Brief van de minister voor APP ter aanbieding van de Handreiking evenwichtige transitie - Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

Deze brief is onder nr. BB toegevoegd aan wetsvoorstel 36067 - Wet toekomst pensioenen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen); Brief van de minister voor APP ter aanbieding van de Handreiking evenwichtige transitie
Document­datum 06-07-2023
Publicatie­datum 06-07-2023
Nummer KST36067BB
Kenmerk 36067, nr. BB
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

36 067

BB

Wijziging van de Pensioenwet, de Wet inkomstenbelasting 2001 en enige andere wetten in verband met herziening van het pensioenstelsel, standaardisering van het nabestaandenpensioen, aanpassing van de fiscale behandeling van pensioen en enige andere wijzigingen ten aanzien van pensioen (Wet toekomst pensioenen)

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR ARMOEDEBELEID, PARTICIPATIE EN PENSIOENEN

Aan de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 3 juli 2023

Na een intensieve en zorgvuldige behandeling in uw Kamer, is de Wet toekomst pensioenen op 1 juli jongstleden in werking getreden. In het Pensioenakkoord is afgesproken dat mijn ministerie, in overleg met betrokken partijen, een Handreiking evenwichtige transitie opstelt. Deze handreiking ondersteunt sociale partners en pensioenfondsbesturen, alsook andere (professionele) partijen die een rol spelen tijdens de transitieperiode, bij de te maken keuzes om de evenwichtigheid van het invaren te borgen en beoordelen.

Hierbij deel ik de Handreiking evenwichtige transitie met uw Kamer. De handreiking is tot stand gekomen met medewerking van vertegenwoordigers van de belangenkoepels, sociale partners en ouderen- en jongerenorganisaties. Daarnaast zijn ook experts uit de sector betrokken geweest bij de uitwerking van de handreiking.

De handreiking is ook gepubliceerd op www.werkenaanonspensioen.nl en daarmee beschikbaar voor de sector.

De Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen,

C.J. Schouten

kst-36067-BB ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2023

Eerste Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 36 067, BB


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.