Lijst met EU-voorstellen SZW t/m 8 juni 2023

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst met EU-voorstellen SZW t/m 8 juni 2023
Document­datum 08-06-2023
Publicatie­datum 08-06-2023
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Commissie SZW

7 juni 2023

Lijst van nieuwe EU-voorstellen

2023Z10322/2023D24791

De Europese Commissie heeft in de periode tot 8 juni 2023 de volgende voor de vaste commissie szw relevante voorstellen voor Europese wetgeving, besluiten en andere beleidsvormende documenten aan de Tweede Kamer gestuurd1:

  • Nieuw voorgestelde EU-wetgeving

    (Verordeningen, richtlijnen en wetgevende besluiten)

  • Nieuwe EU-documenten van niet-wetgevende aard

    (Mededelingen, aanbevelingen, actieplannen, consultaties, etc.)

  • Titel

    Proposal for a COUNCIL DECISION on guidelines for the employment policies of the Member States

    COM(2023)599 i

    Voorstel

    Kabinetsreactie afwachten en agenderen voor een eerstvolgend debat over de Raad WSB

    Noot

    Het betreft een voorstel voor de werkgelegenheidsrichtsnoeren die deel uitmaken van het Europees Semester. De richtsnoeren geven lidstaten overwegingen mee voor de vormgeving van hun werkgelegenheidsbeleid. Het voorstel maakt deel uit van het bredere, op 24 mei jl. in de context van het Europees Semester gepubliceerde "Voorjaarspakket”. De regering formuleert jaarlijks een kabinetsreactie op dit Voorjaarspakket.

  • Titel

    REPORT FROM THE COMMISSION TO THE EUROPEAN PARLIAMENT, THE COUNCIL, THE ECONOMIC AND FINANCIAL COMMITTEE AND THE EMPLOYMENT COMMITTEE Report on the European instrument for Temporary Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency (SURE) following the COVID-19 outbreak pursuant to Article 14 of Council Regulation (EU) 2020/672 SURE after its sunset: final bi-annual report COM(2023)291 i

    Voorstel

    Voor kennisgeving aannemen

    Noot

    Het betreft een eindverslag over SURE, het tijdelijke financiële instrument “Support to mitigate Unemployment Risks in an Emergency (SURE)” dat werd ingesteld tijdens de corona crisis. Vanuit het instrument werden financiële middelen beschikbaar gesteld hoofdzakelijk ter ondersteuning van werktijdverkortings-regelingen en soortgelijke maatregelen. Dit om de lidstaten te helpen werknemers en zelfstandigen te beschermen tegen het risico van werkloosheid en inkomensverlies.

    1 Voor een overzicht van behandelopties per type EU-voorstel, zie dit overzicht op Plein2 (interne link).

    1


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.