroep uitvoering motie-Leijten/Inge van Dijk
Document­datum 07-07-2023
Publicatie­datum 07-07-2023
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

v

Tweede Kamer

*

Commissie Financiën

v

DER STATEN

GENERAAL

Aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken

Plaats en datum:

Betreft:

Ons kenmerk:

Den Haag, 7 juli 2023

Doorgeleiding verzoek voorbereidingsgroep uitvoering motie-Leijten/Inge van Dijk 2023Z12595/2023D31908

Geachte mevrouw Hagen,

In de procedurevergadering van de vaste commissie voor Financiën van 6 juli 2023 is gesproken over het verslag en de voorstellen van de voorbereidingsgroep uitvoering motie-Leijten/Inge van Dijk (Kamerstuk 35510, nr. 62). Voorafgaand aan dit verslag heeft de voorbereidingsgroep een juridische analyse laten opstellen, waarvan de commissie eerder besloten heeft deze openbaar te maken (Kamerstuk 35510, nr. 123).

De commissie heeft met het oog op situaties waarbij bewindspersonen of ambtenaren niet voldoen aan vorderingen van ondervragings- en enquêtecommissies besloten het verzoek aan de commissie voor Binnenlandse Zaken door te geleiden om mogelijke aanpassingen van de Wpe te onderzoeken en daarbij de inzet van kennisinstrumenten te overwegen.

Hierbij breng ik het verzoek van de commissie aan u over.

Hoogachtend,

de griffier van de vaste commissie voor Financiën,

  • M. 
    Schukkink

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.